AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1131

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lip 2011, 13:22

Podobno o 15:30.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2011, 18:02

Wiadomo,że...nic nie wiadomo...:

- Brelu zostaje w ACM,kara 0,5 mld € nie będzie miała wpływu na mercato,
- to nie Milan jest włoskim klubem stojącym za ofertą za Pastore (czyli kto?Roma?Inter po ewentualnej sprzedaży Sneijdera?),
- są 2 wolne miejsca dla graczy spoza EU,ale niekoniecznie musimy wykorzystać je już teraz,gdyż sezon w Brazylii kończy się w grudniu i wtedy łatwiej się negocjuje,
- odejdzie prawdopodobnie Strasser i 2-3 (kadra ma liczyć 25-26 graczy) zawodników,Cassano nie na sprzedaż,Paloschi zostaje,
- transfer Kaki bardzo trudny do zrealizowania (brzydko to zaczyna pachnieć),
- co do Cesca - Galliani nie chce się wtrącać w sprawy Wengera,cokolwiek miałoby to znaczyć...,
- stara śpiewka o silnej drużynie i walce na wszystkich frontach :roll: + ewentualnie Ambro w bardziej kreatywnej roli w pomocy (lewy półskrzydłowy w taktyce Allegriego) - ale to chyba było w ramach żartu ,

Na wszytko trzeba brać oczywiście poprawki,bo Łysy to klasyczny przykład kłamcy szafującego non-stop zasłonami dymnymi...po prostu śmierdzi mi ten włoski klub interesujący się Pastore Milanem jak nic...Roma wzięła Lamelę,Inter chyba zatrzyma Sneijdera (info z dziś)...niby kto pozostał...Napoli?Juve do którego psuje Argentyńczyk jak pięść do nosa (wstawią go w ataku?)...to musi być Milan albo Zamparini trochę pofantazjował,kiedy zdał sobie sprawę,że zainteresowanie Pastore jest nie takie jakie sobie wyobrażał...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lip 2011, 19:24

Zgadzam się z Tobą w 100 procentach.

1. Sprawa Pastore - oglądałem relacje na żywo i jak Galliani usłyszał to propozycję to jego mina wydała mi się taka jakby się wkurzył, że takie pytanie w ogóle padło. Ale już mniejsza o to. Nie pamiętam, żeby Galliani jawnie przyznał, że chce jakiegoś gracza dopóki negocjacje nie są bliskie końca, więc może być coś na rzeczy. Jeżeli Zamparini nie wymyślił sobie zainteresowania to musi to być Milan. Nie można zapominać, że Berlusconi i Braida bardzo podziwiają Pastore.
2. Sprawa Kaki - zaczyna mi śmierdzieć jak sprawa Ibrahimovica sprzed roku. Najpierw zero szans na transfer ze względu pensje itp, później informacje o trudnych negocjacjach a wszyscy wiemy jak się skończyło. Mam nadzieję, że historia się nie powtórzy.
3. Spraw NonEU - pewne jest to, że Taiwo został zarejestrowany jako gracz bez paszportu (Co mi trochę śmierdzi, bo nie widziałem potwierdzenia Lega Calcio o złożeniu kontraktu a oni zawsze to czynią), ale niech będzie, że Łysy nie leciał w kulki. Jak go zapytali czy wolałby Ganso czy Danilo to powiedział, żeby Allegri się pierwszy wypowiedział i zaczął się śmiać.
4. Śpiewki o konkurencyjny składzie przeczuwam, że puszcza z magnetowidu, bo co rok to samo.
5. Galliani mówił, że włoskie kluby potrzebują swoich własnych stadionów i za przykład podał Juve dość szczegółowo omawiając temat. Coś przebąkiwał, że do 2016 roku Milan zostaje na San Siro, to może jednak stadion własny jest w planach?
6. Łysy starał się jak mógł wymigiwać z tematów związanych z mercato. Zazwyczaj były to krótkie wypowiedzi w przeciwieństwie do jego reakcji na inne pytania.
Oglądając relacje miałem uczucie, że atmosfera jest bardzo fajna. Po reakcjach Gallianiego, Allegriego i Ambo było widać entuzjazm, którego zapewne brakowało w zeszłych latach. Jestem dobrej myśli.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lip 2011, 22:35

