Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 600

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Mich77
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich77 » 08 sie 2011, 13:25

ma ktoś namiar na linki do całego meczu ?:)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 sie 2011, 16:21

KajoFC pisze:Niektórzy na zagranicznych forach dali upust fantazji i po wczorajszym występie poszły teksty typu "The New Scholes" :lol:
Szczerze mówiąc nie widziałem podobnych tekstów. Mówi się tylko, że to tradycyjne w Manchesterze United - odchodzi gwiazda, wielu zastanawia się co dalej, a Fergie znikąd wyciąga zawodnika, który wygląda na gotowego do gry na najwyższym poziomie.

Clev to zupełnie inny typ zawodnika niż Scholes, ale pasujący idealnie do tej drużyny, która aż przesiąknięta jest superszybkimi zawodnikami ze zmysłem do gry kombinacyjnej. Oczywiście, nie można popadać w hurraoptymizm, ale póki co wygląda to nadwyraz obiecująco. Nawet lepiej niż ja - od lat zadeklarowany orędownik dania szansy Celeverleyowi - to sobie przed sezonem wymarzyłem :) Uwielbiam tak grających CMów co chyba wiadomo nie od dzisiaj - niby prosta gra, ale jaka efektywna. Rzadko kiedy oddaje przeciwnikowi piłkę, nie panikuje będąc pod presją rywala - gdybym był złośliwy to bym powiedział, że jest przeciwieństwem Hendersona z euro u-21 :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 sie 2011, 1:28

Sezon juz za chwile, poczatek ciezszy niz zwykle a my wygladamy na dobrze przygotowanych ale wszystko zweryfikuja mecze ligowe. Mimo, ze sa powody do zadowolenia i z gry i z postawy nowych zawodnikow nie zamierzam popadac w hurraoptymizm, to wciaz tylko mecze towarzyskie, wygrany Superpuchar cieszy ale sam Fergie mowil, ze traktuje go w kategoriach meczu towarzyskiego wiec spokojnie podszedlem do tego sukcesu. Clev i Danny bardzo dobrze wprowadzili sie do druzyny i licze, ze Ferguson znajdzie dla nich miejsce nie tylko w skladzie na CC, na ten moment wszystko na to wskazuje.
Evans po slabym poprzednim sezonie pokazal sie z dobrej strony, Jones tez dobrze sie wkomponowal a Smalling na prawej obronie bedzie zapewne alternatywa dla blizniakow. Z jednej strony ciesze sie, ze dobrze odnalazl sie na boku, z drugiej wobec kontuzjogennosci blizniakow i dobrej postawy Evansa i Jonesa na srodku obawiam sie, ze Fergie wlasnie na prawej obronie bedzie go eksploatowal co troche mnie martwi gdy przypomne sobie jak swietnie prezentowal sie w poprzednim sezonie na srodku.
Co do De Gei to podejrzewam, ze takie bledy jak w niedziele jeszcze zobaczymy nie raz i nie dwa w tym sezonie w jego wykonaniu no ale to bylo wkalkulowane w ten transfer. Troche czasu musi minac zanim David zastapi Edwina. W tym sezonie jeszcze zatesknimy za Holendrem.
Wiele wskazuje na to, Obertan odejdzie do Srok. Sensowna opcja, chlopak moze i ma talent ale chyba brakuje mu charakteru Diabla, moze w Newcastle mu sie uda blysnac. U nas po sprowadzeniu Younga skrzydla wygladaja jeszcze mocniej i Francuz zwyczajnie nie mialby zadnych szans na gre. Kolejnym transferem powinien okazac sie Diouf, mozna na nim zarobic kilka milionow bo do Anglii sie chlopak nadaje co pokazal w Blackburn ale po pozostawieniu w skladzie Owena szanse na wystepy w MU ma mizerne. Wypozyczylbym tez do jakiegos sredniaka Machede, Wloch bedzie daleko w kolejce do gry a w ostatnim czasie nie dokonal zadnego postepu. Dobrze by bylo gdyby dane mu bylo sprawdzic sie w jakims klubie gdzie mialby szanse na regularne wystepy.
Nadal obstaje za tym, ze potrzebujemy kogos do srodka ale nie zdziwie sie jesli przystapimy do sezonu z ta kadra jaka dysponujemy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2011, 11:03

Cleverley sobie jednak nie pogra w kadrze póki co bo mecz z wiadomych powodów został odwołany.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 sie 2011, 11:04

ma ktoś namiar na linki do całego meczu ?:)

Tu jest cały mecz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 sie 2011, 11:01

Red, nie chciałbyś Sneijdera w United?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2011, 11:14

