Mercato w wykonaniu Starej Damy na razie na plus. Lichsteiner i Ziegler to solidne wzmocnienia boków obrony, chociaż jak to się mówi szału nie ma. Żeby tylko Szwajcarzy nie chorowali bo nie wytrzymam oglądania kolejnego sezonu z Mottą w wyjściowym składzie. Srodek obrony jest na dość dobrym poziomie, ale przydałby się jeszcze ktoś na ławkę, czytałem coś o jakimś piłkarzu Porto ale o nim nic nie wiem a o ile pamiętam Smoki życzą sobie 15mln. Wie ktoś czy jest tyle warty? Porto podobnie jak wtedy gdy odchodził Mou sprzedaje najlepszych piłkarzy, oby okazało się że będzie więcej Carvalhów niż Ferreirów. Pomoc po przyjściu Pirlo wygląda dobrze, ale moim zdaniem trzeba pożegnać się z Melo i zainwestować w Inlera. Do Momo mam słabość i osobiście dałbym mu jeszcze szansę. Lewe skrzydło powinno być teraz priorytetem i tu głównym kandydatem jest Bastos. Nie miałem okazji przyjrzeć mu się bliżej, widziałem jedynie kilka meczy ale szum wokół tego piłkarza świadczy że może się nadać, a cenowo też jest w naszym zasięgu. Co do ataku to nadszedł czas wywozu drewna do lasu, czyli Amauri i Vincenzo nie wracają skąd wrócili. Mam coraz większe nadzieje co do Aguero. Transfer Argentyńczyka jest coraz bardziej prawdopodobny, oby nie skończyło się jak kilka lat temu z Cassano, który też był już jedną nogą u nas a jak się skończyło wszyscy pamiętają.
O kimś jeszcze się mówi? Nie mam za bardzo czasu na czytanie zagranicznych serwisów więc prosiłbym o jakieś informacje.