Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 17:22

Van Persie za młodu grał na prawym skrzydle, kilka sezonów temu strzelił wiecej goli prawą niż lewą nogą. Pytanie za 100 punktów, van Persie jest prawo, czy lewo nożny ?
A to dowodzi... Czego?
Bo Montolivo w Atalancie grał wysoko podwieszonego lewoskrzydłowego ze względu na to, że prawą nogą posługiwał się... No... Co najwyżej średnio. :wink: Jeśli już ktoś tu wrzuca bazę danych FMa, to na wtedy (a były to czasy CMa) byłaby to "tylko lewa". Nie wiem, jak grał Van Persie za młodu. Montolivo natomiast przemianę przeszedł po transferze do Fiorentiny.
To jest dokładnie ta sama sytuacja, co z Pirlo. Grając w Brescii "nowy Baggio" posługiwał się właściwie wyłącznie prawą nogą. Czy ktoś teraz o nim powie, że jest wyłącznie prawonożny? Albo lewonożny? Tylko żeby to zaobserwować, to trzeba znać karierę Pirlo sprzed finału w Atenach, a rozwój Montolivo sprzed debiutu w dorosłej kadrze. ;)
Czy to nie jest tak Wilmore, że jesteś rozgoryczonym kibicem Milanu ?
Wiedziałem, że zapomnisz. ;)
Tak rozgoryczonym, że miesiąc temu pisałem, że Fabregasa w Mediolanie nie chcę? :wink:
Karne strzela się swoją lepszą nogą?
Kaka też parę razy dla zmyłki uderzał lewą. I czego to dowodzi?
Przy dryblingu schodzi na lewą nogę, przy grze głęboko dogrywa lewą nogą, co dowodzi tego, z którą czuję się bardziej komfortowo. Z przodu faktem jest, że dogrywa częściej przeciwstawną nogą do skrzydła, z którego schodzi.
Jeszcze jakby się tu znaleźli ludzie znający się na grze Montolivo, to byłoby ok.

Bez odbioru. Nie będę kopał się z końmi.

Wróć do „Włochy”