Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post autor: mete » 02 lip 2011, 17:12

Hamsik jest nakręcony na transfer do Milanu i wydaję mi się, że jeżeli odejdzie z Napoli to do Milanu. Raiola go tak nakręcił i na palcu dłoni widać scenariusz transferu a'la Raiola(Co tak jak Mazurowi mi się nie podoba i to może być przeszkodą w transferze do Milanu, ale z drugiej strony tylko tak można wyciągnąć Marka z Neapolu). To nie jest tak, że Marek po prostu chce odejść i czeka na oferty z Anglii, Hiszpanii czy innych ekip. Jasno w wywiadzie można wyczytać, że chce do Milanu.

Hamsik dostaje ofertę z klubu, z którym ma szanse na regularne sukcesy. Już kiedyś pisałem, że Hamsik jeżeli chce być kimś w futbolu to musi odejść z Napoli. On już jest zbyt długo o rok minimum. Z całym szacunkiem dla Napoli, ale są daleko za Milanem i Interem(Możliwości finansowe, pozycja w futbolu na arenie międzynarodowej, możliwości transferowe)i szczytem dla tego klubu prawdopodobnie będzie walka o LM w Seria A. Raiola mu to pewnie uświadomił i dlatego mamy teraz to co mamy. Podzielam zdanie Wilmore o prawdopodobnych negocjacjach Łysego z De Laurentiisem i stąd info o Interze. Niedawno City było w grze.

Wróć do „Włochy”