Zmieniłeś polecenia dla stoperów tak, jak wcześniej planowałeś?Sammyy pisze:Salas11 rozmawialiśmy o błędach środowych obrońców co wyglądało z mojego punktu widzenia na największy problem. Oczywiście grali słabo przez co przeciwnicy mieli sporo okazji, no właśnie, okazji. Sprawdziłem ostatnie 8 spotkań (po zmianie taktyki, 6 ze screenu plus 2 dodatkowe) i z 10 straconych bramek (3:2 z Getafe i 2:1 z Villarreal doszło) straciłem w ten sposób tylko 3. Po zmianie ustawień ani Getafe ani Villarreal nie doszli do takiej sytuacji więc tu jest plus.
Miguel w mojej wersji FM-a jest mocno średnim zawodnikiem jeśli chodzi o grę w obronie. Specjalnie mnie więc jakoś jego błąd ustawienia nie dziwiSammyy pisze:5 tracę po rożnych (przegrana pojedynku przez Fernandesa, Ramiego, Munoza plus złe ustawienie Miguela w jednym).
Polecam zajrzeć sobie w bardzo pomocną tabelkę "Motywacja" w trakcie meczu. Dosyć częstym zjawiskiem jest, że wpuszczony rezerwowy ma opis: "wygląda na zadowolonego z siebie", co jest bardzo niebezpieczne, szczególnie gdy chodzi o obrońcę. Taki delikwent po prostu jest zbyt pewny siebie. W najnowszym FM-ie jest opcja opierdalania piłkarzy w trakcie meczu, czego nie ma w mojej wersji. Myślę że to bardzo przydatna funkcja w takich sytuacjachSammyy pisze:4 tracę po błędach wpuszczonych rezerwowych graczy (Miguel, Mathieu, Fernandez, Munoz).
Wywal tego Miguela, u mnie obrońca po tylu błędach prowadzących do utraty bramki nie miałby racji bytu w drużynie. Jeśli szukasz solidnego prawego obrońcy, sprawdź sobie Chretiena. U mnie jest mocny, ale nie wiem jak w nowszych wersjach FM-a.Sammyy pisze:4 padło po błędach Miguela, rezerwowego bocznego obrońcy (przegrana pojedynku 1na1, 2 razy gubi krycie, złe ustawienie przy rożnym).
3 gole po akcjach o których pisałem (2 razy Miguel gubi krycie, raz Mathieu (zawodnicy których kryli grają idealną piłkę sam na sam)).
2 bramki po przegranych pojedynkach 1 na 1 (Miguel, Mathieu).