Od dawna mówiłem, że nie potrzeba u nas takiego typu zawodnika. Potrzeba nam za to trochę więcej siły w środku - kreatorów jak dla mnie mamy multum w przodzie. Do tego jeszcze Cleverley pokazuje po raz kolejny, że warto mu dać szanse i obawiam się, że transfer Sneijdera mógłby przyblokować jego rozwój.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2011, 11:17

kreatorów jak dla mnie mamy multum w przodzie
że tak się zapytam. KTO? :shock:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 sie 2011, 11:23

Loczek Wes jak przyjdzie to zajmie miejsce Roo w 4411 wtedy Wayne powędruje na wysuniętego, dzięki temu zabraknie miejsca dla Hernandeza, Berby, Wellbecka, Owena czy Machedy.(A zabierze ulubione miejsce Roo) Bo jako CM w 442 Wes nie był przekonywujący wiec następcą Scholesa nie jest.
Także wielkie zarobki holendra i jego duża cena to nie jest warte tylu poświeceń a nie powedziane że Wes da coś lepszego tej drużynie także uważam transfer za zbędny i na góra 2 lata.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 sie 2011, 11:24

No jakby zabrakło miejsca dla Owena czy Machedy, to faktycznie nieciekawie by było. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2011, 11:27

(L)oczkerson pisze:
kreatorów jak dla mnie mamy multum w przodzie
że tak się zapytam. KTO? :shock:
Nani, Young, Giggs,Valencia, Rooney, Berbatov, Welbeck. Już dawno mówiłem, że jestem zwolennikiem gry z dwoma środkowymi CMami, którzy raczej są ustawieni głębiej i mają za zadanie wywalczyć piłkę i zbytnio nie kombinować. Oglądnij występ Cleverley'a vs City to będziesz wiedział o co mi chodzi.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, 11:32 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 sie 2011, 11:28

No jakby zabrakło miejsca dla Owena czy Machedy, to faktycznie nieciekawie by było. :wink:
Czepiasz się.Akurat Macheda pewnie zostanie wypożyczony a wiążę z nim duze nadzieje bo to kapitalny zawodnik ale nie moja sprawa że go wielu skreśliło bo loanie w Sampdorii.

A CMów MU ma: Carrick, Fletcher,Ando,Tom,Giggs i Park w środku potrafi zagrać(Gibson pewnie odejdzie) A na AM tam gdzie Roo lubi grać można wsadzić Younga, Berbę,Ando czy Toma nawet tak więc opcji ma klub dużo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2011, 11:33

Loczek Wes jak przyjdzie to zajmie miejsce Roo w 4411 wtedy Wayne powędruje na wysuniętego, dzięki temu zabraknie miejsca dla Hernandeza, Berby, Wellbecka, Owena czy Machedy
A ja Sneijdera widzę tylko w kontekście 4-4-2. SAF od tego ustawienia nie odejdzie, bo nie będzie chciał rozbijać duetu Roo-Hernandez, a wszyscy w Man Utd mówią, że pasuje idealnie do ich potrzeb.
Wes jest pracowity i ma odpowiedni styl w rozegraniu. Zresztą skoro w zeszłym sezonie w środku pomocy grał Giggs to Sneijder też może.
Nani, Young, Valencia, Rooney, Berbatov, Welbeck
To nie są kreatorzy, a piłkarze kreatywni. Kreatorem jest Xavi, Pirlo, Fabregas, takim piłkarzem był Scholes. Skrzydłowi nie zdominują gry w środku pola (chyba, że schodzą do środka jak Nedved) czy zmienią tempa ataku. Rooney, czy Berba nie uruchomią ataku długą piłką czy wyprowadzą ją z głębi.
Oglądnij występ Cleverley'a vs City to będziesz wiedział o co mi chodzi.
Oglądałem i Clev bardzo mi się podobał. Umie szybko wymieniać podania i potrafi być pod grą. Jeśli nikogo nie kupicie to warto na chyba warto na niego stawiać. W szczególności, że to ograniczy ilość występów Andersona, którego nie trawię.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2011, 11:40

(L)oczkerson pisze: Skrzydłowi nie zdominują gry w środku pola (chyba, że schodzą do środka jak Nedved) czy zmienią tempa ataku. Rooney, czy Berba nie uruchomią ataku długą piłką czy wyprowadzą ją z głębi.
od tego są przecież środkowi pomocnicy. Carrick, Anderson, Fletcher (ciagle choruje ?) może to kogoś zaskoczy, ale oni potrafią przerzucić piłkę na skrzydło, czy dograc do napastnika. Odbierają piłkę w środku i podają dalej, a za strzelanie biorą się skrzydłowi i napastnicy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2011, 11:50

Dokładnie od tego są środkowi pomocnicy. Carrick i Flatcher są w tym elemencie nieźli, ale nie można rozegrania w środku pola w całości zrzucić na ich barki to to niebezpieczne (kreator powinien być asekurowany przez defensywnego pomocnika, którymi w Utd są właśnie Carrick czy Flatcher)
Anderson natomiast to cienias.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”