Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 142

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 sie 2011, 3:05

Jedyna rzecza,ktora by mnie rozweselila bylyby jakies konkretne informacje transferowe. Z ta kadra 7 miejsce bedzie sporym sukcesem w przyszlym sezonie...

Jezeli Salvio zostanie sprzedany,to osobiscie pojade do Madrytu skopac tylki dla Cerezo,Gila i Caminero...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 08 sie 2011, 18:42

http://www.atleticopoland.com/news/W-ty ... sfery-1578

Ciekawe,ktore z powyzszych pomyslow uda sie szanownemu zarzadowi osiagnac?Jak na razie,najbardziej prawdopodobne jest zainteresowanie Osasuny Raulem Garcia :arrow: wiecej sprzedajemy,niz kupujemy :( Ale Manzano chce miec jak najszybciej gotowa pake zawodnikow...Czekamy :!:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 sie 2011, 14:40

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... co-madrid-

Tego się nie spodziewałem. Ciekawy ruch. 25 mln plus Eduardo Salvio. Drogo ale Porto nigdy tanio nie sprzedawało.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2011, 15:07

League pisze:http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... co-madrid-

Tego się nie spodziewałem. Ciekawy ruch. 25 mln plus Eduardo Salvio. Drogo ale Porto nigdy tanio nie sprzedawało.
Ale czemu kosztem Salvio do cholery ?! Taktyka Manzano opiera sie na skrzydlach,a teraz w klubie zostanie tylko dwoch skrzydlowych...

Info z goal.com,wiec to jeszcze nic pewnego. Chcialbym Falcao,ale z Salvio tez wiazalem spore nadzieje. Gdyby tak jeszcze udalo sie sprowadzic Griezmanna....

Podobno transfer Diego zostanie sfinalizowany w ciagu najblizszych godzin.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 sie 2011, 16:43

Kompletnie bez sensu. Rozumiem dać za niego 25-30 mln euro, ale nie 25 mln + Salvio którego pewnie Porto za 2 lata sprzedało by za 30 baniek. Lepiej już dołożyć 5-10 mln i kupić Rossiego (jestem pewny że Villarreal przyjął by ofertę 30-35 mln euro).

Co do Diego to jestem niechętny do niego, ale jeżeli ma to być opcja wypożyczenia + klauzula kupna za rozsądną cenę to tragedii nie będzie. Naprawdę liczyłem na to że przyjdzie do nas Borja Valero.

Jeżeli odejdzie Salvio to zostaniemy z dwoma skrzydłowymi, czyli Reyes'em i Juanfran'em + ew. Adrian i nawet straty Salvio nie zrekompensuje mi przyjście Griezmanna, bo chciałbym widzieć ich dwóch w Atletico (Griezmann'a i Salvio).

Sprawa prosta. Bierzmy już tego Diego i Griezmann'a i kupmy napastnika nawet nie najwyższej klasy, choć kasy powinno wystarczyć na wszystkich trzech (Diego na wypożyczenie Griezmann za 15-20 mln i napastnik za 30 baniek).

P.S Pojawiło się ponowne zainteresowanie Ardą Turan'em, choć to chyba ma na celu wymóc na Diego zmniejszenie uposażenia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2011, 20:10

P.S Pojawiło się ponowne zainteresowanie Ardą Turan'em, choć to chyba ma na celu wymóc na Diego zmniejszenie uposażenia.
Ja bym jednak wolal Arde. Jest mlodszy i wcale nie gorszy od Diego. Zreszta od dawna mi sie ten Turek marzy na VC.

Idealnym zakonczeniem okienka bylyby dla mnie 3 transfery:

Arda
Osvaldo
Griezmann

Niezbyt to realne,ale pozyjemy zobaczymy.
Lepsze wieści to bliskie powrót Raula Garcii do Osasuny.
Jeden z moich ulubionych zawodnikow Atleti w ostatnich latach,ale coz,sentymenty trzeba odlozyc na bok. Raul przychodzil na Calderon jako wielki talent i od tego czasu nie zrobil nawet pol kroku w przod... Niech wraca do Osy sie odbudowac,bo jego dalszy pobyt w Madrycie mija sie z celem.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 09 sie 2011, 20:48

Dr.Football1 pisze:Ja bym jednak wolal Arde. Jest mlodszy i wcale nie gorszy od Diego. Zreszta od dawna mi sie ten Turek marzy na VC.
Podobno pewny transfer Ardy do Atletico, chyba tureckie media to podają czy jakoś tak. Jeżeli to prawda to znakomity transfer, Turan ma potencjał na grę w najlepszych drużynach,z tym, że miałem wrażenie, że w Turcji nie mógł się do końca rozwinąć. Zobaczymy, na pewno najlepszy zawodnik jakiego Atletico mogło sprowadzić na tą pozycję. Jeżeli udałoby się pozyskać Falcao i Griezmanna - wariant chyba idealny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2011, 22:00

To jeszcze nic pewnego,ale ja sie jaram 8) Arda to znakomity technik i drybler ze swietnym przegladem pola. Taka znacznie lepsza wersja Jurado za ktorym wszyscy na Calderon tesknili.

