Polscy kibice - Strona 157

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 28 cze 2011, 19:06

Pozwólcie, że włączę się do dyskusji.

Wilmor jak czytam twoje posty to nie potrafię uwierzyć w to co widzę... takich dyrdymałów dawno nie czytałem.

Czytałem wiele wypowiedzi piłkarzy i większość mówiła, że gra przy pustych, milczących trybunach to coś strasznego.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 cze 2011, 19:32

Wilmore pisze:Wiadomo, że jest wzrost gospodarczy i klientów z młyna stać na więcej, niż kiedyś.
Błąd
Z danych (eurostat) sprzed kilku dni wynika, że w PL mimo wzrostu gospodarczego, pod względem siły nabywczej jesteśmy w europie na... 5 miejscu od końca. Zresztą nie trzeba daleko szukać. Co z tego że jest wzrost gosp., skoro jeszcze większy wzrost ma inflacja. Ludzie kupują inne rzeczy których ceny też rosną a są bardziej priorytetowe.

Napisze ci to prościej. Przykład empiryczny.
Kiedyś bilet kosztował 10zł dziś 20zł, chleb kiedyś 2zł dziś 3zł. Co z tego ze jest wzrost gospodarczy skoro dziś tego co wcześniej mógł kupić za 10 stać na kupno za 20. Ale o ile kiedyś mógł kupić dodatkowo chleb to dziś już musi zrezygnować z wydatku 20 aby kupić chleb za 3. Czyli w sumie kupić może nawet mniej niż mógł a nie tak jak napisałeś "więcej".

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 cze 2011, 20:58

Wilmore pisze:I małe pytanie pomocnicze - dlaczego w największych klubach, przy okazji najważniejszych meczów (gdzie pojawiają się tysiące wiernych fanów i doping jest prowadzony) piłkarze na to nie zwracają uwagi, nie komentują tego? Dlaczego jest to głównie zjawisko w Polsce i pojawia się tylko przy rozmowach piłkarza z przedstawicielem środowiska?
Bo u nas grają pseudo gwiazdy, zarabiające więcej niż powinny i jakieś odpadki ze wszystkich stron Europy i świata. Zresztą ty niepoważny jesteś jak u nas chcesz być na stadionie dla widowiska, sorry ale takie w naszym kraju to robią tylko kibice.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 cze 2011, 22:02

Już się przekonaliśmy, jak na Legii był bojkot. Jakoś nie było kompletu ludzi, pikniki nie chodziły na mecze. Ciężko było uzbierać 4 tys., a tylko kryta była otwarta, a teraz po zakończonym bojkocie prawie cały stadion jest zajęty.
taki bojkot ze za przyjscie na mecz dostawalo sie w morde od tzw twardego kibica z mlyna :P

Porozumienie z SKLW bylo zawarte jak Legia miala sprzedane juz chyba 4-5 tys karnetow. Oczywiscie nie jestem hipokryta i zdaje sobie sprawe ze doping przyciagnal na Legie pare tysi. Jednakze tak samo odstrasza Januszy ktorzy np wybrali sie na mecz z Argentyna czy Francja.
Ogolnie bojkto to byla zalosna akcja pokazujaca ze haslo cala Legia zawsze razem nie ma nic wspolnego z prawda.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 cze 2011, 22:16

I małe pytanie pomocnicze - dlaczego w największych klubach, przy okazji najważniejszych meczów (gdzie pojawiają się tysiące wiernych fanów i doping jest prowadzony) piłkarze na to nie zwracają uwagi, nie komentują tego? Dlaczego jest to głównie zjawisko w Polsce i pojawia się tylko przy rozmowach piłkarza z przedstawicielem środowiska?
Wspomniałem już o tym, Lord jak zwykle przemiliczał, ale nie martw się jestem na posterunku. Jak zwykle lord kłamie, jakby to powiedział Stefan Wilmore nawet jak śpi to kłamie. A teraz do rzeczy
Kiedy straciliśmy niespodziewanie bramkę atmosfera zrobiła się trochę nerwowa, ale kibice pomogli nam przezwyciężyć chwilę słabości.
Kibice byli wspaniali przez ostatnie 10-15 minut meczu, czyli właśnie wtedy, kiedy najbardziej ich potrzebowaliśmy. Im również należą się podziękowania. Przez ostatnie 18 lat Arsenal i Chelsea były bez wątpienia dla nas najgroźniejszymi rywalami w walce o kolejne tytuły
Po meczu z Chelsea, po którym Ferguson składał hołd fanom, pochylająć się parokrotnnie przed trybunami i dziękując im. Po tym spotkaniu również inni zawodnicy United dziękowali kibicom za fantastyczny doping, zresztą pamiętam również jak po wejściu do finał LM w 2008 roku po półfinale z Barca, wszyscy dziękowali fanom za genialną atmosfere.
To, że tam mają taką od święta to inna rzecz, dlatego tak rzadko dziękują fanom za doping, chociaż zawsze po każdym wyjazdowym meczu Ferguson każe swoim zawodnikom iść pod trybunę i podziękować za doping.

