FMy - Strona 549

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 492

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2011, 12:21

Salas11 pisze:No więc tak, pierwsze na co musisz zwrócić uwagę przy wpisywaniu klucza, to O i 0
W moim klucz nie ma O ani 0 8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lip 2011, 12:29

Mirek - sciagnij sobie patch 9.3.1 - jezeli dobrze pamietam to po nim nie bedziesz musial wpisywac zadnych kodow,a gra pojdzie bez plyty.

http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/Fo ... 9_3_1.html

Daj znac czy zadzialalo :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 12:41

Jeżeli zakupiłeś oryginał i jesteś pewien, że poprawnie wpisałeś CD-Key, to albo klucz jest lewy, albo został zarejestrowany na innym komputerze i stracił ważność. Pisałeś, że kupiłeś grę przez Allegro. To była osoba prywatna, czy internetowy sklep?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 lip 2011, 13:35

W FM 09 jest możliwość instalacji jednej gry (jednego klucza) na pięciu kompach. Być może ten, który Ci ją sprzedał ma już pięć instalacji (podzielił się z kimś), przez co masz zablokowany CD-Key? Na szczęście sprawa wygląda tak, że po odinstalowaniu zarejestrowanej gry, odzyskujesz klucz, więc nawet jeśli ktoś wykorzystał Twój CD-Key, skontaktuj się z nim i wyjaśnij sprawę. Głupio byłoby żebyś grał na cracku mając oryginalną grę, szczególnie, że bez łatki 9.3 nie możesz np. iść na urlop. Jeśli nic to nie da, skontaktuj się ze mną na PW, ja mam oryginalnego FMa 09, w którego nie gram, więc mogę Ci klucz podać na potrzeby Twojej gry :wink:

PS, tysięczny post :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lip 2011, 13:44

Mirek :arrow:
Patch usuwa zabezpieczenie, które wymuszało na użytkowniku wpisanie kodu aktywacyjnego w celu uruchomienia Football Managera 2009.
:arrow:

http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/Fo ... 9_3_1.html

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2011, 14:23

Gra była kupiona w sklepie na allegro i oryginalnie zapakowana.
Czytałem gdzieś na necie, że te wszystkie klucze wygasły i SI stworzyło jakiś program RunMe(kompletnie nie wiem co to jest).
I nie tylko ja mam taki błąd. Po zainstalowaniu plików, pojawił się plik o nazwie activator. Z tym, że nawet się tego nie da uruchomić.

Spróbuje twój link Doktorku.

Piotrcies, napiszę do Ciebie jak nic mi nie będzie wychodziło 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lip 2011, 14:45

Dr.Football1 pisze:
Pawel875 pisze:Ja w ktorejs wersji sprowadzalem wszedzie, gdzie popadnie gracza za grosze, czyli Mika Aaritalo :lol: Też zawsze dobrze grał, czy to było Juve czy jakies Watford :)
Pewnie w 2008. On w tej wersji po prostu miazdzyl :wink:
W 2007 podobnie. Był gwiazdą Premier League w moim Millwall. Chętnie bym sobie jeszcze pograł, ale po jakichś 22 sezonach save padł.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2011, 15:19

Poszedł ten patch Doktorku. Wielkie dzięki.
Co ciekawe ściągnąłem ten sam z innego zródła i był błąd :?
No to Parma, Betis, ostatnia liga angielska a później Udine w FM 11

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 lip 2011, 20:27

Zacząłem nową grę Sunderlandem.
Dostałem 20 mln Euro na transfery i ruszyłem na polowanie :)
Skład wzmocniłem niesamowicie, wydałem 97 mln EURO :D co jest moim absolutnym rekordem jeśli chodzi o transfery w jednym okienku. Prawie wszystkie te transfery będę spłacał przez 4 lata...

Na pierwszy ogień zakontraktowałem 3 młode gwiazdy Santosu:
- Neymar - 30 mln
- Paulo Henrique - 26,5 mln
- Alex Sandro - 17,5 mln

Potrzebowałem klasowego bramkarza, gdyż nie byłem przekonany do Simona Mignoleta, efektem jest transfer:
- Sergio Romero z AZ Alkmar - 12,25 mln

Jako że Henrique ma u mnie grać jako rozgrywający potrzebowałem jeszcze jednego zawodnika do środka pola, ofensywnego pomocnika. Mój wybór padł na:
- Simon Vukcevic ze Sportingu -5,25 mln. Nie mam pojęcia jakim cudem udało mi się go ściągnąć za tak śmieszne pieniądze, gdyż jest to ewidentnie jeden z najlepszych ofensywnych pomocników w grze.

Pozycją która wymagała wzmocnienia była jeszcze prawa strona ataku. Efekt:
- Mehdi Carcela ze Standardu - 5,25 mln. Przyjrzyjcie się temu zawodnikowi gdyż to bardzo duży talent:)

W Sunderlandzie zastałem już bardzo mocno obsadzony środek obrony, więc na tą pozycję nie potrzebowałem żadnych wzmocnień.
W ataku również nic nie zmieniałem gdyż uwielbiam szybkich środkowych napastników a w Sunderlandzie mogę liczyć na 3 sprinterów: Asamoh Gyan, Fraizer Campbell, oraz wypożyczony z Manchesteru Danny Welbeck.
Mam też dwóch świetnych defensywnych pomocników: Sulleya Muntariego wypożyczonego z Interu, którego po sezonie zamierzam przekonać do pozostania w mojej ekipie, oraz wychowanka Lee Catermole, który niedługo może być wielką gwiazdą.
Jedyną pozycją którą chciałbym jeszcze wzmocnić jest prawa strona obrony, mam tam dwóch bardzo dobrze grających w ofensywie, ale nie bardzo radzących sobie z tyłu wysuniętych obrońców. Może za rok:)

