Ekstraklasa w sezonie 2011/2012 - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski w sezonie 2011/2012?

Wisła Kraków
25
33%
Śląsk Wrocław
8
11%
Legia Warszawa
15
20%
Jagiellonia Białystok
1
1%
Lech Poznań
15
20%
Górnik Zabrze
2
3%
Polonia Warszawa
3
4%
Lechia Gdańsk
0
Brak głosów
Widzew Łódź
4
5%
GKS Bełchatów
3
4%
Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 29 lip 2011, 20:03

toporow pisze:jaca911, raczej nie mówiłbym, że to piłkarze Lecha grali dobrze w ofensywie, to raczej ŁKS zawiódł na całej linii. To jak oni gubili krycie w odległości około 30 metrów do bramki to tragedia. Nie rozumiem jak tak można grać. Nie wiem, może to presja przez inaugurację sezonu w wyższej klasie rozgrywkowej nie wiem.
Właśnie , że grali . Przynajmniej jak na polskie warunki . Rudnevs pokazał , że potrafi znakomicie wykorzystywać sytuacje , co polskim napastnikom się często nie zdarza . Piękny gol Stilicia . Lech może w tym sezonie pokusić się o podium .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2011, 20:09

Rudnev sam zdecydował, że chce mieć tak na koszulce. Chodziło o jego korzenie i chciał się bardziej identyfikować itd.

Lech nie zagrał wielkiego spotkania, może to dobrze wróży, na takiego przeciwnika wystarczyły 3 góra 4 celne podania i spokojnie można było sobie doliczyć kolejną bramkę. ŁkS zaczął dość dobrze, tylko jak najlepszą sytuację ma facet, który być może zwiedził więcej klubów niż strzelił bramek i jest napastnikiem to nie można wymagać, żeby strzelił z tak dobrej okazji bramkę.
Dobrze, że Bakero dał swobodę Semirowi, bo to jak zajeżdżali go i on i Zieliński to wołało o pomstę, tylko zobaczymy jak to będzie dalej. No i Rudnev kapitalne wejście w sezon jeśli chodzi o skuteczność i aktywność.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 lip 2011, 22:31

Fajny mecz Polonii. Na początku trochę nie kleiło się, potem coraz lepiej. Bruno, Jez, Wszołek. Słabo grał Jodłowiec, od którego wymagam o wiele więcej. Niby skromne jeden zero, ale delikatny niesmak pozostał. Czerwona kartka dla Surmy trochę na wyrost, bo Trałka przypomniał co umie robić perfekcyjnie, czyli leżeć. Do tego ostatnia akcja. Jak arbiter nie widział, że Jodłowiec jednego z rywali trzymał w pół, a Traore był ciągnięty przez Tosika. Ten drugi mógłby nieźle wejść w mecz. Zmiana w ostatniej minucie i zrobić karnego, przez co Czarne Koszule straciłby pkty...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 lip 2011, 22:40

Wszołek dzisiaj :shock: Asysta do tego kilka na prawdę przebojowych rajdów skrzydłem, trochę szkoda tej akcji w której minął bodajże 6 zawodników, bo mógł nie upadać teatralnie. Podobnie jak bartbuks najbardziej podobała mi się gra tej trójki. Jeż to genialne posunięcie Polonii i na pewno sporo punktów im zapewni. Pozytywnie zaskoczyły mnie też te strzały Bruno, szkoda że ani jeden nie wpadł bo byłby ozdobą tego spotkania. Czerwona taka trochę z dupy, komentatorzy na początku od razu, że czerwona później dopiero zorientowali się, że żółta max. Karnego moim zdaniem nie było, Traore przyaktorzył.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 29 lip 2011, 22:52

Obrona eŁKSy grała fatalnie, co nie zmienia faktu, że piłka ładnie krążyła pomiędzy piłkarzami Lecha i bardzo przyjemnie się to oglądało.
Co do Rudneva, to on tuż po meczu z Juventusem udzielał wywiadu w lidze+extra i już wtedy powiedział, że jego nazwisko czyta się nie "Rudnews" tylko "Rudniew" więc też nie rozumiem nagłego zdziwienia i całego szumu w mediach.

Średnio podoba mi się nowa realizacja telewizyjna, a co do meczu Czarnych Koszul, to zasłużona wygrana. Bruno widać kreowany jest na lidera Polonii
i dziś absolutnie się z tego wywiązał. Widać, że Polonia będzie mocna, szczególnie jak dojdzie jeszcze Bonin i do pełnej dyspozycji Trałka, który dziś nie grał źle ale stać go na wiele więcej. WIdać też, że liga nie będzie tak wyrównana jak w zeszłym sezonie, co nie zmienia faktu, że będzie ciekawa. Surma dostał-wydaje mi się- nie tyle za faul, co za odgrywkę- sędziowie są bardzo uczuleni, gdy zawodnik się rewanżuje, szczególnie jak robi to tak dynamicznie, choć moim zdaniem też to była bardziej różowa jak czerwona. W 90 minucie chyba karny dla Lechii, szkoda, że Traore tyle dodał od siebie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 lip 2011, 22:58

