Huntelaara też kupiliśmy za grube miliony no więc wieszWilmore pisze:De Rossi to piłkarz, który z miejsca może być światową czołówką i co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Było to już tu poruszane - moim zdaniem to jest casus Pirlo, znudził się Rzymem i potrzebuje odejść, by znów tak dobrze grać. Oby odszedł i oby do Milanu. W Serie A w swoim czasie na jego poziomie grywali tylko Cambiasso, Ambrosini, a wcześniej Gattuso. Nieprzypadkowo kiedyś go chciał Real za grube miliony.
Moim zdaniem De Rossi w Romie nie zostanie, tym bardziej, że te wzmocnienia, to nie budowanie zespołu na teraz, a budowanie zespołu na następne lata. Stąd Krkic, stąd Lamela, stąd pomysł o Casemiro, stąd Jose Angel. Jeszcze mocno niepewny trener, który już zdążył odpaść z Romą ze Slovanem Bratysława w LE i wydaje mi się, że ten sezon może skończyć się dużym rozczarowaniem względem chyba zbyt wysokich na dziś oczekiwań. W Romie pomimo nowego właściciela, sportowo nic Włocha, przynajmniej na razie nie trzyma, a mam wrażenie (oczywiście mogę się mylić), że to nie jest typ piłkarza, człowieka, który chciałby zostać w Romie - takiej Romie - do końca kariery. Teraz pytanie gdzie, ostatnio Mancini mówił, ze chciałby De Rossiego, jeżeli rzeczywiście to by była prawda, to z miejsca stalibyście na trochę jednak straconej pozycji, no chyba, że rzeczywiście tak mocno chciałby pozostać we Włoszech Daniele. Jestem przekonany, że w Milanie ten piłkarz na pewno by się odbudował, lepszego rodzimego piłkarza nie kupicie do pomocy, w ogóle ciężko znaleźć lepszego... No i sytuacja idealna dla Gallianiego