Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 138

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: Devourer » 05 sie 2011, 0:07

Sporo szczęścia miały dzisiaj nasze zespoły. Oglądałem tylko koncówki jak wrćóiłem do domu. Legię oglądałem od 70 min., to nic się na tym boisku nie działo.

Śląsk to oglądałem tylko od początku dogrywki, było parę sytuacji z jednej i drugiej strony, ale od początku pachniało tymi karnymi. Tutaj dopiero były duże emocje ;). W pierwszej serii bułgarski bramkarz był bliski obrony strzału Sztylki. Nie wiem czemu mi chodziło po głowie, ze Mila spieprzy, ale strzelił dobrze. Szczęście, ze Kelemen 2x obronił, bo nie było ostatniego podejscia, co jest chyba najbardziej nerwowe.

Wczoraj Wisła dobrze zagrała, oby tylko tego Meliksona za szybko nie sprzedali, bo na pewno był bohaterem meczu. Ale i tu mieliśmy szczęscie, bo karny był z kapelusza i czerwona kartka dla rywali przesadzona. Chwilę później i mógł byc podyktowany karny dla Litexu.

Ale najważniejsze, ze wszystkie 3 zespoły awansowały do IV rundy. W zeszłym roku wszystkie zespoły odpadły w III rundzie (a Lecha przerzucili do IV rundy LE).

Zapewnione na razie mamy tylko 1 LE, ale mamy szanse na 1 LM i 2 LE. Mam nadzieję, że chociaż 1 z dwójki Legia/Śląsk awansują do fazy grupowej. No i żeby ta LM wreszcie była, bo teraz jest największa szansa od wielu lat, 1 rywal do przejscia i na pewno łatwiejszy niż ci, z którymi walczyliśmy przez ostatnie lata.

Wróć do „Puchary Europejskie”