AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1111

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2011, 7:00

A pomyśleć, że jeszcze niedawno mieliśmy kosę z Genoą. Oczywiście Preziosiego trochę poniosło z tymi 25 bańkami, ale musiał jakoś okiełznać kibiców. Merkel nie jest wart 10 baniek(no chyba, że według angielskich standardów), więc nie ma mowy o takiej kwocie. Najlepsze jest to, że na kilku polskich stronach masa fanów doszła do wniosku, że skoro płacimy 25 mln to przepłacamy. A płacimy 5 mln w gotówce + połowę karty Merkela co jest świetnym dealem, bo Faraon to gracz o wielkim potencjale, którego obserwowało kilka klubów w Europie. Kiedyś były plotki, że ma zostać oddany do Napoli za Hamsika, ale w to raczej nie wierze. Wątpię, aby Łysy wypuścił taki talent, a Napoli chce zresztą Lamelę. Za rok gdy będziemy wykupywać drugą połówkę karty Stephana plus może Merkela(w zależności od postawy) Łysy zapewne znów pokaże kawałek magii i odda Genoi jakiś kolejnych graczy na ogranie(Fossati, Calvano być może Verdi) plus jakieś grosze i wszyscy będą happy. Bardzo podoba mi się współpraca z ekipą Preziosiego.

Jak już jesteśmy przy Genui. Ponoć teraz Łysy chce pozyskać Kuckę(ale chyba dopiero na przyszły rok gdy kończą się kontakty większości pomocników). Dr.Football1 już kilka razy o nim pisał, ale mam nadzieje, że odpowie na jeszcze jedno pytanie. Uważasz po meczach w których go widziałeś, że w przyszłości mógłby gracz na takiej pozycji jak van Bommel w Milanie? Taka ścianą pomiędzy obroną a pomocą, która zapewnia przewagę fizyczną? Ma dotego zdolności? Czy raczej miałby zastąpić Gattuso?

BTW - Łysy jakiś 3-4 dni i od końca sezonu powtarza, że przyjdzie TYLKO 1 gracz i to w sierpniu:). Stary, dobry Galliani.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 cze 2011, 8:42

mete pisze:A pomyśleć, że jeszcze niedawno mieliśmy kosę z Genoą.
Kibice dalej mają. :wink:
Co do Gallianiego i jego "jednego gracza" to jak zwykle dobre jaja. :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 cze 2011, 9:36

Kucka jest mniej fizyczny niż Van Bommel, też nie jest takim przecinakiem. Za to jest bardziej techniczny, dużo bierze na siebie w rozegraniu i ogólnie sprawia wrażenie zawodnika zdolnego do trzymania kontroli w środku pola.

A Preziosi to już tak ma. Połowę Palladino kupił za 5,5 mln, kiedy Rafaelle nigdy nie był wart w całości tyle. On strasznie wysoko wycenia młokosów i jedyny sposób by zbić cenę to wejść z nim w te hurtowe wymiany, które on kocha chyba jeszcze bardziej niż pomysł współwłasności :roll:
Swoją drogą gorzej będzie, jak za rok Milan będzie chciał mieć i Faraona (fajna ksywa :lol: ) i Merkela a Preziosi powie, że skoro obaj się sprawdzili to El Shaarawy wart jest 25, a Merkel 15 :lol: Znów będzecie musieli wyceniać na grube miliony swoich łepków :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2011, 10:52

Swoją drogą gorzej będzie, jak za rok Milan będzie chciał mieć i Faraona (fajna ksywa :lol: ) i Merkela a Preziosi powie, że skoro obaj się sprawdzili to El Shaarawy wart jest 25, a Merkel 15 :lol: Znów będzecie musieli wyceniać na grube miliony swoich łepków :lol:
O to się nie martwie. Rozwiązanie kwestii z Genuą w tym roku poszło sprawnie i po naszej myśli. Za rok będzie podobnie. Łysy sobie ładnie owinął Preziosiego wokół palca. IMHO za rok kupimy El Shaarawy'ego i oddamy jakiegoś kolejnego grajka Genui na ogranie a za 2 lata przyjdzie czas na Merkela. Z Preziosim interesy to sama przyjemność. Ostatnio Preziosi mówił, że na rozmowy z Gallianim musi załatwić sobie dobrego negocjatora bo Łysy jest za sprytny :) chyba tego nie zrobił. Jeszcze Galliani powinien mu zasegurować poprawę scoutingu, bo fajnie by było jakby Genoa ściągała takie perełki jak Udine.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2011, 13:40

Kucka jest mniej fizyczny niż Van Bommel, też nie jest takim przecinakiem. Za to jest bardziej techniczny, dużo bierze na siebie w rozegraniu i ogólnie sprawia wrażenie zawodnika zdolnego do trzymania kontroli w środku pola.
Zgadzam sie w 100% Oczywisie Kucka nadalby sie na ta pozycje,ale jak dla mnie troche by go bylo szkoda. Za duzo do zaoferowania ma ofensywie moim zdaniem. Zreszta juz wczesniej wspominalem,ze dla mnie to jest idealny MC do systemu 4-4-2.

