AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1191

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2011, 17:05

Jeżeli to nie jest żadna ściema to będzie grubo. Ibra w takim meczu dużo mógł dać. To już wiadomo chociaż kto zagra w ataku :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 wrz 2011, 17:10

Oczywiście brak Zlatana będzie wielkim osłabieniem, ale IMHO bardziej będzie nam go brakowało w meczu przeciwko Napoli jeżeli nie zagra. Jutro raczej będziemy grać z kontry i w takim wypadku braku Zlatana nie musielibyśmy odczuć tak bardzo. Pato z Cassano przy grze z kontrataku mogą być lepszą opcją, ale to tylko moje gdybanie. Oby jutro tylko uniknąć blamażu to będzie dobrze. Jednak Barca wcale nie jest w optymalnej formie i będzie można ją ukąsić.

Do kadry wraca Taiwo co cieszy. Jutro pewnie nie zagra, ale na ligę będzie już gotowy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2011, 17:26

Bądźmy szczerzy - jutro nie mamy żadnych szans. To już nie te czasy, gdy Barcelona potrafiła nas przejść w LM tylko dzięki pomocy sędziego. Czy zagra Ibrahimović, Taiwo i reszta kontuzjowanych, czy zagramy jedenastką z ostatniego meczu, na 10 meczów przegramy 10. Dla Barcelony to nie Sociedad czy Almeria, tylko Milan, podejdą na pewno z większym respektem do starcia, ale zagrają na jak najwyższy wynik. Na razie przepaść między ekipami, nawet nie biorąc pod uwagę fatalnego meczu z Lazio i sytuacji zdrowotnej Milanu, jest tak wielka, że ten mecz trzeba przecierpieć i zrobić wszystko, by zagrać z Napoli na maksa.
W tej sytuacji wolałbym, by Allegri nie ryzykował długotrwałej kontuzji lidera, zwłaszcza szczególnie narażonego na nieprzyjemne wejścia w trakcie meczu.
Szkoda tylko, że w tej sytuacji najbardziej ofensywnym zmiennikiem będzie... Emanuelson. Obecność Holendra w kadrze to jakieś nieporozumienie, i nie mam tu na myśli tylko powołań na ten mecz. Do końca mercato łudziłem się, że go sprzedadzą, a teraz będzie zabierał miejsce zdolnemu El Shaarawy'emu. (Który, swoją drogą, we Włoszech ma kapitalną prasę, nie spodziewałem się tego).

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 12 wrz 2011, 17:42

nie mogę się z Tobą zgodzić mój kolego, w tamtym sezonie o ile się nie mylę TA wielka Barcelona remisowała z LM z Rubinem. Ja wierzę w pozytywny wynik, czyli remis.. wiem wiem, jestem niepoprawnym optymistą ale cóż... Niezapimnajcie, że My jesteśmy MILANEM a nie jakąś ekipą z Pierdziszyna Wielkiego!
1

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 wrz 2011, 17:45

Kniaź musisz zrozumieć jedną sprawę. Inaczej podchodzi się do meczu z Milanem czy inną wielką ekipą niż przeciwko Rubinowi Kazań.

Wilmore dobrze to ujął. Wszystko przemawia za Barceloną. Dosłownie wszystko. Jednak w futbolu nie takie cuda się zdarzały i po prostu trzeba będzie poczekać do 90 minuty. Nasze zwycięstwo będzie mega sensacją i takie są obecnie realia. To już nie jest Milan z lat 2003-2007 gdzie to inne ekipy się nas bały. Teraz jest na odwrót.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 12 wrz 2011, 17:48

Oczywiście, ze wszystko przemawia za Barceloną, bez dwóch zdań się z wami zgadzam, ale kurczę nie możemy już wieścić tragedii skoro mecz się nie rozpoczął:)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 wrz 2011, 17:55

Wilmore pisze: (Który, swoją drogą, we Włoszech ma kapitalną prasę, nie spodziewałem się tego).

