Re: Pewniak dnia

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Pewniak dnia

Post autor: Aker » 06 wrz 2011, 13:31

#2 Niemcy poniżej 1,5 gola 2,3

Uważam, że strata w ofensywie takich zawodników jak Schweinsteiger, Ozil i kontuzjowany Gomez odbije się niekorzystnie dla Niemców. Jedyne co mnie martwi to, że u nas zagra pewnie kadrowy żółtodziób czyli Perquis, nie jestem pewny czy od razu będzie się dobrze rozumiał z resztą defensywy, a zwłaszcza z drugim stoperem - Głowackim. Bo, że Szczęsny, Wasilewski, Głowacki i Wawrzyniak zagrają na 100% swoich możliwości to jestem o to spokojny. Szkoda, że nie ma Piszczka, bo jestem pewny, że przy nim Goetze by sobie nie pograł. Ofensywa Niemców nie jest taka straszna - Schurle, Kroos czy też Klose to nie są jacyś wybitni zawodnicy, nasza defensywa powinna sobie z nimi poradzić, Goetze jest młody i często gra nierówno, wydaje mi się, że dziś nie będzie błyszczał, a nasi go skutecznie pokryją, na pewno też Kuba i Lewy co nieco podpowiedzą jak go wyłączyć z gry, gorzej z Podolskim, ten zawodnik jest bardzo dobry, ale sam nic nie osiągnie, brakuje Ozila, który daje świetne piłki, myślę, że w pojedynke Lukas wiele nie zdziała. Na bramce Szczęsny to gwarancja, że żaden farfolec nie wpadnie. Jestem dobrej myśli i jeśli Polacy będą dobrze grali w ofensywie (z czym różnie u nas ostatnio) to wydaje mi się, że takie 1:1 jak najbardziej w zasięgu, bo defensywa Niemców również nie powala.
Przewidywane składy:
Polska: Szczęsny - Wasilewski, Perquis, Głowacki, Wawrzyniak - Murawski, Dudka - Błaszczykowski, Obraniak, Mierzejewski - Lewandowski
Niemcy: Wiese - Träsch, Mertesacker, Boateng, Lahm - Rolfes - Schürrle, M. Götze, Kroos, Podolski - Klose.

Wróć do „Bukmacherka”