Na szczęście wujkowie z Chorzowa i Zabrza wiedzą.piwus pisze:Wujek z Łodzi powiniem się dowiedzieć co to jest 13 krotne mistrzowo Polski.
BTW, Szanowny Panie, strasznie daliście dziś ciała...
Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 23 sie 2011, 23:47
Na szczęście wujkowie z Chorzowa i Zabrza wiedzą.piwus pisze:Wujek z Łodzi powiniem się dowiedzieć co to jest 13 krotne mistrzowo Polski.
robur
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 sie 2011, 23:48
Podpowiempiwus pisze:Wujek z Łodzi powiniem się dowiedzieć co to jest 13 krotne mistrzowo Polski.
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 sie 2011, 23:51
Kod: Zaznacz cały
0 Goals scored 0
6 Attempts on target 1
12 Attempts off target 2
10 Corners 2
4 Offsides 3
7 Fouls committed 20
2 Yellow cards 2
0 Red cards 0Kod: Zaznacz cały
3 Goals scored 1
6 Attempts on target 3
8 Attempts off target 4
11 Corners 3
3 Offsides 0
12 Fouls committed 23
4 Yellow cards 6
0 Red cards 0Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 23 sie 2011, 23:51
Oglądałem ten mecz z Chelsea , ale dokładnie go nie pamiętam . Dlaczego masz pretensje do klubu Barcelona a nie do sędziego ? Barca wtedy z tego co pamiętam nic wielkiego nie grała ( to ten mecz z golem Iniesty w drugiej połowie ? ) i pewnie awans się jej nie należał . Dlaczego miała mnie pojebać ? Nie przesadzasz chłopcze czasem ?Pawel875 pisze:Przejrzałem ostatnią stronę twoich postów, wynikło z tego że jesteś fanem Barcy więc może być jak grochem o ściane.lukinis131 pisze: Ja zaznaczę że kiepsko ten mecz oglądałeś . Barcelona była lepsza , grała lepiej , ofensywniej , ładniej a niektórzy nie mogą pojąć że wielki Real wielkiego Mourinho mógł przegrać . Mogli zacząć gole strzelać a nie tylko kłócić się . Ostatni dwumecz też sędziowi wygrali Barcelonie ? Czy tak ciężko pojąć że Barca mogła być lepsza ? Takie trudne ?
Tamten półfinał już był i minął, uznam tą waszą wyższość w pierwszym meczu mimo że tak na dobrą sprawę go nie widziałem. Za to przejrzyj sobie statystyki z wypaczonego meczu:
Wynika z tego że zdominowaliście posiadanie piłki, a ze strzałów wynika że Chelsea miała mniej okazji, ale jednak kilka miała. Powiedz mi jak można było nie mieć pretensji do sędziego. Sorry ale tutaj Cie pojebało. Tylko ślepy mógł nie zauważyć że sędzia sobie was tam po prostu przeniósł. I na [ch**] wtedy Chelsea było podjęcie jakiejśtam walki, skoro przykładowo Pique dostał zezwolenie na grę w siatkówkę na cały mecz (pomijając, że odbijał piłkę ręką we własnym polu karnym, o karniakach też nie chce mi się gadać, bo to widzieli wszyscy)Kod: Zaznacz cały
Chelsea Barcelona 1 Gole 1 4 Strzały na bramkę 1 5 Strzały niecelne 10 3 Strzały zablokowane 3 4 Zółte kartki 3 0 Czerwone kartki 1 16 Faule 17 6 Rzuty rożne 6 5 Spalone 0 23' 6'' Posiadanie piłki (czas) 40' 9'' 36% Posiadanie piłki (%) 64%
Oczywiście najlepiej walnąć argument że "Barca lepsza"... Ja wiem że jesteście najlepsi i takie tam, ale co niektórych szacunku do przeciwnika trzeba nauczyć.
Byliście lepsi z samej gry, ale ja się pytam gdzie te nieodgwizdane karne. Niezrozumiałe jest dla Ciebie to, że to mogło w znacznym stopniu zaważyć o wyniku. Tam conajmniej 2 były ewidentne (piszę z pamięci, nie włączałem żadnego filmiku na YT). Byliście lepsi ale to The Blues należał się wtedy awans - to nie podlega dyskusji bo sędzia nas wyruchał i tyle.
