AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1178

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2011, 17:07

Jeszcze 4 dni i wtedy będziemy wiedzieć w jakiej sytuacji finansowej jesteśmy.
No jak to w jakiej. Dwa tygodnie temu wszyscy wierzyli w duży transfer - pal sześć nazwiska, wszyscy martwili się zgodą klubu na puszczenie zawodnika i chęcią piłkarza, bo uważali, że pieniądze Milan na gwiazdę ma - a nagle tylko dlatego, że główny cel transferowy przeszedł gdzieś indziej wszyscy zaczęli myśleć, że Milan nie ma pieniędzy? Rozumiem, że logika na tym forum umiera, ale bądźmy poważni.
Patrząc na to, że staraliśmy się o Fabregasa i myśleliśmy poważnie o graczach wartych ponad 30 milionów euro już po zakupie El Shaarawy'ego jestem przekonany, że Milan te pieniądze ma. No do licha, Inter z niższymi zyskami i przed sprzedażą Eto'o wydawał więcej od nas. Co więcej wydaje mi się, że jakiś ruch już by nastąpił, gdyby nie uraz Flaminiego i konieczność zrewidowania tych planów.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 sie 2011, 18:06

no tak zapomniałem o tej drobnej grzywnie :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 19:10

Pieniądze może i są w klubie, ale wcale się nie zdziwię jeżeli są przeznaczone na prywatną zachciankę Berlusconiego, czyli Kakę.

A Roma może wykupić Montolivo z Fiorentiny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2011, 12:53

Ciekawostka:
Ascoli 1:2 Torino
Beretta zagrał 67 minut dla Ascoli, w Torino Verdi cały mecz, a Odu pół godziny.
Giacomo zagrał podobno słabo, uznawany tu za beztalencie (ciekawe, beztalencie walczące o pierwszy skład w takiej ekipie) Odu zdobył gola dla Toro, natomiast Verdi został uznany za gracza meczu, wywalczył karnego. 90 minut zagrał również bardzo solidnie Glik w Torino.
Fajnie, młodzi się ogrywają, pewnie teraz przy potencjale ofensywnym Milanu lata będzie trzeba czekać, aż wrócą z wypożyczeń, ale przynajmniej można mieć pewność, że łatwo ich nie oddadzą ani nie zmarnują.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 sie 2011, 21:09

Dzisiaj pojawiły się kolejne informacje odnośnie mercato Milanu. Galliani złożył ofertę za Montolivo w wysokości 7 milionów euro i Viola to odrzuciła :shock: Jestem ciekaw ile oni oczekują za tego zawodnika któremu kończy się za rok kontrakt. Piłkarz wypowiedział się już na temat swoje przyszłości i w moim odczuciu Viola powinna brać te pieniądze w ciemno bo wątpię że niezadowolony Ricardo przez rok da cokolwiek tej drużynie.

Łysy jutro ma jechać na "kolację" do Madrytu. Media wymieniają różne nazwiska jednak jeżeli to prawda to cel jest dla wszystkich znany :? W grę wchodzić mają dwie opcję. Wypożyczenie i za rok 20 milionów euro albo 15 milionów płatne od razu. Dodatkowo Ricky musiałby się zgodzić na zmniejszenie do swoich zarobków do 6 milionów za sezon. Warto wspomnieć że co raz więcej ludzi działających w Calcio uważa że transfer jest bardzo możliwy bo Kaka nie chce stracić kolejnego sezonu na ławce.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 28 sie 2011, 21:59

Mam pewne wątpliwości co do ewentualnego powrotu Kaki na San Siro. Ma już 29 lat a nie wiem czy 15 milionów nie lepiej byłoby wydać na jakiegoś młodego gracza. Oczywiście nie mówię że Kaka w Milanie nie sprawdziłby się i znów nie był czołowym graczem Serie A ale to trochę jedzie odgrzewanym kotletem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 sie 2011, 22:43

Jestescie pewni, ze Łysy jedzie do Madrytu po Kake, a nie np. po Lassa?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2011, 23:05

cru pisze:Jestescie pewni, ze Łysy jedzie do Madrytu po Kake, a nie np. po Lassa?
Pewności mieć nie można, tym bardziej po kontuzji Flaminiego. Jest pewny, że na pewno nie pojechał po Khedire i Pedro Leona. Pierwszego Mou wystawia, a drugi niby za co :?: Ja osobiście widziałbym Lassa, z Kaką jest taki +, że go lubię i to by było na tyle. Kaka gdyby przechodził do Milanu to za około 15mln(lepiej dołożyć kolejne 10 mieć Hazarda, choć to jest niemożliwe :( ). O ile się nie mylę to nawet Mou nie ma rezerwowego w miejsce Kaki i nie wierzę żeby pozwolił mu odejść.