A ja się spodziewałem bo koleś wygląda na mega zdolnego - widziałem go tylko w meczu z Como i co chłopak operuję piłką to aż miło patrzeć.Podzielam Twoje zdanie, Urby zabiera mu miejsce w kadrze, ja już liczyłem, że Faraon będzie w kadrze na Lazio [ generalnie byłem tego pewny ], a tu niestety nawet na ławce Allegri nie raczył go posadzić.Jutro ma szansę zagrać ?

Podzielam zdanie Wilmora z tematu Juve - raczej szykuje się solidny wpierdol, nie nastawiam się na wiele, każdy pozytywny rezultat będzie dla mnie super niespodzianką.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 wrz 2011, 17:59

Ja natomiast nie spodziewam sie solidnego lania Milanu.
To jest faza grupowa... tutaj Barca gra minimalnym wysilkiem i jesli to bedzie mozliwe to klepna Wam dwujke i podreptaja do konca...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 wrz 2011, 18:01

El Shaarawy nie jest zgłoszony do ligi mistrzów na liście A. Na liści B nie może być, bo nie gra w Milanie od dwóch lat. Widziałem go na kilku treningach i wygląda bardzo dobrze i pisałem już o tym niedawno po kolejnym reportażu Sky na temat jego poczynań na treningach. Sky jest nim zachwycone jak inni eksperci z Włoch. Myślę, że kwestią czasu jest jego debiut w Milanie. Choć znając włoską mentalność do młodych zawodników to nigdy nic nie wiadomo, ale osobiście uważam, że Galliani nie wydał 5 mln euro za połowę karty gówniarza, żeby przesiedział na ławce/trybunach cały sezon. To nie jest we Włoszech jakiś no-name jak Viudez czy Cardacio. Dodatkowo Allegri miał go mieć na lato, żeby go ocenić. Pod koniec okienka Preziosi chciał go na wypożyczenie i Galliani odmówił. Chyba nie po to by trzymać go na trybunach.

Myślę, że jutro dobrą opcją byłaby choinka. Po pierwsze Ambrosini nie powinien wystąpić w tym meczu, bo jest w słabej formie. Nocerino musi być na boisku, bo jego twardość w grze będzie potrzebna i na pewno jest lepszą opcją niż nasz kapitan obecnie.

Nocerino-Bommel-Aquilani a przed nimi Seedorf i Boateng może być dobrą opcją zwłaszcza, że mecz rozstrzygnie się w pomocy. Choć z drugiej strony Cassano jest w zbyt dobrej formie by go sadzać na ławce.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2011, 18:14

Wilmore dobrze to ujął.
Podzielam Twoje zdanie
Podzielam zdanie Wilmora z tematu Juve
Będziecie tu cholernie niepopularni.
Myślę, że jutro dobrą opcją byłaby choinka.
Błąd. Choinka to nie system na mecz, w którym mamy grać z kontry. Choinka to byłby dobry system dla Barcelony, gdyby Milan sprzed X lat by z nimi grał. Nie widzę szans na zwycięstwo, ale jeśli mamy się łudzić, że fartem uda się zdobyć punkt, to nie może Allegri podcinać skrzydeł jeszcze przed rozpoczęciem meczu.
Plus Seedorf z Boatengiem to będzie chyba najbardziej pocieszna para ofensywnych pomocników, jaką kiedykolwiek widziałem.
Z drugiej strony nad składem nie ma się co pastwić - jutro nie mamy kilku podstawowych piłkarzy, a paru innych jest w fatalnej dyspozycji. Bardziej trzeba będzie ustawiać skład pod to, co mamy, niż to, co chcielibyśmy grać.