Co innego dzisiejszy mecz APOEL - Wisła. Analogiczna sytuacja jak w tym meczu CFC z FCB, ale obyło się bez większych baboli sędziowskich i wszystko odbyło się uczciwie, awansowała drużyna lepsza. Oczywiście jak by było 2-1 dla APOELu, też umiałbym napisać, że nie do końca awansowała drużyna lepsza, ale zaznaczyłbym, że wszystko przebiegło w duchu fair play, a Wisła awansowała, bo po prostu była bardziej skuteczna pod bramką rywala.
lukinis131
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ferdynand » 23 sie 2011, 23:52
Ferdynand

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 sie 2011, 23:54
Tak, zagrał jeden słaby mecz = jest nikim.bartbuks pisze:Czy w przypadku Maora też się nie zagalopowaliśmy?
wianuch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 sie 2011, 23:55
Jak komuna dała Ruchowi mistrzostwo Polski za puchar Polski, podczas gdy Wisła w tym czasie wywalczyła mistrzostwo Polski, to wiedzą. Odnośnie Górnika - Wisła na arenie krajowej raczej nie może mieć kompleksów. Odpisz kiedyś w temacie antysemityzmu wiślackiego.robur pisze: Na szczęście wujkowie z Chorzowa i Zabrza wiedzą.
Widzę, że odkąd Wisła już trzecim pokoleniem piłkarzy zdobywa mistrzostwa, inną miarą zaczęło się mierzyć sukces w Polsce. Zawsze myślałem, że to mistrzostwo jest nawiekszym osiągnięciem w tym kraju, ale najwyraxniej regularność pewnego zespołu zdeprecjonowała te statystyki. Nie martw się Petr, dla Wojciechowskiego i Filipiaka też się nie liczy mistrzostwo, tylko od razu awans do CL. Kupa merytorycznych loli.petrdcm pisze:13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL
A Widzew Łódź od ponad 10 lat nie ma mistrza Polski, ale przynajmniej Wujek z Łodzi wie co to jest CL![]()
![]()
Maor był najczęsciej faulowanym zawodnikiem izraelskiej ligi w zeszłym seozonie i polskiej. W tym doszły jeszcze eliminacje Ligi Mistrzów. W tym meczu grał z kontuzją.Ferdynand pisze:Właśnie zobaczyliśmy prawdziwe umiejętności Patryka Małeckiego i Meliksona na tle dzisiejszego meczu z APOEL...
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sie 2011, 23:57
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 24 sie 2011, 0:00
Tyle że tu jest mowa o walce o CL. A w tym kontekście widać że to znaczy 0 bo awansu póki co nie ma.piwus pisze:Widzę, że odkąd Wisła już trzecim pokoleniem piłkarzy zdobywa mistrzostwa, inną miarą zaczęło się mierzyć sukces w Polsce. Zawsze myślałem, że to mistrzostwo jest nawiekszym osiągnięciem w tym kraju, ale najwyraxniej regularność pewnego zespołu zdeprecjonowała te statystyki.petrdcm pisze:13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 24 sie 2011, 0:03
Pamiętajmy, że kiedyś była jedna runda kwalifikacji, inna forma LM i co jak co, ale przy tym systemie Wisła prawdopodobnie awansowałaby w którejś ze swoich prób. Niestety przyszło jej walczyć już po reformach, co utrudniło działania. Przypominam, że po zmianie systemu nie tylko Wisełka dostawała oklep, ale i Widzew, ŁKS, Legia, Zagłębie, Lech, Polonia...petrdcm pisze:13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL
A Widzew Łódź od ponad 10 lat nie ma mistrza Polski, ale przynajmniej Wujek z Łodzi wie co to jest CL
Nie. Bo 30 meczów w TME, nie odzwierciedli tego, czego tak naprawdę można sie po nim spodziewać. Mam nadzieję, że w LE trafimy na dobre ekipy i Maor będzie w stanie potwierdzić swój talent i umiejętności. Dlaczego tak napisałem? Otóż dziś przejrzałem sobie prasowe artykuły z przygotowań Wisły, meczów eliminacyjnych, losowań. Wszędzie obwieszczano ogromny sukces, zawsze wyciągano ogrom pozytywów i wmawiano kibicom, że wreszcie się uda. Niestety zamiast szczypty obiektywnej oceny sytuacji, wywalono tony pochwał. U nas to norma. Najpierw trzeba robić, a nie gadać, bo potem ogromny zawód.Tak, zagrał jeden słaby mecz = jest nikim.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2011, 0:05
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 sie 2011, 0:06
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 24 sie 2011, 0:08
To jeszcze nic, Piwus dziś wpisał komentarz w temacie Wisła(zbiorczy) po czym zamknął ów tematMGiggs pisze:Moja skromna podpowiedz dla Modów,brawo za zamkniecie tematu Barca-Real...
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 sie 2011, 0:08
brylancik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 sie 2011, 0:11
Kamil232
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio