AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1118

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2011, 11:42

Bonera zarabia u nas taką kasę, że raczej się z Mediolanu nie ruszy bo nigdzie takiej nie dostanie. Zresztą odkąd przybył do Milanu to tylko raz był łączony z przenosinami do innego zespołu i to chyba był Juventus rok czy dwa lata temu. Więc trzeba się liczyć z tym, że jeszcze trochę u nas będzie grał.

Amelia nie zgodził się na transfer do Cagliari, więc wymiana bramkarzy prawdopodobnie nieaktualna. Zresztą ponoć Marchetti jest już dogadany z Lazio i tam chce iść. Podobna sytuacja jak z Suazo w 2007 roku.

Ganso wczoraj wrócił na boisko i w pierwszej połowie był świetny. Jego wizja jest niesamowita. Nie mam jeszcze danych, ale chyba miał 100% skuteczność podań w pierwszych 45 minutach. Kilka świetnych podań zaliczył. W drugiej połowie trochę gorzej, ale spowodowane to raczej długim rozbratem z piłką.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 cze 2011, 12:13

mete pisze:Ganso wczoraj wrócił na boisko i w pierwszej połowie był świetny. Jego wizja jest niesamowita. Nie mam jeszcze danych, ale chyba miał 100% skuteczność podań w pierwszych 45 minutach. Kilka świetnych podań zaliczył. W drugiej połowie trochę gorzej, ale spowodowane to raczej długim rozbratem z piłką.
Dokładnie tak, pierwsza część spotkania pokazała na co stać tego zawodnika. Moim zdaniem prezentował sie lepiej od Neymara, przy drugiej bramce również miał udział, parę razy popisywał się zagraniami piętą. Mi trochę stylem gry przypomina Riquelme :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2011, 12:17

Ja wolę porównywania do Rui Costy :D Ganso to piłkarz, który ma potencjał by być jednym z najlepszych. Oby go tylko kontuzję ominęły, bo uwielbiam oglądać go w akcji i mam nadzieję, że będzie mi to dane w barwach Milanu.

BTW - wczoraj Galliani i Preziosi powiedzieli, że nie wiedzą w ogóle kto to jest Vidal. Dziś Rudi Voeller powiedział, że oferta Milanu w wysokości 10 mln euro była za niska :D Łysy trzyma formę.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 23 cze 2011, 15:45

No to teraz Galliani musi wpłynąć na Lega Calcio żeby dopuścili drugiego gracza bez paszportu UE a Silva na Copa America będzie nakręcał Ganso na Milan:) To musi się udać :D

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 23 cze 2011, 17:13

Ganso wczoraj mnie oczarował dokładnością podań ;D i jeszcze te prostopadłe piłki, szkoda, że w drugiej połowie spuścił z tonu, ale mimo wszystko wkład przy 1 bramce miał. A co do Neymara to prócz gola to dołował niemiłosiernie, pewnie z 95% nieskutecznych dryblingów a kiwał się na okrągło, jak dla mnie zagrał bardzo słabo czyli zupełnie odwrotnie niż Ganso.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 23 cze 2011, 22:15

- Zostanę w Milanie do końca mojego kontraktu, a potem zobaczymy. Dopiero co przedłużyłem umowę do czerwca 2016 roku i jest czas na to, by sprawdzić, czy będziemy chcieli zostać razem do końca mojej kariery. Skupiam się teraz na Copa America, ale kiedy wrócę do Włoch, będę rozmawiał z wiceprezydentem Adriano Gallianim, by wszystko wyjaśnić - powiedział Thiago La Gazzetta dello Sport.

Ja mam tylko pytanie co on chce wyjaśniać z Gallianim skoro wszystko jest jasne, tzn. Thiago dostał nowy kontrakt więc wszystko powinno być oczywiste ? ;]

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 cze 2011, 7:41

Może chce wyjaśnić swoje słowa o zainteresowanie. Żadnemu Brazylijczykowi, który mówi, że zostanie w Milanie do końca kariery nie uwierzę i to samo tyczy się Silvy, ale w tym roku nie ma szans na odejście Thiago. Za rok może za dwa tak w zależności czy coś wygramy jednak narazie Łysy napewno go nie sprzeda.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 cze 2011, 9:54

Ganso przyznaje, że dołączy do Milanu ale w styczniu, trochę szkoda ale i tak bardziej skłaniam się ku transferowi w lecie.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 24 cze 2011, 11:11

No to co, w lecie Hamsik a w ziemie Ganso ? :)

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 cze 2011, 11:55

No to co, w lecie Hamsik a w ziemie Ganso ?
Jeszcze Fabregas, zapomniałeś o nim :)

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 24 cze 2011, 12:11

no tak, jak mogłem o nim zapomnieć :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 cze 2011, 12:13

Rezus nie siej propagandy.Ganso powiedział,ze jego marzeniem jest dołączenie do ACM w styczniu,a nie - jak wynika z Twego postu - ze transfer jest już dopięty.Cieszą takie deklaracje zawodnika,szczególnie,że w takiej Barcy idealnie pasowałby na następcę Xaviego (ich prezes ma większego fioła na punkcie Brazylijczyków niż Berlu).

Marcin - ktoś z trójki Ganso/Hamsik/Cesc na 99% dołączy do Milanu w tym okienku...Cesc jest najmniej prawdopodobny z różnych względów (zarobki,cena,prestiż ligi,podatność na kontuzje,narodowość - Hiszpanie w Serie A raczej nie zachwycali,zainteresowanie Barcy zawodnikiem jak i chęć powrotu Cześka na stare śmiecie),ale nie niemożliwy.Odpowiednia kasa na stół i przy bierności Katalończyków (te ich oferty na poziomie 30 milionów,jeśli są prawdziwe,obrażają nie tylko Arsenal ale także i samego zawodnika) Cesc w Milanie.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 24 cze 2011, 15:55

Ja jednak był bym, aby zamiast Fabregasa do Milanu ściągnąć Hamsika. Uważam, że kupno Hiszpana za cenę nawet ok. 40 mln euro to duże ryzyko, ponieważ nie wiadomo czy dostosuje się on do ligi włoskiej. Z kolei Hamsik byłby tańszy, po drugie jest zawodnikiem który Serie A zna już bardzo dobrze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 cze 2011, 16:02

Mówisz tak, jakby Milan mógł wybierać między nimi.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 24 cze 2011, 16:12

Popuściłem wodze fantazji :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”