Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 931

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 wrz 2011, 16:55

Skoro ma byc tak jak w poprzedim sezonie to nie bedzie za duzo rezerw. :P

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 19 wrz 2011, 20:34

Wydaje mi się, że skład będzie podobny do tego, który podał Magnum, przecież nawet w pomeczowym wywiadzie Wenger stwierdził, że we wtorek zagramy mocnym składem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 wrz 2011, 3:13

Sprawdzony i wiarygodny serwis Young Guns dostarcza najświeższe informacje kadrowe na mecz ze Shrewsbury Town.

Wenger poinformował już oficjalną stronę, że będzie starał się znaleźć odpowiednią równowagę między doświadczonymi zawodnikami a młodzieżą. Jak to wygląda w praktyce?

W bramce znajdzie się Łukasz Fabiański. Przed nim parę stoperów stworzą młody Ignasi Miquel oraz Johan Djourou. Na prawej obronie zagra Carl Jenkinson, lewej strony będzie bronił Kieran Gibbs.

Alex Oxlade-Chamberlain zagra na prawym skrzydle, podczas gdy Yossi Benayoun zajmie miejsce na lewej stronie pomocy. W środku pomocy zagra dwójka młodych i niedoświadczonych pomocników - Emmanuel Frimpong i Francis Coquelin. W ataku zobaczymy Marouane'a Chamakha oraz Parka Chu-Younga. Oznacza to najprawdopodobniej formację 4-4-2, jednak możliwa jest gra Parka na skrzydle. Wtedy Yossi Benayoun zagra w środku pomocy.

Ławka rezerwowych składa się wyłącznie z zawodników drużyny rezerw. Daniel Boateng będzie rezerwowym obrońcą, obok niego zasiądą Nico Yennaris, Chuks Aneke, Oguzhan Ozyakup, Sanchez Watt oraz bramkarz Emi Martinez.
W skrócie:

---------------Fabiański-----------------
-----Jenkinson-Djourou-Miquel-Gibbs------
Chamberlain-Frimpong-Coquelin-Benayoun
----------Chamakh---------Park--------------

Ławka: Bench: Martinez, Daniel Boateng, Nico Yennaris, Chuks Aneke, Oğuzhan Özyakup, Sanchez Watt, Ryo Miyaichi

:P

Ciekawie to wygląda. Mam nadzieje, że rzeczywiście będzie to 4-4-2. Wygląda to na trochę bardziej młodzieżową wersję niż przed rokiem, ale dużo bardziej doświadczoną niż w sezonie 09-10 w meczu z WBA. Liczę, że jeśli przyjdzie nam za miesiąc grać z Chelsea to jednak zagramy pełną drużną. Póki co gramy z czwartoligowcem i jednak mimo wszystko powinniśmy się spodziewać zwycięstwa. Oczywiście to piłka nożna a my jesteśmy Arsenalem więc wszytsko jest możliwe, ale powinniśmy to wygrac. Jesli nie to bedzie to katastrofa.

Awatar użytkownika
Szaleniec
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szaleniec » 20 wrz 2011, 10:31

Ech, ten Arsenal. Kolesie są jakimś fenomenem, jeśli chodzi o dawanie nadziei. No przecież po takim początku sezonu, człowiek powinien już wyluzować z wiarą w ponowne nadejście niepokonanych Wengera. Ale nie. Dwa udane transfery – Arteta i Gervinho – lepszy mecz Songa i już zapominamy, że przed chwilą pożegnaliśmy Fabregasa i Nasriego. Po co komu Fabregas i Nasri?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 wrz 2011, 1:01

Właśnie skończyłem oglądać mecz i kilka rzeczy do omówienia.

Po pierwsze, zaczęliśmy bardzo dobrze. Dużo posiadania piłki, dużo ataków, podania i w ogóle ładnie. Chamakh prawie strzelił, ale bramkarz ładnie wybił na rożny. Chamakh ogólnie dobrze wyglądał. Potem jednak zaczęła się nerwówka, kilka minut przed bramką Shrew trafiło w słupek. Od bramki aż do gwizdka tak naprawdę było fatalnie. Chyba spanikowali, bo okropnie się gubili, Shrew atakowało i atakowało i mogło być naprawdę bardzo nieciekawie. Jednak w szatni coś ich odmieniło :P i grali bardzo dobrze. Bramka Gibbsa w pierwszej połowie (swoją drogą bardzo fajna :P ) na pewno pomogła.

Kilka indywidualnych ocen..

Fabiański - przypominał tego Fabiana sprzed zajęcia numeru jeden niestety. Spodziewałem się tego, bo mówiliśmy o tym że potrzebuje chłopak gry i zaufania żeby grać dobrze. Trochę winny wespół z Djourou za bramkę, bo stał przyklejony do linii zamiast wyjść.

Djourou - fatalnie. Ten chłopak zapomniał jak się gra. Jest wysoki i niby silny ale gra tragicznie, nie wygrywa główek, źle się ustawia, podejmuje dziwne decyzje. Nie wiem co się z nim stało, ale powoli staje się godnym następca Squillaciego. :?