Rok czy dwa lata temu coś tam Galliani przebąkiwał o tym, że chcieliby odnowić San Siro, akurat pojawiło się po informacji Interu, który planował budowę własnego stadionu. Nie wiem jak to teraz u nich wygląda.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lip 2011, 22:43

Mysle ze Wlochom teraz nie w glowie budowanie stadionow a Milanu po prostu na to nie stac. Berlusconi w najblizszym czasie tego nie sfinansuje bo raz ze sam ma sporo gotowki do zaplacenia dwa zbyt kontrastowaloby z problemami finansowymi calego kraju i ogromnym dlugiem publicznym.

Fajnie by bylo miec wlasny nowoczesny stadion ktory sam by na siebie zarabial. San Siro to jednak kawal historii Mediolanu i calej wloskiej pilki.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 lip 2011, 0:25

Stadion nowy wg Mnie będzie dopiero gdy Włochy dostaną MŚ lub ME. Jak Chłopaczek napisał we Włoszech jest kryzys finansowy, więc nie wiadomo czy organizację się będą starać(choć wolna impreza jest dopiero w 2020 r.). Myślę, że jeszcze min. 5 lat będziemy na San Siro.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lip 2011, 8:49

Galiani coś tam mruczał o Kace, że sprawa jest trudna, ale nie niemożliwa...
Najlepsze jaja będą, jak weźmiemy z powrotem Kakę za 30 mln, zamiast np Pastore :cry:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lip 2011, 10:50

A Pastore powiedział dziś, że podoba się mu Milan i nadal chce zostać we Włoszech. Ciekawe jak się sprawa rozwinie.

Co do Kaki to widzę to tak. Jeżeli nasz duży transfer ma się odbyć pod koniec sierpnia to tylko Brazylijczyk jest opcją. Fabregas i Schewinsteiger to marzenia kibiców, mało realne i dotego obaj będą grali w eliminacjach LM a Bayern czy Arsenal to nie są kluby, które sprzedawały by swoich czołowych graczy pod koniec okienka, więc czy to teraz czy później taki transfer nie ma racji bytu. Pastore zapewne zostanie sprzedany wcześniej, bo Zamparini część kasy będzie chciał zainwestować w nowych graczy a De Laurentiis nie odda nam Hamsika gdy już sezon się rozpocznie. Jedyną opcją zostaje Kaka lub jakaś zupełna niespodzianka. Jeżeli ściągniemy Kakę to stracimy na tym finansowo i sportowo. Jego kwota transferowa plus kontrakt przebiją to co byśmy wydali na Pastore lub Hamsika. Mam nadzieję, że Allegri się na to nigdy nie zgodzi.

Hamsik wyraźnie dał sygnał, że chce do Milanu, Pastore nieśmiale, ale również wysyła taki sygnał. Wyobrażaliście sobie jeszcze niedawno, że będzie realna szansa na zakup jednego z tej dwójki? Jeżeli w takim wypadku trafi do nas Kaki to to będzie kpina i zonk ostatnich lat, który może przebić to, że woleliśmy Emersona niż Hamsika kilka lat temu.