Berbaton, Rudnev - who's next? :roll:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 29 lip 2011, 23:04

Ogladałem mecz Polonii W-wa tylko z powodu jednego zawodnika - Jeża ;( Widać że to będzie ogromne wzmocnienie,niestety ktoś z tego powodu się osłabił :( Ogólnie całkiem przyjemnie się ogladało te spotkanie obie drużyny miały swoje sytuacje,przestój w grze,zbyt duży odstęp w linii pomocy i obrony...
Ja bym podyktował w końcówce karnego dla Traore niestety sędzia nie chciał wziąść odpowiedzialności w tak ważnym momencie...No nic faworyci(Polonia,Lech) zdobyli komplet punktów zobaczymy jak będzie jutro :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2011, 23:06

Nie byłbym taki przekonany co do tego zasłużonego zwycięstwa Polonii, owszem, po strzelonej bramce i czerwonej kartce dla Surmy Lechia spuchła i potem nie zagrała już nic (choć i tak mogli dostać karnego). Do tej pory jednak mecz był wyrównany, raz był okres, że przewagę miała Polonia, a za chwilę kilka swoich akcji przeprowadzali Gdańszczanie i tak w kółko. Podobała mi się zwłaszcza gra Traore, ale to nie nowość. Ten koleś naprawdę ma potencjał, żeby grać w przyzwoitym europejskim klubie. Mnie Czarne Koszule dzisiaj zawiodły.

No i taka mała porada dla Kafarskiego: Machaj to nie jest defensywny pomocnik, powinien być ustawiany dużo wyżej chociażby ze względu na strzał z dystansu, który ma świetny. Mimo to chłopak sobie dzisiaj poradził całkiem nieźle 8)

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 29 lip 2011, 23:10

Boromir pisze: Podobała mi się zwłaszcza gra Traore, ale to nie nowość.
Mi się on właśnie dzisiaj zupełnie nie podobał. Grał zbyt indywidualnie (zbyt indywidualnie niż zwykle), miał sporo strat i podejmował często złe decyzje. Dlatego dzisiejszym jego występem jestem zawiedziony.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 lip 2011, 12:11

Żal mi było wczoraj ŁKS-u. Dobrze zaczęli mecz, ale jak się traci trzy bramki w 10 minut to nic dziwnego, że powietrze z nich zeszło. Lech wykazał się zabójczą skutecznością między 20 a 30. minutą i potem mógł spokojnie kontrolować przebieg spotkania nie grając nawet wielkiej piłki. Ogólnie mecz był nudny w porównaniu ze spotkaniem Polonii z Lechią, które było szybsze. Z przebiegu gry Polonia zasłużyła na wygraną (słupek Szultesa, poprzeczka Jodłowca), ale jednak sytuacja z ostatniej minuty z niepodyktowanym karnym budzi niesmak.

Dziś do obejrzenia tylko Cracovia - Korona i kawałek Ruch - Bełchatów.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 30 lip 2011, 14:33

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się takiego widowiska w Krakowie. Po pierwszej połowie jest wynik 1:0 dla Cracovii, jednak trzeba powiedzieć, że to Korona dominuje. Mają wiele akcji, szkoda tylko, że brakuje tego ostatniego strzału. Naprawdę bardzo miło ogląda się grę prezentowaną przez zawodników z Kielc. Było kilka takich akcji, kiedy wymieniali podania na jeden kontakt, po czym kończyli strzałem. Bardzo dobrze ta drużyna się zapowiada. Kto wie, może w drugiej połowie doczekamy się a w końcu goli przez gości.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 30 lip 2011, 15:31

Bardzo dobry mecz, super tempo, emocje, dramaturgia. Jestem mile zaskoczony poziomem. Mecz chyba jednak na remis, szkoda, że Korona strzeliła z tak wątpliwego karnego, to kładzie cień na to spotkanie. Z nowych graczy w obu zespołach chyba nikt nie zasłużył na pochwałę, chyba, że Zielińskiego traktować będziemy jako nowego gracza.
Zastanawia mnie tylko jedno: w jak tragicznej formie jest Janczyk, skoro nie przeszedł testów w Izrarelu, a dziś nie wszedł ani na minutę. Ciekawa też scysja między Małkowski i Niedzielanem z 85 minuty, kiedy to ładnie obrzucali się inwektywami- chyba za sobą nie przepadają :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lip 2011, 15:32

Zielu Zielu Zielu!
:beer:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lip 2011, 15:33

Rzeczywiście dobry mecz, szczególnie Korona zaimponowała bo grali ciekawą piłkę, ciesze się, że Zielu strzelił, a jak zauważyłem kogo ograł to tylko puściłem salwę śmiechu :P .

Dokładnie Cloner :D .

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 30 lip 2011, 15:45

Co to za czasy że człowiek się budzi a tu już Ekstraklasa leci :D .
Mecz ogólnie dosyć średni Cracovia powinna wygrać to już w pierwszej połowię, a przegrała na własne życzenie, czyżby kolejny sezon walki o przetrwanie??

Zablokowany

Wróć do „Polska”