Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 432

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 19:04

To co nasza obrona odwaliła przy bramce dla Argentyńczyków jest.. godne pożałowania.
A to co zrobil Fazio przy bramce Mierzejewskiego ? :P Jak dla mnie kryminal.

Wakacyjna forma rezerw Argentyny. Nasi niezle,ale prawdziwym testem bedzie dopiero czwartkowy mecz z Francja. Strasznie mnie dzisiaj zawiodl Piatti...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8638
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 cze 2011, 19:10

Cudowna atmosfera na meczu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 cze 2011, 19:21

Pora do rozgrywania meczu niezbyt fortunna jakby powiedział Ćwielong :lol:
Było parę fajnych momentów, przede wszystkim kontry, podanie Błasczykowskiego do Brożka i wyjście tego drugiego do piłki,, gra skrzydłami ale obrona tragiczna :roll:

Argentyńczycy indywidualnie lepsi, ale coż z tego, skoro są niezgrani i większość nie miała interesu aby się wysilać, bo szeroka kadra rep Argentyny jest już znana

Najważniejsze jest to, że wynik idzie w świat :rotfl:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2011, 19:25

grzegorzfcb pisze:Najważniejsze jest to, że wynik idzie w świat :rotfl:
Byłem pewien :lol:

Meczu nie oglądałem, jak tam zaprezentował się Cristaldo?

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 cze 2011, 19:30

Wynik zadowalający. Gra wystarczająco dobra.

Po meczu wiem tyle co do tej pory. Proporcjonalnie do całego zespołu porównując, to najgorsza jest obrona, a szczególnie jej środek. Pomijam w tym momencie ogólny poziom całości kadry.

I jeżeli padnie argument że rywale grali sparingowo, no to odpowiadam, że w takim razie już kompletnie nie mam pojęcia kiedy tacy gracze mają jakąkolwiek szanse się pokazać niż właśnie w takich meczach jak dziś, skoro są rezerwami (patrz: Arg). A w tym układzie pada kolejny mit, jakie to szerokie niebotycznie zaplecze mają tego typu drużyny, bo wychodzą rezerwy i grają dwie porażki ze średniakami na chwile obecną.

Dodam, że nie obchodzi mnie czy to były rezerwy Arg, tak jak mało kto patrzył na to w jakim stanie zgliszcz została przejęta po eliminacjach, czy nawet na to na jakim etapie była nasza repra jest jeszcze kilka miesięcy temu. Tak jak wspomniałem wynik zadowalający, i tylko tyle. Jedynie ci od wyliczania koszyków rankingowych niech się podniecają. Ale to też czy będziemy losowani z 3 czy z 5 koszyka to żeby liczyć na jakąkolwiek różnice w dolosowywaniu rywali trzeba by przez te parę lat grać również mecze eliminacyjne aby więcej punktować i trzeba by było być w 1 czy najdalej 2 koszyku żeby różnica miała jakiś sens.

Czekam na mecz z Fr. ale nie spodziewam się niczego co by mnie zaskoczyło. Wynik w postaci minimum remisu uznam za zadowalający. Boję się jednak że tak dużo błędów w obronie to będzie krucho.*

* w tym miejscu chciałem nawiązać do wątku gdy ktoś też próbował kwestionować ten mój komentarz odnośnie jakości obrońców w naszej lidze, bo to jakby nie patrzeć, jakoś z kadrą jednak się łączy (patrz: jakość obrońców):
"Największa liczba goli samobójczych w tym sezonie przypada na naszą ligę..."
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p581078

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 19:38

Meczu nie oglądałem, jak tam zaprezentował się Cristaldo?
Najlepszy pilkarz w szeregach Albicelestes. Jedyny,ktoremu sie dzisiaj chcialo. Kilka razy bardzo fajnie pociagnal lewym skrzydlem,a przeciwnika na tej stronie mial nie byle jakiego,bo Piszczka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2011, 19:44