Wg Sky Galliani z Braidą mają się spotkać z Zamparinim. Ponoć byliby w stanie zaoferować Cassano, gotówkę + współwłasność Strassera.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lip 2011, 11:51

Dobrze, że jadą we dwóch, może będą bardziej przekonujący.
Mówi się o 20-25 mln plus Cassano i połówka Strassera = sumując to spokojnie jest 40 mln i chyba lepszej opcji Zamparini nie dostanie.
Łysy wczoraj mówił, że Milan nie jest zespołem, który złożył ofertę, ciekawe co jutro powie? :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lip 2011, 13:03

3. Spraw NonEU - pewne jest to, że Taiwo został zarejestrowany jako gracz bez paszportu (Co mi trochę śmierdzi, bo nie widziałem potwierdzenia Lega Calcio o złożeniu kontraktu a oni zawsze to czynią),
No jak to nie?
http://www.legaseriea.it/it/serie-a-tim ... mento/1716

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lip 2011, 13:04

To w takim wypadku musiałem przeoczyć, ale mógł Milan złożyć jego kontrakt 19 maja skoro wtedy nadal obowiązywała umowa Taiwo z Marsylią?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 13:11

20-25 mln € + Cassano + polówka Strassera to od biedy i pod 50 może podchodzić...Przecież Antonio doprowadzony do formy to dobre 20 mln €...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lip 2011, 13:13

Dodać trzeba, że Palermo ma tylko połowę karty Pastore, więc nie wiadomo czy jego agent pójdzie na układ z graczami w transakcji i jakby się rozliczyli w takiej sytuacji.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 16:06

Przecież Antonio doprowadzony do formy to dobre 20 mln €...
Kłopot polega na tym, że z formą u niego różnie w przeciwieństwie do występków jakich się dopuszcza z dużą regularnością i ze szczególnym upodobaniem do klubów w których pełni kluczową rolę. Nie mówiąc o tym, że za chwilę strzeli mu 30, a jak wiemy korelatem dojrzałego wieku jest spadek wartości, co oznacza tyle, że karta tego zawodnika nie jest i nie będzie warta więcej niż 10 mln euro (nie mówiąc już o wysokich zarobkach, co także wpływa na możliwości takiego Palermo).
Dodać trzeba, że Palermo ma tylko połowę karty Pastore, więc nie wiadomo czy jego agent pójdzie na układ z graczami w transakcji i jakby się rozliczyli w takiej sytuacji.
To jest akurat ciekawe i wiele wyjaśnia. Po pierwsze nie wiedziałem, że jego karta jest we współwłasności, stąd ciekawość. A po drugie wyjaśnia czemu żąda się za niego tak dużych pieniędzy, wszak dwa podmioty chciałyby się nachapać i przy kwocie mniejszej niż 40 mln euro (do kasy klubu idzie mniej niż 20) wydaje się nieproporcjonalne w stosunku do uszczerbku sportowego jaki poniesie Palermo. Co to oznacza dla was ? Tylko tyle, że za 20 czy też 25 mln euro (plus odpadki) na pewno go nie kupicie, ponieważ w takich okolicznościach (przy kwocie 20 mln euro i kartach wyżej wymienionych zawodników wycenionych na 15 mln euro - optymistycznie) klubowi przypadnie jakieś .... 2 mln euro plus jeden mało perspektywiczny do tego konfliktowy gostek oraz pewien murzyn, który w mojej ocenie (pytanie czy podzielanej przez działaczy Palermo) nie rokuje na przyszłość.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 16:24

Za chwilę czyli za ile?Parę dni temu obchodził 29 urodziny...10 mln € za prawdopodobnie najlepszego Włocha w ofensywie (nie licząc Rossiego)...dobre sobie.Tyle to może kosztować Maicon - na podobnych zasadach (a bo 'stary',bo zarobki,niska forma etc.)...Odejście Antonio z ACM jest rozważane TYLKO I WYŁĄCZNIE z powodu braku pewnej pierwszej 11-ki (i to też nieoficjalnie - oficjalnie Cassano jest nie na sprzedaż tak jak u was Sneijder).Jeśli Antoni położy uszy po sobie (tiaaaa...) i będzie walczył o plac z Robinho czy Pato to nikt go z Milanu nie będzie wyganiał.Szczególnie,że ma niski kontrakt jak na swoja klasę sportową...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”