Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 912

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 sie 2011, 12:04

:lol:

Jeśli Wenger naprawdę myślał, że wyciągnie Cahilla za 6 milionów to chyba na głowę upadł. Przecież to nie jest nawet kwota na dobre rozpoczęcie negocjacji. Jeśli tak mają wyglądać starania o piłkarzy w końcówce tego okna to będzie ciekawie.

Grupa w Lidze Mistrzów bardzo fajna. Nie ma co narzekać, cieszmy się, że w ogóle tam gramy. Wszyscy rywale jak najbardziej w naszym zasięgu więc jestem optymistą. Dobrze, że udało nam się uniknąć jakiś długich podróży do Rosji czy na Białoruś.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2011, 0:36

Arsene Wenger oznajmia: potrzebuję jeszcze 3 zawodników. Co prawda trener sprowadził już czterech piłkarzy do klubu, to w styczniu może być problem - zawodnicy jadą na Puchar Narodów Afryki. Co na to Boss?

- Musimy się wzmocnić. Stracimy Gervinho i Chamakha, więc najważniejsze to wzmocnienie z przodu. Oprócz tego wazne jest, by znaleźć jednego pomocnika i obrońcę. Brakuje nam więc trzech piłkarzy. - mówi Boss.

- Straciłem sporo czasu próbując zatrzymać zawodników którzy odeszli więc to było bardzo trudne lato. Musieliśmy się zmierzyć z negatywnymi opiniami i ogólnymi problemami, ale trzeba było to zrobić. Uważam że zrobiliśmy najlepiej jak mogliśmy. - dodał Wenger.
To chyba najodważniejsza deklaracja jaką kiedykolwiek słyszałem od Wengera. Zawsze było "chcielibyśmy pozyskać 1-2 piłkarza blablabla" a tu taka odważna deklaracja: potrzebujemy pomocnika, obrońcy i napastnika. POtrzebujemy 3 zawodników.

Ciekawe tylko, czy za taką deklaracją coś idzie, czy skończy się jak zwykle. :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2011, 0:41

Wenger już tyle razy się mijał z prawdą tego lata, że ja bym sobie wielkich nadziei nie robił. Choć napastnik i przede wszystkim środkowy pomocnik są potrzebni na gwałt.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 27 sie 2011, 0:53

Podobno dajemy 35 za Hazarda :twisted:

Fabregas odszedł i już zdobył 2 trofea ni licząc tego 3 o wartości Emirates Cup :|

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 sie 2011, 9:34

michal2 pisze:Podobno dajemy 35 za Hazarda :twisted:
:rotfl: jedno pytanie ? The Sun czy Daily Fail :?: :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sie 2011, 10:11

KajoFC pisze:The Sun czy Daily Fail
http://www.mercato365.com/infos-clubs/l ... 5447.shtml

Myślę, że coś jest na rzeczy, ale lata doświadczeń nie dają mi żadnych powodów by wierzyć w to, że Wenger wyda takie pieniądze na jednego zawodnika. Nie ma takiej opcji.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 sie 2011, 10:42

Szczerze mówią to obserwując ruchy Wengera na rynku transferowym od kilku lat, jedyne w co jestem w stanie uwierzyć, to to, że Wengerowi uda się wyciągnąć może jednego zawodnika po promocji (i to może być Cahill, bo on ma chyba rok kontraktu, nie?). Jakoś naprawdę nie widze AW, który rzuci ofertą wyższą niż 20 mln. Mam dziwne przeczucie, że na deklaracjach się skończy, a to dla Kanonierów za dobrze nie jest, bo kadra mocno osłabiona w porównaniu z poprzednim sezonie. Środek pola co by nie mówić, na obecną chwilę jest słaby, jeśli mówimy o drużynie, która w poprzednim sezonie dopiero w ostatnich kolejkach poleciała na czwartą lokatę. Jestem też ciekaw kim Arsenal zagra w ataku skoro Bendtner ma odejść, Chamakh później chyba ucieknie na PNA, a van Persie tradycyjnie złapie jakąś kontuzję. Oj naprawdę jest tu niedobrze, nigdy nie widziałem tak słabego Arsenalu i to może być moment, kiedy będą chcięli (i będą mieli możliwości ku temu) Was usunąć z Top Four. No ale w sumie, tak gadało się niemal co roku...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2011, 14:00

Wiele wskazuje na to, że Hazarda jednak nie będzie. Wenger ponoć sprzątnął sprzed nosa Lille Park Chu Younga, który miał już testy w Lille, ale zmienił zdanie po rozmowie z Wengerem. Trudno przypuszczać, by Lille teraz sprzedało nam Hazarda o ile w ogóle był taki temat.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 sie 2011, 14:32

C-Y Park ma być waszym zbawieniem w ataku?Powodzenia...:lol: Toż to drugi Chamakh,tyle,że prezentuje sobą trochę więcej niż dobra gra głową...Dziwię się,że Wenger nie sięga po Borriello - w końcu to najlepszy włoski napastnik (pewne info od forumowego mędrca),rok temu był głównym celem transferowym City,ale wolał Romę :lol:

Co do metody przeprowadzenia transferu - Wengerowi się nie dziwię - po tym jak traktuje go Barca czy City (zakulisowe buntowanie zawodników) doszedł do wniosku,że nie ma co się bawić w ceregiele.I słusznie.