Przypominam sobie również jak po meczu otwaracia na Legii Wenger zachwycał się atmosferą na trybunach i mówił, że jak dojdzie czwarta trybuna to będę niezwykle gorący teren.

Pamiętam również wypowiedzi Rio Ferdinanda na pytanie o najlepszą atmosferę jaką przeżył na trybunach wymienił Turcje bodaj mecz z Besiktasem sprzed paru lat. Że nic nie słyszał na boisku partnerów z zespołu i to było coś niesamowitego.

I takich przykładów jeszcze pewnie by każdy fan swojego zagranicznego klubu by jeszcze znalazł, ale że Lord nawet jak śpi to kłamie to próbuje ponownie nędznie manipulować.

EDYTKA: tak sobie szukam dalej i
Lahm: Kibice byli wspaniali

Philipp Lahm, obrońca Bayernu Monachium był pod wielkim wrażeniem postawy kibiców, którzy w środowy wieczór zasiedli na trybunach Allianz Arena. Zdaniem Niemca atmosfera jaka panowała na trybunach w trakcie meczu z Olympique Lyon była niepowtarzalna.

- Atmosfera na Allianz Arena była wspaniała, zdecydowania najlepsza od czasu gdy jestem w klubie. Pamiętam, że kiedy opuściliśmy szatnię żeby udać się na rozgrzewkę całe trybuny były w czerwono-białych barwach - powiedział Lahm.

- Nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałem. To była dla mnie absolutna sensacja. W ostatnich tygodniach nasi kibice byli naprawdę świetni, ale to co zrobili podczas spotkania z Lyonem było fantastyczne - dodał Niemiec.

Mam teraz pytanie do modów. Czarno na białym udowodniłem, że Wilmore kłamie ileż można to znosić? Tutaj nie ma żadnego popisu do tego by powiedzieć, że coś można interpretować na dwie strony. Tutaj nie ma żadnej interpretacji WIlmore twierdzi, że w największych klubach się kibicom nie dziękuje, a się to robi. Czyli łże. Czy za notoryczne kłąmstwa nie powinno się dawać ostrzeżeń?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 29 cze 2011, 16:09

Panie i Panowie zachęcam do oglądnięcia filmu który ukazał się w dzisiejszej Gazecie Polskiej ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2011, 16:15

Ja będę miał w domu za ok. 2h, czekam z niecierpliwością na film :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 cze 2011, 16:41

jest tez na Tubie

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 29 cze 2011, 16:49

Ile kosztuje ta gazeta z filmem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2011, 17:25

jest tez na Tubie
Dzięki! Przy powrocie do domu żałowałem, że nie kupiłem tego filmu, fajnie, że mogę to obejrzeć gdzie indziej.

Po obejrzeniu części, które już tam są dostępne, żałuję, że współcześni kibole (ci sami, którzy zdemolowali Bydgoszcz czy Starówkę, którzy się leją poza stadionami, i tak dalej...) nie urodzili się w średniowieczu. Patrząc na obraz kibiców, jaki wyłania się z tego filmu, można żałować, że dawni poeci śpiewali pieśni o Rolandzie, a nie o Staruchu czy Litarze. W końcu to są nieskalani grzechem rycerze, prawdziwi patrioci, wolontariusze, przykład najlepszy wszystkich doskonałych cech Polaków.
Może Gazeta Polska zaproponuje ich kanonizację?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2011, 17:33

Bardzo lubisz kategoryzować ludzi.
Ja nie przedstawiam swoich słów jako jedynej, najprawdziwszej prawdy. Tymczasem ten film przedstawia się jako "prawdę o konflikcie kibiców z Tuskiem", a pokazywana jest jego jedynie jedna strona. W ten sposób "Niezależna", Gazeta Polska ani kibice nic nie wygrają, bo nawet ludzie nie mający wyrobionego zdania na tak bezkrytyczny względem kibiców i całkowicie jednostronny film zareagują obojętnie.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 29 cze 2011, 17:38

Ciaciek94 pisze:Ile kosztuje ta gazeta z filmem?
6,99zł :)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 29 cze 2011, 17:46

Podpowiem Ci wilmore róznice. Wskaż, gdzie Gazeta Polska kłamie lub podaje błędne informacje ?
To właśnie różni GWno od nich. Żal czytać Twoje głupoty. Widocznie dla Ciebie materiał bez pojechania po kibicach nie jest obiekrywny - gratulacje. Czego się dziwić po człowieku, który w kibicach widzi tylko bydło i ludzi po podstawówce.
Materiał jest o kibicach, których się obraża. W mediach pokazuje się tylko zamieszki, które na polskich stadionach zaobserwować coraz trudniej, lecz w mediach coraz więcej o tym gadają. Wszystko to uderzone jest kibiców, w ultrasów, którzy uważani są za terrorystów. To jest skandal.
Kto wam powie, że Tusk robi dobrze i zwalcza coś, co na stadionach już niemal nieistnieje ? Ten kto na meczu nie był nigdy. Coraz bardziej nie chce mi się wierzyć, że wilmore chodzi na mecze...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2011, 17:55