A co do fizycznosci,Juraj to rowniez atleta. Tak powinien wygladac kazdy sportowiec. Jego sylwetka przypomina mi aktorow z filmow o greckich bogach.

Obejrzyj mete mecz Slowakow z Wlochami z MS. Zobaczysz jak Juraj osmieszyl cieniasa Montolivo i cala reszte makaronskiej pomocy :wink:

Kupcie Kucke,Hamsika i Witsela,wprowadzcie Verdiego do skladu i przez najblizsze 5 lat cieszcie sie corocznym Scudetto.

Dlaczego ja jeszcze nie jestem skautem Atletico ? :lol: W taki sposob Kucka przeszedlby na Calderon ze Sparty za smieszne pieniadze i wszyscy byliby zadowoleni...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2011, 13:58

Nie jest powiedziane jeszcze Dr.Football1 gdzie Kucka miałby w przypadku transferu grać, ale wolałem zapytać gdzie mógłby Ciebie bo wiem, że go obserwowałeś. Możliwe, że za rok dopiero do nas trafi. Jeżeli patrząc na twoją charakterystykę to idealnie pasuję na następcę Gattuso, co mnie cieszy, bo ktoś taki jest nam potrzebny. Co do następcy Bommela to liczę, że może Strasser jest tym kimś. Choć z tego co czytałem to Galliani ma naciskać na transfer Słowaka już w tym okienku.

Agent El Shaarawy'ego potwierdził, że umowa jest zawarta. Oficjalnie wszystko będzie gdy Faraon przejdzie badania a ma to nastąpić ma maturze. Mam nadzieje pooglądać go w meczach przedsezonowych.

Jeszcze Hamsik, może Ganso plus jakieś mniej głośne transfery do skompletowania kadry(Astori, Kucka), pozbycie się Oddo, być może sprzedaż Urbyego, Flaminiego i na co niechętnie patrze Cassano i możemy zaczynać sezon.

BTW - Pato z Baśką w Brazylii. Fajne zdjęcia krążą po sieci choć na złość fanom nie ma Baśki w bikini. Ciekawe czy w przyszłym roku będą efekty wycieczki.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 18 cze 2011, 14:48

Mam przeczucie, że kolejnym transferem będzie Kaka i Astori i na tym się skończy. Ważne jest żeby nikomu do łba nie strzeliło sprzedaż Silvy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2011, 15:44

Krążą ploteczki,że albo Cassano albo Paluszek (a dlaczego nie Pippo ;) )...Zastanawiam się czym Antonio podpadł Allegriemu,że na siłę od zakończenia sezonu dochodzą sygnały o odejściu enfant terrible włoskiej piłki (a to Liver,a to Viola czy Palermo...).Osobiście - jeśli Cassano ma nie grać (a na to się zanosi) - wybieram naszego wychowanka.15-20 mln € za Antonio to fura kasy...tak na pół Cesca ;)

Basia z Pato też pracują nad wzmocnieniami - tyle,że długofalowo i w perspektywie co najmniej kilkunastu lat...Wspomnicie moje słowa - przez ten idiotyzm (mało modelek w Mediolanie?) wcześniej czy później pożegnamy się z Kaczorem,bo jakiejkolwiek krzywdy wyrządzonej córeczce tatusia (wiadomo jacy są piłkarze) Berlu nie daruje...

