Wprost przeciwnie, ale bądźmy szczerzy: przy Cescu, Xavim i Inieście Thiago wiele mógłby nie pograć, co byłoby groźne dla jego rozwoju, poza tym Thiago to przyszłość, zawodnik który może decydować o obliczu Barcy za kilka lat, przy dobrym prowadzeniu natomiast Fabregas jest gotowy do gry w Barcy na najwyższym poziomie teraz. No i jest piłkarzem, który za klika sezów może być następcą Xaviego, nie jest jego klonem, ale i tak jest bardziej podobny od Iniesty czy Thiago.
Cheć wpisania Thiago klauzuli wykupu wskazuje wskazuje, ze Barca nie niego liczy, to chyba oczywiste.
Z resztą Cruyff o tm pisał : w Barca ma wielu młodych pomocników, nie każdy może grać nawet w Barcy B, le nie można ich zmarnować.
Oddawanie ich z klazulą wykupu to chyba najlepsza opcja.
Osobiście mnie oddawanie Thiago się nie podoba m.in bo nie wiem w jakim stanie fizycznym jest Fabregas. On podobno już zagrał ponad 300 spotkań dla Arsenalu, a Xavi dal Barcy 530, tylko między nimi jest 7 lat różnicy.
Cesc jest świetny, ale gdzieś mam wtyle głowy obawę, zę Barca kupi wrak piłkarza. Niby u nas mógłby odżyć, ale zawsze jest niebezpieczeństwo.