Liga brazylijska - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy lubicie lige brazylijską?

tak
65
66%
nie
34
34%
slawinho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 24 kwie 2005, 14:53

Trzeba sie chyba zarejestrować na tej stronie.
Ogladam to Magic Tv i narazie nie widze zapowiedzi jakiegos meczu
ligi brazylijskiej byc może nie maja już praw do transmisji.
Gdzie można oglądać lige argentynską.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 kwie 2005, 18:25

Tu masz link
Na tej stronie są podane mecze, a obok stacje, które je transmitują.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 kwie 2005, 20:42

Za 20 minut rozpoczną się kolejne mecze ligi brazyijskiej. Czy ktoś do jasnej cholery wie, gdzie będą one transmitowane???????? Teraz mam dostęp tylko ligi chilijskiej, meksykańskiej, argentyńskiej i MLS! No i do CL oczywiście. :evil: :evil: :evil: :( :( :( :cry: :cry: :cry: :x :x :x :? :? :?

SAOBUNIO
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SAOBUNIO » 24 kwie 2005, 22:54

Witam wszystkich, a najbardziej fanów ligi brazylijskiej nie ukrywam, że po za Europą (gdzie przoduje Hiszpania) jest to moja ulubiona liga ale dopiero raczkuję w tym temacie i stąd mam do Was, jako znawców prośbę. Wiem, że zostało podanych tutaj wiele linków, ale czy są jakieś w języku polskim?

Jeśli nie to poproszę o takie gdzie jest wiele statystyk (wyniki, tabele, składy, relacje itp)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 kwie 2005, 14:27

Saobunio w języku polskim raczej nie znajdziesz stron o piłce latynoskiej po polsku. Polecam Ci tylko strone Latino Goal ale zapewne już znasz tą stronkę.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 kwie 2005, 16:06

Wczoraj zostały rozegrane ostatnie mecze pierwszej kolejki brazylijskiej brazilearo. Niestety ta cholerna TV Magic ich nie pokazała i raczej nie pokaże (Ta stacja jest jakaś powalona! 24h na dobe pierniczą o nie wiem czym i myślą, że ktoś budiet ich oglądał!?)

Ale przejdźmy do rzeczy. Zaczynam oczywiście od Corinthians, które niestety nie potafiło wygrać z nie najwyżej notowanym rywalem, którym był zespół Juventude.mecz na Pacaembu zakończył się remisem 2:2. Wyczytałem na jednej stronce, że Tevez zdobył cudownego gola 30 jardów ( :!: :!: :!: ) Nie mogę sobie wyobrazić tej bramki, która padła już 10` minucie. Wcześniej -bo w 10` niespodziewane prowadzenie gościom dał napastnik Enilton. W 43` minucie Timao wyszedł na prowadzenie po bramce znakomicie ostatnio dysponowanego, nominalnego defensywnego pomocnika ale bardzo bramkostrzelnego Marcelo Mattosa. W 78` minucie wyrównał Naldo i było po grzybkach. Cieszydobra forma Teveza i oczywiście Mattosa, ale czy to wystarczy aby wygrać ligę? Teraz nie można jeszcze oceniać, ale surowe metody Pasarelli wywołują narazie tylko kontrowersje i kłótnie, a nie oczekiwane efekty. :evil:
W najciekawszym wczorajszym spotkaniu, pomiędzy zwycięzcą ligi stanu Sao Paulo czyli FC Sao Paulo a zwycięzcą ligi stanu Rio czy Fluminense padła (według mnie) niespodzianka, bo lepiej ostatnio dysponowane Sao Paulo uległo przeciwnikom 1:2. Bohaterem gospodarzy na stadionie im. Manuela Schwarza był prawie 31-letni, ceniony i szanowany napastnik - Tuta, mający epizodzik we Włoszech, który w owym meczu zdobył dwie bramki. Honorowego gola na dziesięć minut przed końcem strzelił pomocnik Souza.
Teraz o meczu Santosu, najbardziej znanego i lubionego klubu ligi brazylijskiej przez forumowiczów. Otuż Santos bez problemów pokonał zespół Paysandu 4:1. Jedną bramkę zdobył Robinho, ale z karnego. Dobry mecz rozegrał Deivid - strzelec dwóch bramek - pierwszej i ostatniej. Jeszcze jedną bramkę dołożył Edmilson i tym sposobem Santos zanotował udany początek sezonu. Tak naprawdę w tym meczu Santos strzelił 5 goli, ale Leonardo pomylił się bramki.
Vasco da Gama - jeden z najlepszych brazylijskich klubów ostatnich lat podobnie jak Corinthians zremisowało 2:2. Przeciwnikiem Vasco był kub Brasiliense, dla których gole zdobyli Giovani i Tiano. Znacznie ciekawszych strzelców goli miało Vasco. Pierwszą bramkę dla gości stzrelił wielki Romario, którego jak sam mówił, jeszcze na coś stać. Mistrz Świata i król strzelców z 1994 roku wisał się na listę strzelców w 38` minucie gry. Drugą bramkę dla Vasco strzelił Dias.
Niespodzianka miała miejsce w Kurytybie,gdzie miejscowe Atletico Paranaense przegrało z Ponte Pretą 0:1. Jedynego gola w tym meczu stzrelił w ósmej minucie Kahe.
I w ostatnim meczu pierwszje kolejki Fortaleza przegrała u siebie z Kurytybą 0-1. Gola na wagę zwycięstwa piłkarzy ze stadionu Couto Pereiry strzelił Jackson w 76` minucie.
Oto wszystkie wyniki w jednej kupie:
Sao Caetano 2 - 2 Palmeiras
Flamengo 1 - 1 Cruzeiro
Parana 0 - 2 Goias
Atletico/MG 4 - 1Figueirense
Atletico/PR 0 - 1 Ponte Preta
Santos 4 - 1 Paysandu
Brasiliense 2 - 2 Vasco
Internacional 0 - 2 Botafogo
Fortaleza 0 - 1 Kurytyba
Fluminense 2 - 1 Sao Paulo
Corinthians 2 x 2 Juventude

