Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 152

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 sie 2011, 15:54

No przecież to bracia. Chyba że za sobą nie przepadają.
ddemon pisze:Tyle tylko że to powiedział Marcin a Smuda zrobił kozła ofiarnego z Michała :P
Nie zrobił, sam Michał w ponoć w wywiadzie mówił że Smuda nie lubi tych co mają coś do powiedzenia. Widać jego brat też dużo mówi.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 sie 2011, 16:03

emdżej pisze:
jaca911 pisze: Co do Dicksona to jest zdrowy i wczoraj był na ławie
Napisałem "wiecznie kontuzjowany", a nie aktualnie.
Spokojnie, nie napisałem przecież, że Ty to napisałeś :) Napisałem ogólnie, że jest zdrowy i zdolny do gry. Dla mnie to jest klasowy piłkarz.
Podobno na początku przyszłego sezonu ma być wypożyczony do ŁKSu, choć za bardzo nie widzę sensu w wypożyczaniu 30 letniego piłkarz, no ale...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 sie 2011, 16:08

Choto w normalnej dyspozycji byłby pewniakiem na środku tak samo jak teraz Żewłakow. I ani Astiz ani ten co się wczoraj "wykartkował" na pewno by nie grali. Ale sytuacja jest taka a nie inna tylko czy jest na tyle przygotowany fizycznie po kontuzji aby grać? Chyba że Astiz (bo to on raczej by grał) jest w jeszcze słabszej formie no ale to współczuje Skorży jak zmotywować gracza który wie że i tak jest nie bardzo chciany w klubie jak do niedawna Chinyama również podatny na kontuzje.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 19 sie 2011, 16:25

petrdcm

Zostałeś przy swoim gdy ja i Kamil ci napisaliśmy że pomyliłeś osoby :P Pogratulować :lol:

Powiem tak popadamy wskrajność jak zawsze Jacek "He He He" Gmoch powiedział że również kibicuje APOEL-owi to normalne? Jasne bo jego już nikt nie bierze pod uwagę,osoba starsza niech gada głupoty ale jak już Marcin Żewłakow się wypowiedział że kibicuje swojemu dawnemu klubowi to już normalne nie jest :roll:

Wracając do kandydatury Żewłaka w kadrze w obecnej formie raczej by nie pomógł na boisku ale patrząc na to szerzej to nie widzę przeszkód aby nasi piłkarze nabrali doświadczenia i pełniłby taką rolę jak Franek obecnie..
Smuda woli swoich pupilków,nie których zawodników powołuje chyba dzięki kontaktom menadżerskich bo chyba nie za umiejętności prezentowane ostatnio - Glik,Sandomierski(nie przekonowuje mnie kompletnie ten bramkarz) czy nawet Brożek
No ale nie będę rozmywał tematu...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 19 sie 2011, 16:42

ddemon pisze:Zostałeś przy swoim gdy ja i Kamil ci napisaliśmy że pomyliłeś osoby :P Pogratulować :lol:
He? Napisałem wyżej że nie ma wielkiej różnicy. Drugiego też dobrze że nie powołuje któregokolwiek masz na myśli bo teraz to faktycznie nie wiem.
ddemon pisze:Powiem tak popadamy wskrajność jak zawsze Jacek "He He He" Gmoch powiedział że również kibicuje APOEL-owi to normalne? Jasne bo jego już nikt nie bierze pod uwagę,osoba starsza niech gada głupoty ale jak już Marcin Żewłakow się wypowiedział że kibicuje swojemu dawnemu klubowi to już normalne nie jest :roll:
Ciesze się że jeden nie ma nic wspólnego teraz z reprezentacją jako szkoleniowiec a drugi jako gracz. Zatem niech sobie i kibicują komu chcą.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 17:24

Dobra, Polacy muszą ustać na głowie, w meczach rewanżowych, wszystkie 3!!!

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 19 sie 2011, 17:34

PoGGromca pisze:Dobra, Polacy muszą ustać na głowie, w meczach rewanżowych, wszystkie 3!!!
Śląsk to musiałby dokonać cudu żeby awansować, o czym świadczą ich statystyki, gdyż aby awansować muszą strzelić przynajmniej 3 gole czyli tyle ile zdobyli w dotychczasowych 5 meczach a nie sądzę żeby udało im się trafić 3 razy po stałych fragmentach. Zresztą sam Lenczyk przyznał że jadą tam się "godnie pożegnać z pucharami" więc raczej spodziewam się nudnego meczu w którym Rapid wygra 1:0.

