Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: petru » 07 wrz 2011, 20:16

League pisze:The Killing oglądałem, fajny niskobudzetowy , klimat ma, lecz zakończenie mnie zdenerwowało
Parę rozwiązań na skróty w tym serialu i nie rozumiem tych głosów o zakończeniu. Jest lepsze, bo właściwe zakończenie w tym momencie sprawiłoby, że cały sezon byłby dużo bardziej banalny. Spodziewałem się więcej po The Killing, klimatycznie skandynawsko, ale do Bezsenności Nolana dużo brakowało. A czasu na rozwinięcie historii dużo więcej.
League pisze:Any human heart
Obrazek
Bardzo polecam, świetna rzecz. Bez wyciskania łez, nawet bohatera ciężko nazwać sympatycznym. Po pierwszej części miałem wątpliwości, ale nawet kiedy fabularnie nie zachwyciło, to jednak coś w sobie miało. Zostałem i nie żałuję. Wcześniej były produkcje o ludziach, którym pomimo przeciwności losu się wszystko udaje, teraz na topie są komediodramaty o zwyrodnialcach i pod tym względem Any Human Heart jest dosyć wyjątkowe. O szczęściu i o pechu, i wszystkich pobudkach, które kierują ludźmi (w pewnym odcinku dowiemy się, ze nie ma ich zbyt wiele :lol:). Bardzo życiowe :).

I jeszcze do Rubiconu i Terriers chciałbym polecić Lights Out.
Obrazek
Bardzo pozytywna historia i pozytywny główny bohater. O byłym bokserze, który musi ubrudzić sobie ręce i o rodzinie pasożytów. Ja byłem zauroczony :). Fantastyczne postacie, Lights miał naprawdę charyzmę, scenariusz też dobry. Pod koniec chyba musieli skracać wątki, ale większość na świetnym poziomie. Dobry zapychacz czasu.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”