Nie będę wklejał tutaj tabeli bo po jednej kolejce nic ciekawego nie można w niej dostrzec.
Za tydzień kolejne mecze. Nie będzie niestety jakiś arcyciekawych spotkań. Do najciekawszych zaliczają się mecze Kurytyby z Santosem i Botafogo Corinthians :wink:
Oto wszystkie mecze, które odbędą się 30 kwietnia i 1 maja:
30 kwietnia
Goias -- : -- Sao Caetano
Juventude -- : -- Atlético-PR
Ponte Preta -- : -- Atlético-MG
Sao Paulo -- : -- Parana
1 maja
Vasco -- : -- Fortaleza
Figueirense -- : -- Flamengo
Cruzeiro -- : -- Internacional
Botafogo RJ -- : -- Corinthians
Paysandu -- : -- Fluminense
Palmeiras -- : -- Brasiliense
Coritiba -- : -- Santos
Większość meczy rozgrywana jest o godzinie 21.00, i nie wiedzieć czemu nigdzie nie będą one pokazywane. :x

SAOBUNIO
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SAOBUNIO » 25 kwie 2005, 20:27

Dzieki Corinthians ale znam już tą stronę, odnosnie pierwszej kolejki to zgodnie z planem pewne zwycięstwo odniósł tylko Santos, a odnośnie Corinthians to pewnie może jeszcze brak zgrania nowych gwiazd. Rozczarowało troszke mnie Sao Paulo.
Natomiast moim czarnym koniem niekoniecznie do mistrzostwa ale miejsca na pudle jest Sao Caetano. Co o tym sądzcicie

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 kwie 2005, 20:37

SAOBUNIO pisze:Dzieki Corinthians ale znam już tą stronę, odnosnie pierwszej kolejki to zgodnie z planem pewne zwycięstwo odniósł tylko Santos, a odnośnie Corinthians to pewnie może jeszcze brak zgrania nowych gwiazd. Rozczarowało troszke mnie Sao Paulo.
Natomiast moim czarnym koniem niekoniecznie do mistrzostwa ale miejsca na pudle jest Sao Caetano. Co o tym sądzcicie
No z tym Sao Caetano to mogę się zgodzić. Ale ja bym ich chyba bardziej zaliczył do faworytów niż do czarnych koni. O ile się nie myle to 3 lata temu grali w finale CL.
A co do braku zgrania to chyba zagrali kilkanaście meczów w lidze stanowej? Nie widziałem tego meczu więc nie mogę podać przczyny straty punktów. Tevez ponoć znakomicie zgrał się z Gilem i Jo. W grze defensywnej króluje Mattos i Gustavo Nery, więc to chyba nie brak zgrania... Ja mam nadzieję, że to wypadek przy pracy :lol:
Mnie także Sao Paulo zaskoczyło tą porażką, ale przecież przeciwnik był trudny. Ja się bardzo cieszę z tej porażki bo ich nie lubię :twisted:

SAOBUNIO
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SAOBUNIO » 25 kwie 2005, 21:49