Dr.Football1 pisze:Najlepszy pilkarz w szeregach Albicelestes. Jedyny,ktoremu sie dzisiaj chcialo. Kilka razy bardzo fajnie pociagnal lewym skrzydlem,a przeciwnika na tej stronie mial nie byle jakiego,bo Piszczka.
My nigga :spoko: Szkoda że wybrał kasę i grę na Ukrainie, w Metaliscie raczej kariery nie zrobi. Liczyłem mimo wszystko że chłopak trafi do silniejszej ligi, bo potencjał ma spory :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2011, 20:58

- Już myślałem, że jak tylko wejdę, zapytacie mnie, czy czuję, że moja głowa została uratowana - zażartował już na wstępie konferencji prasowej Franciszek Smuda. Trener był w dobrym humorze, bowiem krytykowana ostatnio ze wszystkiech stron jego drużyna pokonała w niedzielne popołudnie Argentynę 2:1.

Zobacz materiał wideo z meczu Polska - Argentyna

- Wygrany mecz cieszy, obojętnie z kim byśmy grali. Mówiło się, że była to czwarta reprezentacja Argentyny, ale w takim razie my też byliśmy Polską B, ponieważ nie mogło dziś z różnych względów zagrać siedmiu piłkarzy. Ale z kim byśmy nie grali, wygrany mecz będzie cieszyć. Chcemy też w tych spotkaniach coś wypracować, coś co przyda się podczas Euro 2012. Mówię tutaj zwłaszcza o grze po stracie piłki. To jest teraz najważniejsza kwestia - powiedział Franciszek Smuda.

Selekcjoner nie krył zadowolenia z postawy niektórych piłkarzy. - Podobała mi się gra pary stoperów. Wawrzyniak też jest alternatywą na lewą stronę obrony. Rozegrał bardzo dobry mecz, choć w końcówce zabrakło mu sił. Ciekawie wyglądała gra na skrzydłach, a w środku też niedługo będzie lepiej. Na Francję dołączy do nas Ludo Obraniak, który na pewno wystąpi w podstawowym składzie. Kuba Błaszczykowski pokazał fantastyczną walkę, natchnął pozostałych do tego samego. Wiem, że nie najlepszy mecz zagrał Kamil Grosicki, który przy straconym golu źle się zachował, ale ja wiem na co go stać. Dziś sam poprosił o zmianę. Nie chodziło o kontuzję, po prostu nie dał rady - ocenił trener. - Próbowałem wcześniej Kubę na innej pozycji, ale teraz wiem, że trójki z Borussii nie można ruszać. Oni mają grać w kadrze, tak jak w klubie, tak jak dziś - dodał.

- Rozmawiałem ostatnio z prezesem Piechniczkiem i uważam, że miał rację mówiąc, że zawsze na wielkim turnieju zjawia się jakaś drużyna bez wielkich nazwisk i z niej nagle odpalonych zostaje kilka gwiazd - zakończył optymistycznie polski selekcjoner.
:lol:

Zastanawia mnie o kim mowi mowiac o siedmiu? Jeleń, Obraniak, Boenisch - ok, kto jeszcze?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 cze 2011, 21:12

No ja mam nadzieję na jakiś sensowniejszy środek obrony. Inna sprawa, że niespecjalnie widac innych kandydatów :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2011, 21:13

Magnum pisze:Zastanawia mnie o kim mowi mowiac o siedmiu? Jeleń, Obraniak, Boenisch - ok, kto jeszcze?
Lato, Deyna, Gadocha i Boniek :lol:

Mam nadzieję że za szybko nie zapomni się w tym kraju, że to były rezerwy rezerw Argentyny :roll: Pismaki i tak pewnie podpompują balon, jak to mają w zwyczaju. Mam tylko nadzieję, że dzięki temu zwycięstwu kurs na wygraną Francuzów podskoczy, bo to już trzeba obstawić :]

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 cze 2011, 21:48

Magnum pisze:Zastanawia mnie o kim mowi mowiac o siedmiu? Jeleń, Obraniak, Boenisch - ok, kto jeszcze?
Arboleda,Perquis, kibice i sędziowie w kontekście Euro 2012 :lol:

Jeśli Smuda widział że poprawnie zagrał środek obrony to się aż boję jak gra słabo...Każda piłka co lądowała w polu karnym to jeden wielki strach w majtach a już się uda :D W tym meczu akurat się udało z innym przeciwnikiem będą bęcki..
Najlepiej funkcjonowały boki(Kuba robił wiatraki z obrońcami) tyle udanych dryblingów to chyba nie miał w całej 2 rundzie jesiennej w BVB :D No ale kapitan zmotywował innych i jakoś grali..Dobre zmiany Smudy :shock:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 21:55

Ciekawe co bedzie z Glikiem,ktory moim zdaniem (wbrew opiniom tzw. 'ekspertow',ktorzy ani razu nie widzieli go na wypozyczeniu w Bari,a pieprza glupoty) mial calkiem niezla runde wiosenna. Jezeli wroci na Sycylie to zapewne czeka go lawka albo trybuny. Szkoda,bo nie stac nas,aby taki pilkarz wobec ogromnej posuchy na pozycji DC,na rok przed EURO w ogole nie gral. Fajnie,zeby Palermo zalatwilo mu kolejne wypozyczenie do jakiegos slabiaka (np. Chievo).

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 cze 2011, 21:58

ddemon pisze:eśli Smuda widział że poprawnie zagrał środek obrony to się aż boję jak gra słabo...
Napisałem wyżej co myślę o środku obrony. Co do jego oceny to myślę że wynika wyłącznie z wyniku, gdyby ten był inny ocena jedynie poprawną nawet by nie była. Pamiętaj że trener ma raczej inną skale ocen niż kibic :wink: Poza kryterium wyniku, może też dał "poprawnie" w stosunku do tego co widział na treningu.
itp.

Dr.Football1
No, lepsze żeby grał w słabiaku na tle jakiś silnych rywali można bo go czasem zobaczyć, niż w silniejszym zespole jeśliby siedział na ławce bo to byłoby bez sensu całkowitego z perspektywy repry.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 05 cze 2011, 22:12

cudny mecz, cudna atmosfera, szpaku i pzpn jak zawsze w formie. :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :jupi: :boruta:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2011, 22:48

Ja Glika widziałem w spotkaniach LE, w reprezentacji i pamiętam go z Piasta nic nie zrobił ku lepszemu od tego czasu, może i w Bari grał dobrze, nie wiem, bo jakoś ostatni zespół z SerieA mnie niespecjalnie jara. Wątpię, aby nagle poprawił szybkość, zwinność- skoro nie potrafił tego zrobić, przez kilka lat 6 miesięcy tego także nie zrobił. Nie chciałbym go widzieć nawet na ławce.
Dzisiejszy skład mi się podobał, gra może nie, ale do personaliów ciężko się czepiać. Gdyby za rok w pierwszym spotkaniu Polacy wybiegli z góra 1-2 zmianami w porównaniu do dzisiaj bym się nie zdziwił.
Niby jakiś potencjał jest, zawodnicy z dobrych, niezłych klubów w Europie, wyróżniający się w naszej Ekstraklasie, a wychodzi na boisku wielka śmierdząca kupa. Gdyby Batista nie podał kadry na Cope to może by im choć trochę zależało, bo jakąś nadzieję by mieli, żeby się załapać. Wyszło jak wyszło. I tak ta zbieranina takich złych CV nie ma, doświadczeni w najlepszych ligach, w europejskich pucharach( nie licząc kilku wyjątków typu Cabral). Nie ma się co oszukiwać, że ktoś z Polską przyjedzie i zagra w meczu towarzyskim na 100%. Tym bardziej Polska na tle swoich rywali powinna wyglądać lepiej, przynajmniej jeśli chodzi o ambicje, zaangażowanie, walkę, bo umiejętności są jakie są. Wyglądali może raz z WKS mimo wielu błędów, reszta nic praktycznie nie dała. Po meczu z Francją może być podobnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”