El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 208

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 9:31

Xavi.
Może by tak chłopak spojrzał na własne podwórko? Hańba dla futbolu nie jest wymuszanie kartek? Hańba dla futbolu nie jest symulowanie? Hańba dla futbolu nie jest tażanie się po boisku. To jest poziom tak wielkiego klubu jak Barcelona? Czy to nie jest żałosne? Wstrętny hipokryta.
Czy to nie jest żałosne? Ty jesteś żałosny, taki piłkarz jak Xavi, to legenda, jeden z najlpeszych piłkarzy na świecie, i zapewniam jako kapitan jest odpowiedzialny i napewno jeśli chodzi o jakieś symulowanie to od niego wara!!! Co racja to racja choć jestem kibicem Barcy, powstało wiele różnych ujęć, gdy w poprzednim Gran Derbi Pepe uderzył lekko Sergio B. w klatke, po czym ten złapał się za twarz udawając :). Niestety to jest nieodłączna część dzisiejszego furbolu, wymuszanie fauli, same faule choćby taktyczne no, ale cóż spotkanie do 93 minuty było fajne ;P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 sie 2011, 9:31

Ktoś parę stron temu (Coco ?) pisał: Gdzie ten tradycyjne napinki podczas GD ?
To wykrakałeś chłopie, albo mourinho aka Łajdak czyta pilka.pl i nie pozostawił apelu kibica Interu bez odpowiedzi :lol:

Wczorajszo-dzisiejszy mecz pokazał dwie sprawy:
1)Real mimo, że jest coraz lepszy, wykorzystuje swój potencjał w ofensywie nie stawia autobusu, to Barcę i tak jest o krok dalej.Co raz lepszy Real sprawia, ze Barcelona jest coraz lepsza. to chyba główna motywacja dla Pepa, co roku musi coś wymyślić, aby zespół był coraz lepszy.
2) Łajdakowi puszczają nerwy, złapał Barcę słabo przygotowaną do sezonu, ma niemal całą starą 11 do dyspozycji plus Coentrao i co ? I... nic, znowu się nie udaje :twisted:
Rytualnie narzeka na sędziów(rozumiem na upartego po pierwszym meczu, ale po drugim ?)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 sie 2011, 9:59

Sam mecz bardzo ciekawy. Messi dalej w gazie. Emocje u zawodników jak zwykle nie wytrzymały ale zachowanie Marcelo karygodne, powinni go zawiesić na ligę.
Dobrze że Jose opuścił Italię bo zachować się on nie potrafił nigdy ale gdyby przegrywał pewnie półwysep Apeniński miałby powtórkę z rozrywki. Na moje nieszczęście nie musiałem tego oglądać w Serie A.

Wczorajszy wyczyn Ronaldo imponujący. 100 bramek w tak krótkim odstępie czasu robi wrażenie.
Pogromca pisze:powstało wiele różnych ujęć
Pewnie, spreparowali wszystko od razu :D

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 18 sie 2011, 10:00

Ozil got a red card for tripping on Cesc when he was on the ground after Marcelo's foul. Villa for then attacking Ozil.
To tak za co Ozil dostał czerwo, bo ktoś pisał, że on nic nie zrobił.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2011, 10:06

Ten mecz tylko potwierdził, że Realowi brakuje lewego pomocnika(po co było sprzedawać Robbena :?: ). Di Maria w ważnych meczach jest za słaby.
Najbardziej z meczu utkwiło mi w pamięci jak Busiego "skosili", chłopak się zwijał jakby go skopali, lecz gdy sędzia przyznał przywilej korzyści to chłopak szybko wstał.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 18 sie 2011, 10:15

Masz rację, ale chłopak, umie pograć no i niech trochę opanuje się, bo tylko podsyca kibiców Barcy i Realu do tego by powstawały takie kutnie ;P

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 18 sie 2011, 10:29

Za bardzo nie mam ochoty pisać, ale zeby było pozniej jasne: TOTALNA ZENADA w wykonaniu Marcelo, a zwłaszcza Mou.Szkoda, ze przez to świetne w dwumeczu widowisko zeszło trochę na bok.
O piłkarzach Barcelony nie będę pisał, choć jak widać tam świetych też nie wychowują, ale nie mój cyrk, nie moje małpy.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 sie 2011, 10:29

Ehhh...

Naprawde cholera mnie bierze jak widze takie obrazki... Mou sprawia, ze Krolewscy zachowuja sie jak stajenni.
Koles nie umie przegrywac i nie ma za grosz klasy czy honoru. A jeszcze typy jak bask leja po gaciach z radosci. A im wiekszym buractwem popisze sie Mourinho tym bardziej leja bo gaciach... faktycznie trzeba niesamowitego intelektu, zeby przekrecac nazwisko czy imie.

To jest naprawde ciezka sytuacja dla Realu bo poziom sportowy osiagneli najwyzszy od lat ale koszt jest niestety spory. Zastanawia mnie tylko jak dlugo Perez bedzie mial cierpliwosc, bo wladze dal mu bezprecedensowa...

