---> Rap <--- - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 17:31

kulekfcb pisze:No nie wiem czy MOLESTA to syf jak tam ktoś mówił....

Oczywiście, że nie :roll: W Warszawie to oni zapoczątkowali hip-hop. I to kolejny skład, którego lubię najbardziej pierwsze płyty.
kulekfcb pisze:kaliber44 w porównaniu do nich to dla mnie dno...

Tu już lekko przesadziłeś ;) Kaliber to ogólnie legenda polskiego rapu. Za 'Księgę Tajemniczą...' należy im się ogromny szacunek.

Ogólnie najbardziej szanuję tych pierwszych [Kaliber, WYP3, Molesta]. Jedynie dobija mnie pan Liroy, ale za początki należy mu się respekt ;)

[/quote]

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 28 kwie 2005, 18:07

"Ksiega Tajemnicza" to moim zdaniem najlepsza Polska plyta hip-hopowa. Na 2 miejscy podalbym "Kinematografie" Paktofoniki, na 3 "W 63 Minuty Dookola Swiata"

Na temat zespolow w stylu "Jeden Osiem Cwel" itp. sie nie wypowiadam bo szkoda slow i mojego czasu. Fajnie ich pojechal Focus w utworze "Za szybcy sie wsciekli" Pokahontaz :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 18:13

veelden^ pisze:Na temat zespolow w stylu "Jeden Osiem Cwel" itp. sie nie wypowiadam bo szkoda slow i mojego czasu. Fajnie ich pojechal Focus w utworze "Za szybcy sie wsciekli" Pokahontaz :P
Właśnie sobie tego słucham ;) W ogóle to muszę powiedzieć, że Focus ma genialny głos ;)

A do najlepszych płyt dodać należy WYP3 'Wzgórze Ya-Pa 3' i przede wszystkim 'Centrum' :!:

GolY
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GolY » 28 kwie 2005, 18:19

ja nie wiem jak mozna WWO i Moleste nazywac syfem...nie wiem po co pastficie sie nad Mezem,18l..skoro oni nei robie HH jedynie disco....wiec nie nazywajcie ich HHolo...Ja kcoham poslki HH ,nie przepadam za zagranicznym co nieoznacz ze nie ma wyjatkow....najlepsi wedlug mnie:Gangstar(szczególnie "The Ownerzz"bodajzde tak to sie pisze) dalej koels z zajebi*** flow Talib Kweli...no i wiadomo giganci tej sceny..czyli Notorious,Snoop Dog,Nate Dog,Jay-z

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 18:50

Dlaczego o nich piszemy?! Bo zauważ, że wiecznie są nominowani do jakichś nagród hip-hopowych i koncertują pod sszyldem 'hip-hop party] itp.

I zgadzam się, że niepojęte jest nazywanie WWO i Molesty syfem ;)

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 19:48

Wlasnie znalazlem na swoim kompie stary hit jeszcze wtedy Puff Daddy I´ll Be Mising You fajna piosenka stare czasy panuja :wink:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 28 kwie 2005, 19:58

w00jtas pisze:Wlasnie znalazlem na swoim kompie stary hit jeszcze wtedy Puff Daddy I´ll Be Mising You fajna piosenka stare czasy panuja :wink:
znany przeboj. nagral go razem z Faith Hill o ile mnie pamiec nie myli i byl on poswiecony tragicznie zmarlemu Notorious`owi BIG (chyba tak to sie odmienia?)

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 20:09

veelden^ pisze:
w00jtas pisze:Wlasnie znalazlem na swoim kompie stary hit jeszcze wtedy Puff Daddy I´ll Be Mising You fajna piosenka stare czasy panuja :wink:
znany przeboj. nagral go razem z Faith Hill o ile mnie pamiec nie myli i byl on poswiecony tragicznie zmarlemu Notorious`owi BIG (chyba tak to sie odmienia?)
tak dobrze piszesz po smierci Notorious'a nagral ten utwor P.Didi zawsze mial dobre uklady mial z nim :) szkoda ze on i 2Pac zgineli duza strata dla czarnego rapu :cry: :cry:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 28 kwie 2005, 20:19

kulekfcb pisze:futbolowa
kulekfcb pisze:kaliber44 w porównaniu do nich to dla mnie dno...