Francis Coquelin - świetnie. Coquelin razem z Frimpongiem grali w młodzieżówce razem w 4-4-2 i dzisiaj odnowili partnerstwo i zagrali świetnie. Coquelin szczególnie, wydaje się że drobniejszy niż Frimpong, ale inteligentniej gra, jest silny i wykonuje dobre wślizgi. Bardzo mi imponuje. Wydaje się, że mógłby być lepszym zmiennikiem niż Frimpong, bo gra jak mówiłem inteligentniej i nie jest podatny na głupie kartki tak jak Frimpong. Na pewno jednak sezon na wypożyczeniu w Lorient miał na niego duży wpływ i daje mu tą przewagę nad Denchmanem.

Frimpong - też dobrze, choć mniej widoczny, strzelał kilka razy, fajnie. Podoba się to bo to jednak odmiana od typowego podawania wszędzie. Dobrze wiedzieć, że mamy godnych zastępców Songa.

Alex Chamberlain - chłopak zagrał po prostu cud miód. Jest szybki niemalże jak Walcott, ale wygląda na to, że ma lepszą technikę i podejmuje lepsze decyzje. łatwiej mu też się utrzymać przy piłce. Ma znakomitego kopa, taka siła w prawej nodze.. świetnie. Strzelił bramkę z 30 metrów, kilka razy też strzelał z dystansu i sprawiał wiele problemów bramkarzowi. Pierwszy raz od dawna chyba zgadzam się z S. Robsonem - po tym co zobaczyliśmy ciężko może być Wengerowi wybrać między Walcottem a Chamberlainem w niedalekiej przyszłości.

Benayoun - bardzo imponuje. Świetnie grał na skrzydle, naprawde solidnie pracuje, dobra technika, dobre dośrodkowania i podania, potrafi też strzelić. Dobry występ Izraelczyka, naprawdę. Myślę, że 31. sierpnia dużo ludzi patrzyło na niego pod kątem wieku oraz przejść w Chelsea, a to naprawdę świetny zawodnik i będziemy mieli z niego pożytek..

Park - dość niewidoczny. Dobrze się utrzymywał przy piłce i grał poprawnie, ale cholera jak na napastnika jednak nie strzelał. Szkoda.

Jeszcze jedną wzmiankę zapodam - Jenkinson. Zauwazyłem, że on tak naprawdę częściej był w ataku niż w obronie. Więcej czasu spędził pprzed Chamberlain pdodczas gdy Alex siedział i go krył. :lol:

Ogólnie dobrze, cieszy występ, ale pamiętajmy jednak, że to tylko III Runda i tylko IV ligowy przeciwnik. Mam nadzieję, że jeśli wylosujemy kogoś z Premier League w IV Rundzie Wenger wystawi mocniejszy skład. Tak jak to robił w poprz. sezonie.

http://player.arsenal.com/player/873-sh ... h-bitesize - tutaj sa bramki z meczu jak ktos chce zobaczyc.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 wrz 2011, 13:05

Arsenal poszedł na całość w sprowadzaniu młodzieży z Barcelony:
Guim Laporta, syn byłego prezesa Barcelony Joana Laporty, będzie kontynuował swoją karierę w Arsenalu.

13-letni prawy obrońca Guim Laporta był uznawany za jeden z większych talentów w swoim roczniku wśród trenujących w La Masii. W Londynie będzie mieszkać wraz ze swoją matką, która już wcześniej przeprowadziła się do stolicy Anglii.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 wrz 2011, 13:50

Djourou i Benayoun sa kontuzjowani. To oznacza, ze Miquel bedzie na lawce jako obronca no i prawdopodobnie Chamberlain. Jednak osobiscie chcialbym zobaczyc atki sklad:

Szczesny; Sagna Mertesacker Koscielny Gibbs; Gervinho Arteta Song Oxlade-Chamberlain; Walcott Van Persie.

4-4-2, Chamberlain na skrzydle, Walcott w ataku z Robinem. Byloby swietnie, ale pewnie tak nie bedzie. Domyslam sie, ze zobaczymy takie cos:

Szczesny; Sagna Mertesacker Koscielny Santos; Arteta, Song, Ramsey; Gervinho, Van Persie, Walcott

Tak czy inaczej mam nadzieje ze Chamberlain bedzie na lawce bo pokazal ze Shrewsbury, ze naprawde moze zmienic mecz, wiec jesli bedzie trzeba gonic wynik co nie jest wykluczone z obecnym Arsenalem, bedzie ktos na lawce zeby powiekszyc atak. Jestesmy na 17. miejscu, Bolton na 19. - walka o utrzymanie na Emirates. :lol:

Walcott spotkal sie z Wengerem i rozmawial z nim na temat zmiany pozycji na srodek, wiec mam nadzieje, ze w sumie takie cos mzoe sie spelnic.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 wrz 2011, 14:36