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 18 cze 2011, 16:52

Oj przestań, a może będą żyli długo i szczęśliwie :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2011, 18:08

Krążą ploteczki,że albo Cassano albo Paluszek (a dlaczego nie Pippo ;) )...Zastanawiam się czym Antonio podpadł Allegriemu,że na siłę od zakończenia sezonu dochodzą sygnały o odejściu enfant terrible włoskiej piłki (a to Liver,a to Viola czy Palermo...).Osobiście - jeśli Cassano ma nie grać (a na to się zanosi) - wybieram naszego wychowanka.15-20 mln € za Antonio to fura kasy...tak na pół Cesca ;)
Antonio nie przykłada się do treningów. On nadal ma nadwagę i nie jest w stanie zagrać więcej niż 60 minut w meczu. To jest jedyny powód prawdopodobnie. Sytuacja jak z Dinho. Wielka szkoda, bo w formie Cassano sadza na ławce i Pato i Robinho a z Ibrą tworzą najlepszą parę w Seria A. IMHO wszystko zależy od Antka.
Mam przeczucie, że kolejnym transferem będzie Kaka i Astori i na tym się skończy. Ważne jest żeby nikomu do łba nie strzeliło sprzedaż Silvy.
Allegri ma mocą pozycję w Milanie i domaga się pomocnika grającego bliżej środka pola. Ani Kaka ani Faraon nie pasują. IMHO Hamsik prędzej czy później trafi. Jeżeli przyjdzie Kaka(a narazie są to tylko bzdury od Tuttosportu) to zamiast Ganso i to będzie wielki błąd.

Jak wiemy za rok kończą się kontrakty wielu ważnym graczom lub takim co są blisko składu i na przestrzeni sezonu grają dużo - Zambrotta, Ambrosini, Bommel, Gattuso, Flamini, Seedorf i Nesta. Z tego co czytałem to w samej Seria A kończą się kontrakty kilku graczom, którzy akurat by nam stykli. Są to z tych ciekawszych: Handananovic, Zapata(jeżeli nie przejdzie do Liverpoolu), De Rossi, Nocerino czy Isla. Jeżeli dodamy dotego Nasriego z Arsenalu i zapewne kilku ciekawych graczy z innych lig to za friko można zastąpić wszystkich potencjalnie odchodzących.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2011, 18:18

Antonio nie przykłada się do treningów. On nadal ma nadwagę i nie jest w stanie zagrać więcej niż 60 minut w meczu.
Wiem, jak wygląda praca z piłkarzami we Włoszech, może nie konkretnie w Milanie, ale nie wydaje mi się, by różnice były jakieś kolosalne. Treningi przed sezonem różnią się w znacznym stopniu od tych międzymeczowych. Oczywiście, że i tu i tu powinna spadać nadwaga, ale podtrzymuje swoje zdanie, że Cassano po epizodzie w Sampdorii podsumuję dopiero na jesieni. I to raczej bliżej grudnia niż września. Ludzie w Milanie na pewno dobrze wiedzą, na co go stać, ja jednak z perspektywy fana powiem - spokojnie, jego obecna nadwaga nie oznacza, że po lipcu będzie nadal miał siły tylko na 60 minut.

W sytuacji, gdy ściągamy Faraona, to nie spodziewam się Ganso i Hamsika. Albo jeden, albo drugi, nie tylko zabraknie nam funduszy na obu, ale też nie będzie miejsca w kadrze. W razie odejścia kogoś z szerszej kadry w pomocy (Flamini, Emanuelson, Strasser, itd.), to przyjdzie gracz o jego charakterystyce. Spodziewam się teraz ściągnięcia ofensywnego pomocnika (jednego z powyższej dwójki, rozważałbym jeszcze Pastore i nikogo więcej) i nic ponadto. Gracze jak Witsel czy Kucka przyjdą do nas tylko w momencie, w którym odejdzie Emanuelson/Flamini/Gattuso/Strasser. Odejścia innego pomocnika się nie spodziewam.

Mamy w kadrze bardzo tłoczno, na razie doszło czterech piłkarzy, a odeszło pięciu. Czyli mamy w kadrze 28 zawodników, jeśli dobrze liczę. Allegri chciał 23-24, a przecież do nas ma jeszcze ktoś przyjść...
Wychodzi na to, że odejście Cassano i Emanuelsona jest pewne, to jest tylko kwestia czasu i pieniędzy, bo chętni się pojawią na pewno. Aż się prosi o transakcję wiązaną z Fiorentiną - oni puszczają Vargasa do Juventusu, my im dajemy Cassano i Emanuelsona za Joveticia i dopłatę. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2011, 18:26

Jak dla mnie Faraon to jest inwestycja na przyszłość. Nadarzyła się okazja, więc go Łysy kupił zwłaszcza, że inne kluby też na niego miały ochotę. Jak dla mnie jego transfer w ogóle nie ma wpływu na inne posunięcia kadrowe. Nadal jestem przekonany(jak i masa specjalistów od mercato we Włoszech), że kupimy dwóch pomocników. Dotego wcale nie jest powiedziane, że po okresie przygotowawczym nie pójdzie na wypożyczenie.