Tu już lekko przesadziłeś ;) Kaliber to ogólnie legenda polskiego rapu. Za 'Księgę Tajemniczą...' należy im się ogromny szacunek.

[/quote]
Nie no masz racje troche przesadziłem ale sie uniosłem jak tu głupoty gadali, moze nie dno ale 3 Płyty Molesty plus 3 Autentyki plus Włodek plus HG są mistrzowskie i nie potrafie porównac ich do Kalibra, moze dla tego ze teksty Molesty byly mi bliższe.... POzdro dla Ciebie Futbolowa :wink:

w00jtas to jest luka która nie zostanie nigdy wypełniona, dla mnie Notorius byl mistrzem, miał flow styl wszystko co potrzeba.... niestety nie jest juz posród nas ...[']['][']

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 20:42

ostatnio na jezyku polskim ogladalismy fajny filmik braci Coeanow "Bracie gdzie jestes" polecam fajny film!!

zauwazylem ze Buba Sparxx swoj teledysk do piosneki "Deliverence"
zrobil maly skrot wlasie tego wczesniej podanego filmu...

to taka mala ciekawostka :wink: ogolnie rownierz go lubie :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 kwie 2005, 20:49

Fajny film, równiez polecam, ale na Johna Goodmana nie mogę już patrzeć, a Coenowie ładują go do kazdego filmu chyba :?.

A co do Bubby Sparxxxa to wogóle można go do rapu zaliczyć? Pytam, bo nie wiem mówiąc szczerze :wink:.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 28 kwie 2005, 21:05

Zalicza sie go do rapu Piwus.... jest jednym z niewielu białych raperów którzy sprzedali przyzwoitą ilośc plyt.....

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 21:05

piwus pisze:Fajny film, równiez polecam, ale na Johna Goodmana nie mogę już patrzeć, a Coenowie ładują go do kazdego filmu chyba :?.

A co do Bubby Sparxxxa to wogóle można go do rapu zaliczyć? Pytam, bo nie wiem mówiąc szczerze :wink:.

tak na marginesie on jest z malutkiego miasteczka jezeli dobrze pamietam to te miasteczko jak dla nas, a dla amerykanow to poprostu wiocha, lezy w Arizonie! ma dziwny styl ale jest w srodowskiu akceptowany i jest raperem z krwi i kosci plus niezle sadelko :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 21:06

kulekfcb pisze:Nie no masz racje troche przesadziłem ale sie uniosłem jak tu głupoty gadali, moze nie dno ale 3 Płyty Molesty plus 3 Autentyki plus Włodek plus HG są mistrzowskie i nie potrafie porównac ich do Kalibra, moze dla tego ze teksty Molesty byly mi bliższe.... POzdro dla Ciebie Futbolowa :wink:
Znaczy wiesz... Kaliber to zupełnie inna bajka niż Molesta. Inny styl, inny klimat, inne teksty... Także rozumiem ;)
Też cenię Molestę. Jak już mówiłam - w Warszawie to właśnie oni byli pierwszymi hip-hopowcami.

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Lokalizacja: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 ORA, England :)
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 28 kwie 2005, 21:16

O widze że trwa ostra dyskusjia :D No ja jestem dzieckiem molesty. Niemożna porównywac gangsterskie rapu z psychorapem :!: to jest nie namiejscu, Co do black'a to Wu - Tang Forever!!!! Ekipa nieziemska i mistrzowska oprcz nich to jeszzce bardzo siada mi Gangstarr z gurem i dejotem premierem na czele:wink: Sluchajcie Rapu to dla was dzieciaki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”