Jakie są Twoje typy Corinthians na 2 kolejkę?
Ja się zastanawiam czy właśnie Sao Caetano oraz Santos nie wygrają swoich spotkań na wyjazdach jak oceniasz ich rywali? (zwracam się akurat do Ciebie, bo po postach widzę, że siedzisz w tym temacie po uszy)
Inni niech się nie obrażają

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 kwie 2005, 10:39

Mam nadzieję, że Corinthians poradzi sobie z Botafogo, chociaż tzreba się ich bać, bo Internacional, których pokonali to nie byle jaki rywal.
W następnej kolejce nie ma jakiś wielkich hitów, gdzie trudno wytypować faworyta. Raczej wszyscy faworyci wygrają swoje mecze. Coś szwankuje w Sao Paulo, być może Emerson Leao jest już myślami w Japonii i nie myśli o taktyce Sao Paulo, tylko sojego nowego klubiku. Mam nadzieję, że Sao Paulo perfidnie przegra ze słabiutką Paraną. Jeżeli Sao Paulo nie zdobędzie w tym sezonie żadnego trofeum to presądzone będzie odejście cudownego dziecka Sao Paulo - Diego Tardelliego (19 lat), i jego równieśnika - Fabio Santosa.
Sao Caetano nie powinno mieć problemów z Goias i stawiam ich na 4 może 5 miejsce na koniec sezonu i awanas do Copa Libertadores.
Ciekawie zapowiada się pojedynek Cruzeiro z Internacionale. To będzie pojedynek dwóch wielkich talentów: Freda z Cruzeiro i Rafaela Sobisa. Osobiście uważam, że lepszy jest Fred, a warto dodać, że Cruzeiro ma w szeregach wschodzącą gwiazdę, która nie dawno błysnęła czyli Kerlon.
Santos - Kurytyba to najciekawsze spotkanie drugiej kolejki. Robinho, który ostatnio zwolnił stracił wielkie zainteresowanie z Europy, aczkolwiek Real ciągle jest nim zachwycony. Myśle, że Santos wygra a do zwycięstwa poprowadzi ich Ricardinho. Aż dziw bierze, że jeszcze nie gra on w Europie w przyzwoitym klubie. Miał epizody w Bordeaux i Midlesbrough, ale bardziej bym go dał do Romy albo Milanu. Ricardinho w Brazylii jest tak wielką gwiazdą, że ma własną stronę internetową, podobnie jak jego kolega klubowy - Rogerio Ceni.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 26 kwie 2005, 11:32

To co mi kolega powiedial to szok :!: :!: :!: :!:

Mowil ze Sao Caetano zostalo odebrae 24 pkt za jakies nedopatrzenia wzgledem smierci Serginho czy jakos tak ...

Nie wiem czy to prawda ale ponoc spadli na 18 miejsce. A weic to prawda ?? :?: :roll:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 kwie 2005, 11:40

To było w zeszłym sezonie.
Lekarze dopuścili chorego piłkarza do gry, a on w trakcie meczu doznał zawału i zmarł. Za karę Sao Caetano straciło 24pkt.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 26 kwie 2005, 12:25

Corinthians pisze:To było w zeszłym sezonie.
Lekarze dopuścili chorego piłkarza do gry, a on w trakcie meczu doznał zawału i zmarł. Za karę Sao Caetano straciło 24pkt.
Nie no to spoko :lol: Ten oszolom mi tak powiedzial :P:P:P Ja myslalem ze to w tym sezonie. Ogladalem keidys repotrtarz o trenerze Sao Caetano, ktory dobrze sobie w tym klubie poczyna.

Moglbys przyblizyc mi troche jego sylwetke ?? Tak z ciekawosci bo chcialbym dokladnie jweidziec kim on wlasciwie jest :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 kwie 2005, 13:24

Mógłbym, ale nie wiem co jest w nim ciekawego. Jest nim Estevam Soares, ma 50 lat. Więcej za bardzo nic o nim nie wiem. Teraz wyczytałem jego historię trenerską. Nigdy w Europie nie pracował, sukcesów także większych nie odnosił, w Sao Caetano pracuje dopiero miesiąc.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 kwie 2005, 13:55

RoRo może Ci chodzi o Zettiego? On był trenerm Sao Caetano przed Soaresem. W Sao Caetano pracował od grudnia 2004 do marca 2005. Jest to młody utalentowany trener. Obecnie pracuje w drugoligowej Bahii. Gra tam dużo młodych i utalentowanych piłkarzy, z którymi potrafi się dogadać. Takim talentem z klubu Bahia Salvador jest np. znakomity pomocnik Ernane.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”