Co do kadry to Allegri chciał 26-27 graczy. IMHO Cassano/Paloschi, Urby, Oddo odejdą. Strasser pójdzie na wypożyczenie więc się zwalniają miejsca dla nowych piłkarzy. Jeżeli Flamini nie zgodzi się na obniżkę kontraktu to też odejdzie.Pewnie wróci Astori + 2 pomocników i będzie tyle. Takie jest moje zdanie i się tego trzymam.

Co do Cassano. Cholernie szkoda mi będzie jeżeli odejdzie, bo to jest genialny gracz. Z tym, że Antek jeżeli będzie siedział na ławce to zrobi nam piekło. On musi gracz co tydzień by czarować jak w Sampie. Jego jest stać na to by wywalczyć sobie miejsce w składzie. Pytanie czy jest gotowy na takie wyzwanie. IMHO nie. Antek woli być wielką rybą w małym stawie. Jedno jest pewnie - nawet jeżeli odejdzie to finansowo na tych 6 miesiącach wyjdziemy świetnie.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 18 cze 2011, 18:34

Ja bym zostawił Paloschiego i Emanuelsona na jeden sezon tak w ramach eksperymentu, czy dadzą radą. Jeżeli tak to w przypadku Palucha mamy dobrego napastnika na parę następnych sezonów i to za niewielkie pieniądze. :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2011, 18:40

Emmanuelson jest za słaby, żeby grać na boku obrony w pomocy nie mamy dla niego pozycji a nie jest graczem pod którego zmienia się taktykę. Jeżeli zostanie to wielkiej kariery mu nie wróżę. Jest już w takim wieku, że cudów po nim nie ma się co spodziewać. IMHO świetny będzie jako karta przetargowa i do Napoli powiedzmy by się nadał.

Paloschi to materiał na ciekawego gracza, ale u nas za dużo sobie nie pogra. On jest w takim wieku, że musi grać. Po powrocie z Copa America Pato i Robinho raczej pójdzie na wypożyczenie. Nie ma go co marnować na trybunach. Chyba, że Cassano zostanie sprzedany to wtedy Alberto powinien zostać i mieć więcej szans do gry.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2011, 19:11

Co do kadry to Allegri chciał 26-27 graczy.
No to się o parę pomyliłem. ;)
Jeżeli Flamini nie zgodzi się na obniżkę kontraktu to też odejdzie.
Tylko ktoś będzie musiał za niego przyjść (bo nie załata tej dziury przecież Strasser czy Emanuelson), a to będzie oznaczało kolejny transfer na już do wykonania. Logiki w odejściu Flaminiego nie widzę żadnej, bo to tylko stwarzanie sobie problemów - kolejna dziura do załatania. Wolałbym nawet o rok przedłużyć z nim kontrakt na obecnych warunkach, niż oddawać go i zmuszać się do ściągnięcia kolejnego gracza. Za rok będziemy potrzebować trzech świetnych pomocników (za Gattuso, Ambro i van Bommela), czwarty oznaczałby kolejne kilkanaście milionów do wydania.
.Pewnie wróci Astori
Bez sensu. Już teraz nie ma miejsca w składzie dla Bonery, a mamy ściągać kolejnego bardzo dobrego gracza? Wolę w Superpucharze obejrzeć Bonerę z Nestą właśnie, niż ściągać Astoriego i wypychać go na siłę po tym meczu. Przedłużyłbym jednak współwłasność i wydaje mi się, że Galliani zrobi to samo, chyba że będzie jakaś bardzo ciekawa szansa wykupienia go.

Co do przyszłości Emanuelsona zgadzam się. Wydaje mi się, że Napoli czeka na Criscito właśnie jako opcję B dla Holendra - bo Urby pasuje idealnie do ich taktyki. Napoli lub Fiorentina, innej opcji nie widzę dla niego we Włoszech, a na pewno będzie wykorzystany przy jakiejś wymianie.
Paloschi to materiał na ciekawego gracza, ale u nas za dużo sobie nie pogra.
Niestety, idiotyczna decyzja o przedłużeniu kontraktu z Pippo właśnie w niego uderza. Musi zostać wypożyczony, i to jak najszybciej, żeby wkomponować się w ekipę od początku sezonu. Jeśli Pippo nie złapie jakiegoś urazu, to obawiam się, że jednak on odejdzie, a szkoda, bo w moim odczuciu najwyższy czas, by dostał szansę w Milanie. Później może być za późno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”