Jeżeli dobrze to wszystko poukładam, chłopaki się zgrają i uniknę zbyt wielu kontuzji to mogę w tym sezonie powalczyć o coś zdecydowanie ciekawszego niż górna połowa tabeli. Cel minimum jaki sobie postawiłem to awans do Ligi Europy, ale nie ukrywam że po cichu będę liczył nawet na 4 miejsce. Mam nadzieję, że plan wypali, bo jak nie to wylecę z klubu z hukiem za takie wydatki:D

Powstrzymajcie się od komentarzy o głupocie w wydawaniu tak wielkich pieniędzy, gdyż to tylko jednorazowy incydent, taka bardziej zabawa :) Zobaczymy co da się z tego zrobić.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 lip 2011, 21:28

A ja zacząłem grać Malagą. Wykonałem trzy transfery - 15 mln w ratach za Piattiego, 3 za Canellę i niecały milion za Kadleca. Jest już rok 2011 - od początku sezonu udaje mi okupywać miejsca 3/4/5. Jako, że okienko jest znowu otwarte będę się rozglądać za jakimś pomocnikiem - jakieś propozycje na cofniętego rozgrywającego?

@DOWN
:shock:
Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 21:37 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 lip 2011, 21:34

Jak do Hiszpanii to mam dla Ciebie świetnego młodego rozgrywającego. W rezerwach Tenerife siedzi Josmar Zambrano. Gwarantuję Ci, że takie atrybuty jak:
-gra bez piłki,
-podania,
-gra z pierwszej piłki,
-kreatywność,
-błyskotliwość,
-decyzje,
-technika
Wbije na conajmniej 17 :) Do wzięcia za 2,5 mln Euro około

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2011, 21:38

Z tymi ratami na 48 m-cy to jest zbyt wielkie ułatwienie wg Mnie. Tak jak FM 05 gdy mogłeś sobie zaklepać piłkarza(po całym sezonie przechodził), gdy nie miałeś kasy już w bieżące okno.

A ja akurat potrzebuje taniego napastnika i innych ciekawych grajków w FM 09 do Parmy.
Vuoso na 2 m-ce wyleciał i lipa jest.

PS Sunu z Arsenalu był dobry na podstawowej wersji czy na jakiś łatkach :?:

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 04 lip 2011, 21:53

A ja zacząłem grać Malagą.
:beer:

Z takich tańszych wyborów to spróbuj Didier Dagard, ewentualnie Sergio Tereja. Ogólnie widzę, że sporo kasy wydajecie na transfery, kurcze, dla mnie największy wydatek to było bodaj 9 milionów na Lukaku, a to było na początku gry po sprzedaniu zawodników, chyba będę musiał się przyjrzeć tym ratom.
Obecnie kiszę się przed meczami z Napoli i teraz mam tutaj takie pytanie. Przebudowywał ktoś po paru sezonach totalnie skład i taktykę? Jestem obecnie ułożony totalnie pod 4-3-3, ale teraz tak zauważam, że gra trzema kompletnymi napastnikami już mi tak nie pasi i chciałbym zmienić to na coś nowego (najlepiej z dwoma napastnikami, jednym listem i jednym odgrywającym/kompletnym), zastanawiałem się nad dwiema opcjami - rozpoczęcie gry od nowa lub właśnie wyrzucenie w lecie tak z połowy składu i zbudowanie go na nową taktykę co wydaje mi się bardziej hardkorowe i na dłuższą metę bardziej fajne. Czy takie coś w ogóle ma jakieś szanse powodzenia? Jeśli zaś chodzi o moją nową taktykę to dobre wydaje mi się 4-2-2-2 (dwóch skrzydłowych/ofensywnych pomocników po bokach).

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2011, 22:44

Ależ ta gra jest realistyczna... :roll: Sezon temu przybył do mnie Messi za free,podpisałem z nim dwuletni kontrakt...po roku postanowiłem go sprzedać - najwyższa pensja w zespole,nie gram wysuniętymi skrzydłowymi,a moi etatowi AMFowie są lepsi...liczyłem,że wyrwę z 60 mln € za 30-letniego zawodnika - srogo się zawiodłem - 6 klubów dało oferty po 11,5 mln €,w sumie zrozumiałe - tylko rok kontraktu.Teraz zgadnijcie gdzie poszedł mając na stole oferty z Chelsea,Manchesteru,Atletico (mistrz Hiszpanii i finalista LM),Bari (przejął ich jakiś bogaty Grek,druga potęga Serie A po moim Milanie,prowadzi ich Mourinho).HSV Hamburg (też jakiś bogaty właściciel) i...Realu Madryt...Tak jest - Messi w śnieżnej bieli,a Real ma teraz na skrzydłach 32-letniego C.Ronaldo i 30-letniego Messiego...
Zabawnie to wygląda 2016/2017 Barca => Milan za darmo,rok później Milan => Real za 11,5 mln €...i nie to żeby Leo zdziadział - rok w rok zdobywa Złote Piłki (chyba jakiś rekord)...co ciekawe nadal widnieje w rubryce legendy FC Barcelona - na drugim miejscu zaraz po Guardioli... :haha: :haha: :haha:
Wersja to 11.3.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 lip 2011, 22:46

No niestety, to jest ciągle tylko i wyłącznie gra...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”