Re: FMy

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: FMy

Post autor: Slim91 » 04 sie 2011, 15:03

Tak się zastanawiam czy te gwiazdki co dają scouci piłkarzom gdy poprosi się raport mówią prawdę :roll: Bardzo zwracam na nie uwagę jak kupuje zawodnika i chyba wprowadzają mnie w błąd. Np taki Dusan Basta grając Udinese miał 2,5 gwiazdki u scouta, a jego średnią ocena to była ok. 7.3. Czyli w miarę dobrze. Kolejnym przykładem jest Grosskeutz z Borussii. Jest u Mnie w tym sezonie zdecydowanie najlepszym piłkarzem. Dużo strzela i asystuje, a scout daje mu 3 gwiazdki. Teraz porównam dwóch napastników których mogłem mieć w Borussii: Na początku Lavezii ma 3,5 gwiazdki, a taki Neymar ma 4(opcjonalnie nawet 4,5). Z tym że Neymara już miałem w Udinese i strasznie kaleczył.

I teraz mam pytanie do tych co mieli Neymara. Warto dać za niego 120mln zł(30 mln euro) :?: Bo mam do wyboru właśnie między Neymarem, Lavezzim(cena 80mln zł ~ 20 mln euro), Alexisem Sanchezem(cena max 100mlz zł~25mln euro), Luisem Suarezem(cena 100mln zł~25mln euro), a Babacarem(max 65mln zł~21mln euro). Nie wiem którego wybrać Lavezziego i Suareza nigdy nie miałem, Babacara tylko chwilę, Sanchez grał b.dobrze, a Neymar kaleczył, lecz jakoś bardzo mnie ciągnie tego transferu. Jeszcze czekam na Balotelliego jak zacznie się burzyć i kupie go za jakieś (30mln zł~7,5mln euro).

Co do innych pozycji chciałem wyciągnąć Neuera lecz pewnie będę miał taki problem jak Kamil z Phill'em Johnes'em. Kluby się nie lubią. Opcjonalnie został Ochoa bo już innej opcji nie widzę.

Obronę mam dobrze obsadzoną(opcjonalnie lewy i środkowy sprzydałby się). Na pomocy szukam skrzydłowych. Na prawa do 1. składu i na lewą do pomocy i jakiegoś fajnego typowego środkowego pomocnika. Co do ataku to jest napisane u góry. Na obecną chwilę mam tylko Lewandowskiego, Kadleca i Piattiego(ćwiczę mu pozycję-wysunięty napastnik). Lewandowski ostatnio kaleczy, Kadlecowi przez cały sezon nie wolno ufać.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 15:06 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hyde Park”