Nie wiem, co Allegri wymyśli. Z Lazio to on (a nie, co Gacek stara się wmówić, Ibrahimović) spowodował stratę punktów. Mam nadzieję, że wymyślił jakiś genialny plan i dlatego właśnie nie starczyło mu czasu na przeanalizowanie Lazio, ale rozsądek każe mi sądzić, że jutro nie będzie wiele lepiej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2011, 19:17

Moim zdaniem sytuacja przedstawia sie gorzej niz przed meczem z Realem 2 lata temu. Tez teoretycznie nie mielismy szans i wygralismy 3:2. Barca jest niestety lepsza druzyna niz tamten Real i raczej nie pozwoli nam na wiele. Wiadomo ze Milan to nie ogorki ale patrzac realnie to nie mamy absolutnie zadnych argumentow zeby sie Barcelonie przeciwstawic. Jeszcze po meczu z Lazio wyszlo ze nasza obrona na poczatku sezonu nie prezentuje sie zbyt dobrze.
W obliczu powyzszego mozna przynajmniej sprobowac zarobic troche pieniedzy. Kurs na Barce marny ale handi w okolicach 2 (jutro pewnie spadnie) jest do przyjecia. Zanim dowiedzialem sie ze Zlatan wypadl uwazalem ze najlepszy typ na ten mecz to both to score. Teraz bedzie z tym gorzej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 wrz 2011, 19:34

Tiaaa...Barca to Barca tamto,a Montolivo jak nie grał lewą noga tak niestety w tym sezonie nadal nie gra (uparciuch jeden) :lol:

W 10 przypadkach na 10 meczów Milan z obecna Barcą (szczególnie na wyjeździe) z 6-7 przegra,z 2-3 zremisuje i 1 wygra.GŁĘBOKO wierzę,że jutro ACM trafi na ten 1 przypadek,a brak statycznego Ibry tylko może pomóc w grze z kontry.Z resztą Szwed nigdy w LM nie dawał drużynom w których grał tyle ile powinien,więc atak Cassano-Pato paradoksalnie może być optymalny - na grę z kontry podkreślam.

Nie zgadzam się,że nie mamy żadnych argumentów na Barcę.Jest Pato.Katalończycy graja wysoko ustawioną obroną,Kaczorek powinien grać na stronie przeciwnej do Alvesa...jeśli dostanie ultradokładną (tylko kto mu ją zagra :lol: ) piłkę na dobieg to może być ciekawie.Hulk w Superpucharze pokazał,że po lewej stronie Barcy można sobie trochę pohasać - jeśli oczywiście dysponuje się odpowiednią szybkością.

Jestem optymistą - z Barceloną zawsze grało się nam dobrze i na styk - jeśli przegramy to max 2 bramkami - więc tragedii nie będzie :P Głowa do góry i nie robić w gacie tylko dlatego,ze gramy z BARCELONĄ.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 wrz 2011, 20:16

Raczej to plotka, ale pojawiły się informacje, że Zlatan będzie gotowy na Napoli a z Barcą nie zagra nie z powodu kontuzji, ale że w umowie zawartej rok temu przy transferze był zapis uniemożliwiający Zlatanowi przez 3 lata grę przeciwko Barcelonie. Osobiście w to nie wierzę. Taki zapis mógłby istnieć rok temu gdy Zlatan był jeszcze u nas na wypożyczeniu, ale teraz gdy już jest naszym pełnoprawnym zawodnikiem to raczej niemożliwe.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 wrz 2011, 20:27

Znalezione w internecie, wklejam do Naszego tematu.

Wpływy z reklam za koszulki w tym sezonie drużyn z Serie A :

http://www.passionemaglie.it/wp-content ... ricavi.jpg

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 wrz 2011, 10:11

OMG media dziś przewidują Emanuelsona i Boatenga za plecami Pato. Będzie ciekawie.

Na poprawę humoru:
Adriano Galliani woke up in his Athens hotel the morning after the match, opening his eyes to the sight of the European Cup nestling on the adjacent pillow. “My ex-wife tells me she found me in bed, still holding the cup tight,” he smiled. This one, the third since Silvio Berlusconi’s arrival at Milan in 1986, felt special, come as it did against Johan Cruyff’s star-studded Barcelona dubbed the ‘Dream Team’ with Romário, Hristo Stoichkov, Pep Guardiola and Ronald Koeman.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”