Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: MGiggs » 24 sie 2011, 14:27

Kamil napisał co napisał i wyżej są konkretne cytaty, zapytał się fanów Realu czy po wygranej w CDR nie mieli moralniaka że wygrała druzyna słabsza. Tak samo zapytał się fanów Chelsea czy cieszyli się po remisie na CN. Pytam konkretnie jak mozna te mecze porównać z tym co pokazała Wisła. RealFan już to dokładnie opisał że dalejcie pewnien przekaz w postach ktory omija pewne istotne fakty. Dlaczego fan Realu miał się czuć zle skoro jego ekipa nie była od Barcelony w tym finale gorsza? Jak można zestawić gre Chelsea ktora na CN sie bardzo dobrze broniła.
Wisla zagrała totalnie dziadowski mecz, rywale wchodzili w nią jak w masło, nie potrafiła wymienic 3-4 podań, technicznie byli klase gorsi, dawali sie klepac jak dzieci, nie umieli zrobic presingu czy łapac rywali na spalone. Nie mam zamiaru prawić oczywistych banałow, oczywiscie ze wielokrotnie gorsze/slabsze ekipy wygrywały mecze i uzyskiwały awans.
Problem w tym ze pisanie o Chelsea i Real z wymienionych spotkan mijało się totalnie z celem, tak samo jak pytanie o konkrety.RealFan słusznie zauwazył ze zamiast odpowiadac na konkretne pytania powstaje typowe lanie wody. Jak mi Kamil odpowie jak mozna porównać wygrana Realu w CDR oraz remis Chelsea z wczorajsza gra Wisły to chętnie poczytam.
Dostałem tylko suche statystyki ktora akurat o stylu nic nie mówią bo Chelsea broniła się z Barcelona bardzo dobrze, Wisła nie potrafiła z typowych pojec obronnych nic.Gra w lini-koszmar,gra 1 na 1-koszmar, podwajanie- niczego nie było,asekuracja-gowniana. Widze ze rozmawiani o konkretach niektorych boli.
Ogolnie temat jest słuszny bo wiele razy słabsze ekipy awansowały bo slabszej grze, problem w tym ze przyklady Realu i Chelsea sa na podobnym poziomie co popisy Wilmora o lewej nodze Motolivo i oceraja sie o granice absurdu.

Wróć do „Puchary Europejskie”