Ponoć ma kosztować 8 mln plus Onyewu. O 15 mln trąbiły media mniej rzetelne, ale na to napewno Łysy by nie poszedł.15 milionów? Przecież za tę kwotę mamy Asamoaha, który jest już jednym z najlepszych graczy w Serie A na swojej pozycji.No rotfl, przecież to koleś z ligi belgijskiej, jeszcze po spartolonym karnym za niego nikt tyle nie da. Obniżyć cenę Onyewu i będzie super.
Pisał ktoś o nim już temacie. Bodajże Doktor. Ciekawy zawodnik i napewno niedrogi.Kucka? Niczym mi w Genoi nie zapadł w pamięci, o Witselu przynajmniej w mediach było głośno jako o olbrzymim talencie, a Kucka? Czy jest coś poważniejszego na rzeczy z nim i czy to jakieś wzmocnienie konkretniejsze?
Ale to wcale nie wyklucza transferu Asamoah. Witsel jestem przekonany, że będzie grał bliżej prawej strony pomocy a w przyszłości może zostać nawet następcą van Bommela(przynajmniej takie opinie o nim czytałem, ale wydaje mi się, że na defensywnego pomocnika w przyszłym sezonie kupimy kogoś bardziej doświadczonego). Dodatkowo Asamoah powiedział, że narazie nie musi odchodzić z Udinese.Nie lubię tego. Myślałem, że przyjdzie do nas Asamoah lub Ganso i Pastore lub Hamsik, a tu już na jednej pozycji rozczarowanie.
Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso. Galliani zawsze mówi, że Milan narazie go nie może kupić, bo jest Taiwo. Teraz należy zadać pytanie czy Ganso będzie prezentem Berlusconiego czy zawodnikiem sprowadzonym tak jak Witsel - obaj młodzi, mają na swoich pozycjach starszych bardziej doświadczonych graczy, więc nie będzie na nich jakaś olbrzymia presja, no może na Ganso będzie większa i mają rok na zadomowienie się i w przyszłym sezonie mają już być graczami pierwszej jedenastki.
EDIT
Ponoć Berlusconi chce "mistrza" i może zablokować zakup Witsela.