Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

_carlos_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: _carlos_ » 27 cze 2011, 22:10

Do dzisiaj byłem wielkim przeciwnikiem Lameli. Cena po spadku opiewała by gdzieś w okolicach max 10mln euro
A ja wprost przeciwnie, podobał mi się znacznie bardziej niż Ganso, ale temat, tak jak pisze mete, raczej upadł po transferze El Shaarawego. Po co klubowi dwóch tak podobnych zawodników w tym samym wieku?
Danilo jest raczej typowany do roli prawego-środkowego pomocnika, zresztą w Santosie ostatnio głównie na tej pozycji grywał, na prawej obronie raczej z chwilowej potrzeby, ale na tej pozycji właśnie był bardziej widowiskowy.
Czyli coś jak nasz Flamini, dla którego stanowiłby w takim razie niezłą alternatywę i dobry powód do stosownych żądań przy ewentualnej renegocjacji kontraktu.
Ja też nie. Ale alternatywa wcale mnie nie przekonuje bardziej - to znaczy Ganso jako ofensywny pomocnik i Hamsik jako półlewy na pozycji Pirlo. Zamieniając ich pozycjami wyszlibyśmy na tym świetnie, ale dla mnie takie ustawienie (proponowane przez media i potwierdzane przez Allegriego) wygląda mi na równą głupotę, jak wystawianie powiedzmy Ibrahimovicia jako ofensywnego pomocnika, a Boatenga jako napastnika. Ogranicza się zalety Brazylijczyka i Słowaka przy okazji uwydatniając ich największe wady.
Popieram. Ganso wygląda mi na gracza środka pola, za cholerę nie mogę w nim dostrzec ofensywnego pomocnika, co innego Słowak.

Pogubiłem się już w naszym mercato. Były propozycje dla Witsela i Vidala, o nich wiemy. Są ciepłe słowa o Cescu, Hamsiku, Ganso i Danilo, a wcześniej były też o Asamoahu. Klub faktycznie może polować na dwóch graczy - jeden to pomocnik odpowiedzialny za ofensywę (różne warianty, od wymienianych powyżej + Kaka, wiem, wiem, ale co zrobię, że nie wierzę iż zarzucono pomysł z Kaką na amen?), a drugi to albo zawodnik "box to box" lub defensywny pomocnik.

Wróć do „Włochy”