Bardziej jestem ciekaw kogo w miejsce Radovica wystawi Skorża i mam nadzieję że na treningach poćwiczą stałe fragmenty gry, a nóż coś wpadnie po jakimś wolnym albo rożnym, tylko niech uważają na jakieś głupie błędy w obronie bo jak im na początku władują bramkę no to będzie kaplica.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 19 sie 2011, 18:45

Radović - kreator gry i zawodnik, który ciągnie grę Legii, wielka strata. Nie zapominajmy także o Komorowskim, bo w jego miejsce wejdzie pewnie Choto albo Astiz - a oni są w fatalnej formie. Mecz będzie cholernie ciężki, ale mam nadzieję, że strzelą bramkę na wyjeździe i będą sie mądrze bronić do końca. A co do Śląska - to mój czarny koń tych rozgrywek, pokazał się strasznie słabo, może za rok.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sie 2011, 22:27

Smarki Smark pisze: Bardziej jestem ciekaw kogo w miejsce Radovica wystawi Skorża
Na pozycji Serba zagra prawdopodobnie Michał Żyro.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 22:29

Macie rację ogólnie brak radovica do kaplica, a nie. No cóż, straty, na swoim boisku 2:2, tak naprawdę po głupich błędach, choć trzeba przyznać powoli pracowali na tę bramki gracze przeciwnej drużyny. No nic muszą zaatakować od razu, ale czujnie w obronie, najlepiej, by 4 obrońców, nie odpalało do przodu, np. boczni.

A przede wszystkim nie pchać piłki gdzie nie ma szans, poczuć, poszanować piłkę utrzymać się przy niej poczekać na moment kiedy się odsłonią, można spróbować szybkiego ataku, podanie, ucieczka na pozycje podanie na dobieg, albo mozolnie konstruować akcję i czekać na błąd, ja bym chciał by zagrał MANU dosyć offensywnie.

PS: Michał Żyro... wolę gdyby wszedł na zmianie dopiero jakaś 77 minuta!

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 19 sie 2011, 22:33

PoGGromca pisze: ja bym chciał by zagrał MANU dosyć offensywnie.
Manu nie zagra w rewanżu

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 22:46

Ahh... tak no i d***. Niektórzy mogą mówić, że to nieudany transfer, ale mnie osobiście czasami urzeka jego gra, potrafi skiksować, ale czasami nawet popisać się umie ;P

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 21 sie 2011, 19:58

Podsumowując występy w ekstraklasie drużyn które nas reprezentują w Europejskich Pucharach to najlepiej spisał się o dziwo Śląsk. Wisła wiadomo grała rezerwowym składem, ale za to Legia wyglądała dziś niepokojąco słabo.

Tak już wspominałem w meczu Legii z Spartakiem najważniejsze będzie skupienie w obronie i nie popełnianie głupich błędów.

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 23 sie 2011, 13:49

Dzisiaj wielki mecz Wisły. Liczę po cichu na nerwowe 0:0.

http://www.sport-informer.pl/infos/wisl ... gam_157017

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 23 sie 2011, 14:15

Jako nie tyle kibic, co fan Lecha Poznań, awans Wisły jest mi nie na rękę. Wczoraj Pol dobrze powiedział: jeśli Wisła zakwalifikuje się do fazy grupowej - na długie lata odbiegnie od całej reszty polskich zespołów. Będą wtedy mieli budżet trzykrotnie większy niż Legia, Lech itp, a to zwiastuje tylko jedno.

Podejrzewam, że ktoś już to wrzucał, ale przypomnę

Obrazek

Najmniej zarobiła Zilina, ale to też nie jest mało, bagatela 7,5 miliona euro. To prawie 30 milionów złotych. Na dodatek Wisła dysponuje takim składem, że mogłaby powalczyć z niektórymi klubami i ostatecznie zająć trzecie miejsce w swojej grupie. Tutaj zarobek podsumowując te wszystkie mecze może wynieść nawet kilka razy więcej.

Wracając do meritum, i tak będę im dzisiaj kibicował :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”