Wskaż, gdzie Gazeta Polska kłamie lub podaje błędne informacje ?
Ja nie mówię, że kłamią. Tak samo na temat kiboli nie kłamie Wyborcza, ale to kibicom i kibolom nigdy do głów nie wpadnie, bo to są w końcu wrogowie, a oni nie mogą mówić prawdy. Faktem jest jednak, że przedstawiają problem z jednej tylko strony i oglądając ten film ma się wrażenie, że jeśli zaraz wyskoczą z hasłem "Staruch santo subito", to nie będzie w tym żadnej żenady, ten film na tym już nic nie straci. Równie interesującym źródłem informacji byłaby opinia Macierewicza o zaletach i wadach Kaczyńskiego.
"Niezależna" kontynuuje wspieranie kibiców tylko dlatego, że atakuje ich PO. W odwrotnej sytuacji byłoby zresztą dokładnie to samo, więc na Twoim miejscu nie miałbym żadnych złudzeń co do wiarygodności tego środowiska. Po wyborach to się natychmiast zmieni, ciekawe, na ile wtedy będzie cenne wsparcie Kononowicza. ;)
zamieszki, które na polskich stadionach zaobserwować coraz trudniej
Tusk robi dobrze i zwalcza coś, co na stadionach już niemal nieistnieje
Mam wrażenie, że to Ty, a nie ja, większość meczów oglądasz w kategoriach juniorów, gdzie nie ma kibiców i faktycznie nie ma żadnych zamieszek. :wink:
Coraz bardziej nie chce mi się wierzyć, że wilmore chodzi na mecze...
Chłopie, chodziłem, gdy Ciebie jeszcze (patrząc na poziom argumentacji) na świecie nie było. Pamiętam złote czasy Dziurowiczów w GieKSie, pamiętam wyjazdy, na których naprawdę można było się obawiać o życie. To była dżungla, dziś jest lepiej, o wiele lepiej. Ale wciąż "it's pretty fucking far from ok".

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 29 cze 2011, 18:11

Wilmore pisze:Tak samo na temat kiboli nie kłamie Wyborcza, ale to kibicom i kibolom nigdy do głów nie wpadnie
Pierwsze z brzegu:
- na stadionie Lecha handluje się narkotykami
- na stadionie Lecha zastrasza się pozostałych kibiców
- na stadionie Lecha podczas meczu kadry wypędzono rodzinę z dziećmi, podano krótki fragment monitoringu. Później dostępna była dłuższa wersja - nikt nikogo nie wyrzucał, a tamte osoby pozostały kilka minut i dobrowolnie przez nikogo niewypraszane opuściły trybunę (w GWnie nawet napisali, że uciekli do domu i oglądali się czy ktoś za nimi nie biegnie :rotfl: )
- podczas meczu do Rotterdamu nie było pobieranego haraczu od kiboli
- podczas jakiś zatrzymań podano, że byli też członkowie WL. Nie było.

Wiele rzeczy mi do głowy nie wpada widać... i całe szczęście bo byłbym warzywem.
Wilmore pisze:Mam wrażenie, że to Ty, a nie ja, większość meczów oglądasz w kategoriach juniorów, gdzie nie ma kibiców i faktycznie nie ma żadnych zamieszek. :wink:
Podobno chodzisz na mecze. Podaj kilka zamieszek. Tusk nawet mówi o morderstwach - podasz choć jedno na stadionie ? :D

A teraz ciekawostka. Gdy na meczu obojętnie jakiego polskiego zespołu zawiśnie transparent, oprawa, sektorówka upamiętniająca wydarzenie historyczne z konotacją patriotyzmu to co napiszą o tym w GWnie ? Zazwyczaj nic, a jak coś napiszą to tyle, że znów były transparenty niezgodne z meczem. Zajebiście. Transparent niezgodny z meczem, kilka tysięcy grzywny, kibiców można nazwać chuliganami. GWno nie stawia się za kibicami i nie podważa absurdalnego prawa. Co było na meczu siatkówki ? HiPOkryzja - Białorusini nie mogli pomachać flagami, które zabrali bo były niezgodne z meczem. GWno oburzone, że oni walczą o swoją tożsamość na terenie Polski, która podobno solidaryzuje się z narodem Białorusi a zostają wyrzuceni. Gdzie tu konsekwencja ? Wszystko pod publiczkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”