Podobny do Hazarda jest Eriksen z Ajaxu - może Wenger sprowadzi tego młodziana :think:

Nadal podtrzymuje to co napisałem wcześniej i wg mnie Wenger szybko to ogarnie i skończy na 2-im miejscu PL.

Wiadomo coś o ewentualnym wypożyczeniu Kaki? (oby poszedł do was a nie do ACM)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2011, 14:39

O Kace nic nie słyszałem i wcale go nie chcę. Pensje na pewno ma wysoką, a tak naprawdę to nie wiadomo co sobą prezentuje.
Eriksen od dawna jest na celowniku Wengera. Kilkanaście miesiecy temu Bergkamp nawet go polecał Wengerowi, fajny zawodnik, tylko obawiam się, ze za wątły na Premier league. W lidze gra wielu piłkarzy o niezbyt imponującej posturze, ale Erikson nawet przy nich wygląda jak chuchro. Arsenal potrzebuje kogoś kto będzie rządził w drugiej linii, a nie kogoś kogo zaraz połamią :lol:

Nie wiem czy Park Young (ciekawe czy tak dobry jak obaj zawodnicy United razem wzieci :lol: ) ma być zbawieniem. Ma kosztować jakieś grosze, chyba 3 mln, więc nie jest to jakieś wielkie ryzyko. Oczywiście pozostaje pytanie, czy w ogóle sie przyda.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 14:48

Z Eriksenem jest taki problem, że on jeszcze nie chce odchodzić z Ajaxu(co świadczy, że chłopak ma dobrze poukładane w głowie). Milan również był nim poważnie zainteresowany już w styczniu. Chłopak ma spory potencjał, ale też wie na co go teraz stać i zanim odejdzie z Ajaxu chce być ich czołowym graczem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 sie 2011, 15:49

Nadal podtrzymuje to co napisałem wcześniej i wg mnie Wenger szybko to ogarnie i skończy na 2-im miejscu PL.
yyyyyy

Dla przypomnienia - Arsenal w zeszłym sezonie zajął 4.lokatę. Nie dość, że rywale dosyć znacząco się wzmocnili, to jeszcze zespołowi Wengera ubyło dwóch kluczowych zawodników. Wiem, futbol to tylko sport, więc wszystko się może zdarzyć, ale Wenger by musiał pobawić się w transfery ala MCity, żeby mieć szansę na top2. Zresztą wielu topowych zawodników na rynku dostępnych nie ma.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2011, 16:41

Co? :boje się: Wczoraj była rozmowa, że Campbell może do nas jako trener młodzieży dołączyc a teraz to:
36-letni obrońca Sol Campbell nie wyklucza powrotu do Arsenalu po tym, jak został zwolniony z Newcastle na końcu poprzedniego sezonu.

- Fajnie by było wrócić do Arsenalu, to na pewno. Trenowałem przez miesiąc po tym jak opuściłem Newcastle w maju. Od tamtej pory ćwiczę regularnie. Wróciliśmy dopiero co z Portugalii i nawet tam trenowałem. Nie brakuje mi dużo do pełnej sprawności fizycznej, kilka meczów i będzie dobrze. - powiedział Campbell.

Campbell również stanowczo broni Wengera od krytyki jaka spotyka Francuza ze strony mediów i kibiców.

- Arsene przechodzi ciężkie chwile, ale ma ogromne doświadczenie i wie lepiej niż ktokolwiek inny że futbol jest jak morze, czasem trzeba przebrnąć przez sztorm. Wody były dla niego spokojne do tej pory, a teraz jest torchę gorzej, ale Arsene nie jest takim typem, co się poddaje i na pewno przeprowadzi klub przez ciężkie czasy.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 27 sie 2011, 16:44

Wolę Cahilla ale jak znam naszych to nie zapłacą 15-17 milionów. Debilna polityka

Ten Koreańczyk to alternatywa dla Hazarda, jeden z 3 transferów? :jupi:

Obrazek

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sie 2011, 18:04

No litości, tylu zawodników można było wyciągnąć podczas tego lata a Wenger sięga po jakiegoś Koreańczyka. Jeszcze słyszę, że mamy za niego dać ok. 10 milionów a swego czasu Mata był do kupienia za 18 :roll: Widać, że o tej porze sierpnia nikogo sensownego nie ma już na półkach sklepowych i bierzemy co popadnie. Ekstra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”