Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 22 kwie 2005, 19:34

Rewelacja...

Ponieważ zawsze nam mało newsów pogodnych, rozweselających tych, co zasmuconych kiepską formą Wisły, to ja dam coś na poprawę humory :?.

Żurawski za wypowiedzi o pracy sędziego podczas meczu z paprykarzami dostał 2 tys, do zapłaty.
Filipiak dostał 1tys za wypowiedz typu "Rozgrzeszam was drodzy kibice na stadionie Jana Pawła II, mocą nadaną mi przez Jude Gang, za zamieszki po meczu z Legią".
Cracovia dostała 3tys, za nieutrzymanie porządku podczas meczu z Zagłębiem. Nieutzrymanie porządku polega na tym, że Jude Gang mający miejsca najdroższe, ma dostęp do wszystkich sektorów, wykorzystał to do spacerku po stadionie i walenia po mordzie wszystkich co się im nie podobała piosenka o pewnej ladacznicy i nie chcieli śpiewać. Pewien 70-latek trafił do szpitala, ale to tylko dla przypomnienia tym, co nie czytali felietonu Pisakka na stronie.

Obrazek

Jedziemy dalej :twisted:. To wcale nie jest tekst dla masochistów 8).

Prawdopodobnie Wisła nie zostanie wpuszczona na Kałużę podczas majowych derbów. Na mecz na Reymonta pasiaki zostały wpuszczone po interwencjach naszych kibiców u zarządu Wisły i negocjacjach z policją (m.in. pamiętny transparent "Derby bez pasiastych dam? Takie derby w dupie mam!" Co większość Cracovii odebrało jako obrazę :roll:). Wtedy to Craxa zobowiązała się udostępnić u siebie z kolei 500 miejsc dla nas...

My, aby wpuścić Legię opóźniliśmy budowę stadionu. Cracovia chce, by wszystkie mecze u siebie do końca tej kolejki odbywały się bez udziału kibiców gości. Tłumaczone jest względami bezpieczeństwa i wśród arugentacji pojawia się takie cudo: "Ze względu na bliskość klubów i barów w których jest sprzedawany alkohol, istnieje niebezpieczeństwo pijanych kibiców na meczu".
Po pierwsze istnieją alkomaty, na które chyba ich stać.
Po drugie każdy przyjezdny kibic pije z fanami Cracovii w okolicznych barach taki zwyczaj. A już jak Wisła gra na Kałuży to 1000 chłopa rzuca się by robić libacje w Cracoviackich barach :roll:...

Wróć do „Polska”