Jestem ciekaw czy Wegner poleci za 2-3 kolejki czy dopiero w połowie sezonu , bo jakoś w waszą cud miód metamorfoze nie wierzę , szczególnie ze tego zespołu kontuzje się trzymają

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 23 wrz 2011, 15:00

Spokojnie. Nawet ten beznadziejny skład nie jest tak słaby żeby zajmować 17 miejsce. Wenger to ogarnie, może nawet uda mu się za 15 kolejek być w okolicach 6-7 miejsca i spokojnie utrzyma posadę. Z drugiej strony nasz kryzys trwa już od lutego-marca. Może sprawa jest tak poważna że bez trzęsienia ziemi, zwolnienia managera, nic już się nie zmieni i utrzymamy formę godną drużyny walczącej o utrzymanie. Zobaczymy. Jeden dobry mecz może być jakimś przełomem i coś się ruszy

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 wrz 2011, 15:55

michal2 pisze:Z drugiej strony nasz kryzys trwa już od lutego-marca
Dokładnie. Niektórzy przyjmują to co się dzieje w klubie jakbyśmy mieli jakieś przejściowe problemy. Nie sprostaliśmy w jednym czy drugim meczu... trudno, za tydzień będzie lepiej :roll: Osiem miesięcy to już jednak nie jest dołek formy, ale gigantyczny kryzys, ale to akurat poza głównym zainteresowanym widzą wszyscy.

Swoją drogą, jestem ciekawy jak wygląda obecna pozycja Wengera w szatni. Postać pomnikowa dla klubu, jasna sprawa... z tym, że chciałbym się dowiedzieć czy piłkarze wierzą jeszcze w jego pomysł na grę i na budowanie lepszej przyszłości :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 wrz 2011, 0:57

Jack Wilshere przejdzie operacje prawej kostki w poniedziałek rano.

Wilshere nosił but ortopedyczny przez ostatnie tygodnie który miał pozwolić na spokojne wyleczenie się złamania w kostce. Jednak najświeższe badania wykazały, że nic to nie dało. Klub przez cały okres kontuzji był w stałym kontakcie z najlepszymi na świecie specjalistami. Informacje które zostały nam przekazane w tym tygodniu pokazują, że potrzebna jest operacja.

Wilshere opuści kilka miesięcy. Po operacji będzie można powiedzieć coś więcej na temat daty jego powrotu.

- Daliśmy czas Jackowi na naturalne wyleczenie, co jest bardzo ważne w przypadku młodych zawodników. Jednak najnowsze prześwietlenia pokazują, że potrzebna jest operacja. Wszyscy w klubie życzymy Jackowi szybkiego powrotu do zdrowia. - powiedział rzecznik klubu.
:zgon: :angry: :płacze: :suicide:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2011, 10:25

Vermaelen zagrał świetny pierwszy sezon, w drugim wypadł na zdaje się 37 kolejek, czyli praktycznie całe rozgrywki, w tym czasie Jacek się świetnie prezentował, by po roku znów wypaść na chwilę (jak Verma z początku), potem do świąt (jak Verma przed rokiem) i obawiam się, że skończy się jak z Belgiem. Zaczynam się też obawiac o Wojtka, który wyróżnia się w tym sezonie ....
Ja nie wiem skąd oni tych najlepszych specjalistów biorą :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 wrz 2011, 10:30

fieldy pisze:Ja nie wiem skąd oni tych najlepszych specjalistów biorą
Dobrze, że Wenger nie zakontraktował Hargreavesa, bo z naszymi medykami to pewnie przy mocniejszym strzale noga by mu odpadła.

Jack :|

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 24 wrz 2011, 13:26

Chciałbym podpowiedzieć, że dziś można znależć kurs na Bolton, 10,5 :shock: ja nie zaryzykuję ale imo opłaca się

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 wrz 2011, 15:25

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Song, Arteta, Ramsey, Walcott, Gervinho, Van Persie (c).
Subs: Fabianski, Andre Santos, Frimpong, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Arshavin, Chamakh.

Bolton XI: Jaaskelainen, Steinsson, Knight, Wheater, Robinson, Eagles, Muamba, Reo-Coker, Pratley, Petrov, Ngog
Bolton Subs: Bogdan, Tuncay, M Davies, K Davies, Boyata, Gardner, Kakuta

Ciekawe. Gibbs gra, co mnie cieszy, bo go lubię i chciałbym, żeby on grał. Santos jest jak dla mnie zbyt ofensywny, ale pewnie zagra w LM. Nie ma Miquela na ławce, co trochę martwi, ale z drugiej strony jest Frimpong który wejdzie w razie co za Songa który zagra na CB. :lol: Cieszy obecnośc Chamberlaina jak już mówiłem - chłopak może wejść i naprawdę sporo zrobić.

Bardzo zastanawiający jest brak Cahilla w Boltonie. Ale to lepiej dla nas. :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”