Może Montolivo i Lass dołączą do Milanu jeszcze :?: Choć ja osobiście w żaden transfer nie wierzę.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 28 sie 2011, 23:08

Akurat Pedro Leon nie byłby drogi, wręcz przeciwnie... Ale on jeszcze do niedawna za wszelką cenę chciał zostać w Realu, nie wiem, czy coś się zmieniło.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2417
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2011, 23:14

serio ktoś myśli, że Real odda teraz Kakę za 15-20 mln €? :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 sie 2011, 23:49

RealFan pisze:serio ktoś myśli, że Real odda teraz Kakę za 15-20 mln €? :)
Ja mam nadzieję, że to prawda (chodzi mi o samą ofertę) , wtedy Real to wyśmieje a my śpimy spokojnie. :wink:
Tak mnie zastanawia, jaka jest historia z Prandellim i nie powołaniem Abate do reprezentacji, przecież koleś wymiata na swojej pozycji a nawet nie dostaje szansy żeby się wykazać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2011, 6:20

Co do Kaki to jestem z Rezusem. Nawet dość ładna bramka i asysta z wczorajszego meczu mnie nie przekona. Za to podoba mi się jego wypowiedź z pomeczowej konferencji prasowej.

Natomiast w przypadku kontuzji Flaminiego, masy kończących się kontraktów i zaawansowanego wieku naszych bardziej defensywnie nastawionych pomocników nie pogardziłbym Diarrą. Z tym, że on ma dość duże wymagania finansowe i to może być problem. Pedro Leona to jakiś niesmaczny żart. Nie gramy skrzydłowymi a nie jest to klasowy zawodnik by zmieniać dla niego ustawienie.

Ponoć kupiliśmy na współwłasność Pele. Nie, nie tego Pele z Brazylii :D 20-letni pomocnik Portugalski, ponoć grał dobrze na młodzieżowych Mistrzostwach Świata. Pójdzie na wypożyczenie. Oczywiście jest graczem Genoi.

Zostały niecałe 3 dni do końca okienka. Niby wszystko mi mówi, że kogoś kupimy, ale nutka wątpliwości (raporty z Włoch) pozostaje.

Tak samo dziwi mnie brak powoływania dla Abbiatiego i Abate. Obaj są w tej chwili najlepszymi włoskimi graczami na swoich pozycjach.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2011, 9:33

serio ktoś myśli, że Real odda teraz Kakę za 15-20 mln €? :)
Serio ktoś myślał rok temu że dostaniemy Ibre na roczne wypożyczenie za darmo płacąc później śmieszne pieniądze jak na tego zawodnika w kwocie 24 milionów euro:?:
Jednak, ja rówież mam nadzieję że Perez odeśle Gallianiego z kwitkiem jeżeli tylko zada pytanie o Kake. Przecież to wasz Galacticos warty prawie 70 baniek:lol:

Tak sobie dzisiaj spojrzałem na nasz terminarz i z powodu odwołania meczu w Calgiari zaczynamy od Lazio później Barca, Napoli i Udinese w 11 dni :shock: Max musi chłopaków dobrze przygotować i nastawić bo możemy być w nie złej formie psychicznej po wyjazdach na Barce czy Napoli.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 sie 2011, 10:57

Oby Lass a nie Kaka' :pray: Brazylijczyk poza spełnieniem obietnicy Berlu (gracz pozwalający walczyć o LM...tiaaa...) nic nam nie da,a za 2-3 lata będzie problem,bo prócz niego zdziadzieje jeszcze Ibra :roll:

Czemu Galliani nie zainteresuje się kierunkiem francuskim?Aż tak sparzyli się na Gourcuffie,Flamsie (mimo wszytko nie spełnił pokładanych w nim nadziei) czy Dhoroasoo?Hazard,Sissoko&M'Vila (czyli dobre...50 mln € :lol: ) i mamy spokój w pomocy na parę lat...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2011, 11:03

Z Kaką jest mimo wszystko troszkę inna sytuacja niż z Ibrą. Real Ricky'go nie musi i prawdopodobnie nie chce sprzedawać. Z tego co czytałem jego pensja się zwraca z praw do wizerunku. Na słabsze drużyny hiszpańskiego jest jak znalazł by zastąpić Ozila przed jakimś ważniejszym meczem. Nie wydaje mi się również, aby miał robić jakiś dym w szatni a dodatkowo Mourinho chyba nie wypuści jedynego nominalnego zmiennika dla Niemca. Liczę, że tak jest i tak już zostanie.

Mam nadzieję, że jeżeli będziemy brać jakiś "odpad" z Realu to przynajmniej raz wybierzemy ten właściwy i mam na myśli Diarrę.
Czemu Galliani nie zainteresuje się kierunkiem francuskim?Aż tak sparzyli się na Gourcuffie,Flamsie (mimo wszytko nie spełnił pokładanych w nim nadziei) czy Dhoroasoo?Hazard,Sissoko&M'Vila (czyli dobre...50 mln € :lol: ) i mamy spokój w pomocy na parę lat...
A nawet Braida mówił, że obserwuje jakiegoś fenomenalnego pomocnika z Francji. Z tym, że jak Braida kogoś obserwuje to nie trafia do nas i po chwili jest wart majątek - Higuain, Bale czy Pastore to najświeższe przypadki

Dziś 29 sierpień, czyli według zapowiedzi Raioli(ponoć od 2 miesięcy nie odebrał telefonu od włoskich dziennikarzy i nie udzielił żadnego wywiadu) oraz Galliani dzień wielkiego gracza. Pożyjemy, zobaczymy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”