Ciekawe gdzie widzialby go Manzano :think: Skrzydlo ? A moze jest alternatywa dla Diego na rozegranie ? Turek to wszechstronny pilkarz,mysle,ze poradzilby sobie na wiekszosci ofensywnych pozycji.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 09 sie 2011, 23:14

Dr.Football1 pisze:To jeszcze nic pewnego,ale ja sie jaram 8) Arda to znakomity technik i drybler ze swietnym przegladem pola. Taka znacznie lepsza wersja Jurado za ktorym wszyscy na Calderon tesknili.

Ciekawe gdzie widzialby go Manzano :think: Skrzydlo ? A moze jest alternatywa dla Diego na rozegranie ? Turek to wszechstronny pilkarz,mysle,ze poradzilby sobie na wiekszosci ofensywnych pozycji.
Też się jaram :P

Mnie bardziej zastanawia cena tego transferu, podaje się kwoty około 12, 13 milionów euro, tanio, jak na gracza tego formatu. Trochę los na loterii, niech tylko się to oficjalnie potwierdzi, no i niech się sprawdzi w Atletico.

Griezmann, Turan, Reyes - wszyscy lewonożni. Kogo byś ustawił na prawym skrzydle? Reyes?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2011, 23:20

Griezmann, Turan, Reyes - wszyscy lewonożni. Kogo byś ustawił na prawym skrzydle? Reyes?
Pewnie,ze Reyesa ;) On na prawym skrzydle gra dwa razy lepiej niz na lewym. Zreszta Arda jest obunozny. Strasznie jestem ciekaw jak to wszystko ustawi Manzano.

Na transfermarkt Arda juz w Atleti :beer: http://www.transfermarkt.de/de/arda-tur ... 21369.html

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sie 2011, 23:22

Dr.Football1 pisze:
Na transfermarkt Arda juz w Atleti :beer: http://www.transfermarkt.de/de/arda-tur ... 21369.html
Pamiętaj Doktorze, tylko na transfermarkt, oni nie raz różne wkręty robili :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 sie 2011, 23:24

W ogóle to na jaką pozycję go sprowadzacie ? Bo jeśli przyjdzie Diego jeszcze to zapewne na skrzydło. W takim wypadku by mnie mimo wszystko nie dziwiło, że zarząd stara się grać kartą Salvio.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2011, 23:33

Oficjalne info :arrow: http://www.clubatleticodemadrid.com/Web ... 7&previo=1

Ale sie ciesze. Ten gosc to prawdziwy crack. Genialny transfer. W koncuuuu !!!
W ogóle to na jaką pozycję go sprowadzacie ? Bo jeśli przyjdzie Diego jeszcze to zapewne na skrzydło. W takim wypadku by mnie mimo wszystko nie dziwiło, że zarząd stara się grać kartą Salvio.
Zdania sa podzielone. Bardzo mozliwe,ze Arda bedzie gral na lewej stronie co pozwoli Reyesowi przejsc na prawe skrzydlo,czyli tam gdzie czuje sie najlepiej. Chociaz rownie dobrze Turek poradzilby sobie na ofensywnym pomocniku za plecami napastnika :think: Wtedy Salvio nie stracilby miejsca w skladzie... Bedzie tak:

--------- Forlan ---------

Arda --- Diego --- Reyes

albo tak:

----------- Forlan ------------

Reyes ---- Arda ----- Salvio

Ja bym w to jeszcze wplatal Osvaldo,ale jak na razie jego transfer wydaje sie byc malo prawdopodobny. Szkoda.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 sie 2011, 1:11

No prosze,kilka godzin bez internetu,a Atleti transfer robi i to jaki :wink: Ciekawe,czy to wyklucza przyjscie Griezmanna?I na jaka pozycje Turka sprowadzilismy.Placimy za niego podobno 12 baniek.Moze byc. Brawo zarzad :beer: Czekamy na wiecej.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 10 sie 2011, 1:25

Dr.Football1 pisze:Oficjalne info :arrow: http://www.clubatleticodemadrid.com/Web ... 7&previo=1

Ale sie ciesze. Ten gosc to prawdziwy crack. Genialny transfer. W koncuuuu !!!
Zdania sa podzielone. Bardzo mozliwe,ze Arda bedzie gral na lewej stronie co pozwoli Reyesowi przejsc na prawe skrzydlo,czyli tam gdzie czuje sie najlepiej. Chociaz rownie dobrze Turek poradzilby sobie na ofensywnym pomocniku za plecami napastnika :think: Wtedy Salvio nie stracilby miejsca w skladzie... Bedzie tak:

--------- Forlan ---------

Arda --- Diego --- Reyes

albo tak:

----------- Forlan ------------

Reyes ---- Arda ----- Salvio

Ja bym w to jeszcze wplatal Osvaldo,ale jak na razie jego transfer wydaje sie byc malo prawdopodobny. Szkoda.
Falcao? Jeżeli Silvio nie odejdzie, to nie wiem po co Diego? Wówczas bardziej potrzebny będzie nowy napastnik, nie ofensywny pomocnik, skrzydłowy. Ewentualnie Atletico postara się o Griezmanna, o którego ponoć mocno zabiega.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”