Co do tekstow w stylu, ze to Barca prowokuje.. coz po pierwsze to najpierw leci kopniak a dopiero potem sie taku Busquets tarza, a po drugie to pilkarze robia rozne rzeczy, czesto glupie. Trenerzy sa od tego zeby ich tempreowac natomiast Mourinho jest pierwszym, ktory podjudza...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8804
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sie 2011, 10:30

Tak się zastanawiam czemu Messi nie dostaje żółtych kartek za faule bądź niesportowe zachowanie :think: On jest jakoś chroniony czy jak?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 sie 2011, 10:33

Kuman zawsze możesz być pierwszym przełamującym lody, warto spełniać marzenia, fajnie, że je masz :) Wiem, że jesteś dość groźnie grożącym napinatorem i, że bić chciałeś userów tego forum, ale na Mou to musisz się jeszcze bardziej wyszkolić, proponuję fanatyczny zamach z granatem w odbycie :lol:

Co my kibice poradzimy na to, że Mou zachowuje się jak się zachowuje (bo nie wiem jak to określić), i że jego ludzie chłoną jego poglądy jak gąbka...Marcelo charakterem już kiedyś się wykazał, więc z jego strony takie akcje mnie nie dziwią, teraz się tylko nasilają...pomijając umiejętności to głowy ten chłopak nie ma.

Co do ostrych wejść, to grę faoul określa sędzia, a nie kibice, czy symulujący piłkarze Barcelony. Nawet wczoraj Iniesta i Xavi mieli dwa spóźnione wślizgi, które mogły zrobić więcej krzywdy, niż agresywne lecz czyste wejścia w zawodnika Pepe. Owszem kilka razy zagrał za ostro, na tyle brutalnoagresywnych wejść to i tak Pepe jest delikatem :lol: tfu delicją jeszcze nikomu nic nie zrobił, co go nie usprawiedliwia, że mógłby zluzować trochę.

Co do poziomu gry naszych zawodników to strasznie martwi mnie Ramos, bo był żenujący. Poza świetnym strzałem z główki, który minął minimalnie bramkę, to w ofensywie wyróżniał się tylko agresywnymi foulami. To on złamał linię przy bramce Iniesty. Musi się gość ogarnąć, ale chyba za sezon czy dwa jak Carvalhio zakończy to przejdzie na środek...może tak będzie lepiej, bo od momentu odejścia Schustera, na prawej obronie gra przeciętnie.

Osobny akapit należy się Ronaldo, który strzelił, trafił w słupek, lecz ten egoizm...czasem mógł zagrać słynny trójkącik...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2011, 11:04

O meczu i o kulturalnym zachowaniu Mourinho już prawie wszystko zostało powiedziane. Ja chciałem zaznaczyć, że po raz kolejny dutet Szpakowski-Trzeciak dał show. Najbardziej mi się spodobało gdy mówili o tym, że będzie sobie można wykupić 2 milimetrowe! miejsce na numerze gracza umieścić swoje zdjęcie tam i Szpaku tam wypalił, że o Messi będzie grał z moim zdjęciem na plecach a Mirek z twoim CR7.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 18 sie 2011, 11:44

A tam, ten czołg, którego chciał Mou, a miał być nim (tym czołgiem) Aguero :rotfl: , albo sprzedaz Albiola...polskie dziennikarstwo po prostu...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6775

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 11:49

Nie rozumiem tu radości kibiców Barcelony i tekstów w stylu "my dopiero zaczęliśmy biegać, Real świetnie przygotowany bla bla bla, teraz to Mou nic już nie wygra, bo my będziemy lepsi niż wczoraj".

Nie wiem, ale dla mnie Real był w tym dwumeczu dużo lepszy. Na Camp Nou powinien wygrać, na SB już całkiem i tylko dzięki Messiemu oraz niesamowitemu szczęściu zawdzięczacie ten puchar. Na moje oko to nie ma się z czego cieszyć, bo już po pierwszym meczu powinniście wyczerpać limit szczęścia, a tymczasem mieliście jeszcze cały worek na CN.

Marcelo gdzieś od 70 minuty już pracował na kartkę, wejście fatalne i powinien dostać bana na więcej niż kilka meczów. W każdym klubie Mou miał takich piłkarzy, którzy szli za nim w ogień, trudno się dziwić, taka charyzma i osobowość na słabsze psychicznie jednostki działa idealnie. Marcelo wygląda na pierwszego, który z tego powodu jest gotów łamać rywalom nogi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2011, 11:54

Nie wiem, ale dla mnie Real był w tym dwumeczu dużo lepszy. Na Camp Nou powinien wygrać, na SB już całkiem i tylko dzięki Messiemu oraz niesamowitemu szczęściu zawdzięczacie ten puchar. Na moje oko to nie ma się z czego cieszyć, bo już po pierwszym meczu powinniście wyczerpać limit szczęścia, a tymczasem mieliście jeszcze cały worek na CN.
U siebie Real był lepszy i mógł wygrać, ale na jakiej zasadzie twierdzisz, że na Camp Nou powinien wygrać?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6775

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 11:58

Bo miał więcej sytuacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”