Ogólna dyskusja o polityce - Strona 169

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2011, 13:47

nie wiem czy to prowokacja, żart, czy jeszcze coś innego. Mam tylko nadzieję, że nie jest to 'na poważnie'
http://www.fakt.pl/Kandydat-ruchu-Palik ... 278,1.html :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 14:07

fieldy pisze:nie wiem czy to prowokacja, żart, czy jeszcze coś innego. Mam tylko nadzieję, że nie jest to 'na poważnie'
To nie prowokacja, ani żart.

Jak najbardziej na poważnie, o ile w przypadku tego tworu pt. RPP, można mówić o jakiejkolwiek powadze. Ot, po prostu przedstawiciel tej znamienitej partii jaka jest RPP:

http://rpp-siedlce.blogspot.com/2011/09 ... owski.html

Wśród indywiduów ze świata intelektualnych kanałów, które znalazły się na listach Palikota, ten to jeszcze nie jest największa tragedia. Cóż jaki lider tacy kandydaci :)

Teraz się śmiejemy, ale gdy ‘to cos’ dostanie się do Sejmu - tak wesoło, nie będzie. Cytując klasyka ‘Wersalu nie będzie’. Pozostaje mieć nadzieje, ze polska demokracja okaże się na tyle dojrzała, ze RPP dostanie góra 1-2%. Jak będzie zobaczymy.

Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam forumowych wyborców RPP – wszystkich trzech.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2011, 14:11

franz pisze:Jak najbardziej na poważnie, o ile w przypadku tego tworu pt. RPP,
już chyba zmienili na Rucha Palikota, pewnie po to by skrót (RP) kojarzył się z Rzeczpospolitą Polską :think:
franz pisze:Pozostaje mieć nadzieje, ze polska demokracja okaże się na tyle dojrzała, ze RPP dostanie góra 1-2%. Jak będzie zobaczymy.
jakbym miał stawiać większą kwotę na ich wynik, to max 3%. Palikot tylko w W-wie będzie, tych pozostałych pewnie niewiele osób kojarzy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 14:16

fieldy pisze:jakbym miał stawiać większą kwotę na ich wynik, to max 3%
Miejmy nadzieje, ze tak będzie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 wrz 2011, 14:28

franz pisze:Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam forumowych wyborców RPP – wszystkich trzech.
Skoro juz tak pozdrawiamy to ja chcialbym pozdrowic z tego miejsca wyborcow JKM. Pamietam ze swego czasu intensywnie dzialali na forum.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 wrz 2011, 14:39

Ja swoją droga nadal nie wiem na kogo będę głosował swoją droga to RPP ma jakiś sój program ujęty tak gdzieś cąłościowo ?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 15:45

Chlopaczek pisze:Skoro juz tak pozdrawiamy to ja chcialbym pozdrowic z tego miejsca wyborcow JKM.
Również ich pozdrawiam :beer:
j1mmy pisze:nadal nie wiem na kogo będę głosował swoją droga to RPP ma jakiś sój program ujęty tak gdzieś cąłościowo ?
Serio rozważasz glosowanie na RPP, czy po prostu interesują Cie osobliwości flory i fauny?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 wrz 2011, 15:56

Palikot ma chyba większe poparcie niż by się wydawało, według sondaży ulicznych na próbie prawie 60000 osób ma poparcie większe niż SLD :shock: (www.wybory.xxa.pl) Napisali niby, że sondaże robią studenci, ale jakoś dziwnie mi to pachnie młodzieżówką Palikota :roll: Tak czy siak wygląda to dość niebezpiecznie i wszystko wskazuje jednak na to, że Palikot spokojnie wejdzie do sejmu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 wrz 2011, 15:56

Tak poważnie rozważam RPP , jak na razie znam tylko człowieka na którego będę głosował do SENATU , co do reszty nie mam jeszcze pojęcia

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 wrz 2011, 16:07

Program jest taki, żeby wejsc do sejmu i kontynuowac autopromocje w ruchu poparcia samego siebie. Oprocz tego kilka towarzyskich wypadow do Moniki Olejnik, wcisaknie kitu, ze gospodarka jest najwazniejsza, kilka tanich skandali ku uciesze antyklerykalnych wyborców, byc moze takze zabranie na Wiejska pajaca Biedronia,a na koniec kadencji promocja nowej ksiazki.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 16:28

j1mmy pisze:Tak poważnie rozważam RPP
:shock: :o

Współczuje.

Po moim pytaniu liczyłem jednak na zdrowy rozsadek/miłośnika osobliwości flory i fauny, a tu taka przykra niespodzianka :(
Berele Lewartow pisze:Program jest taki, żeby wejsc do sejmu i kontynuowac autopromocje w ruchu poparcia samego siebie. Oprocz tego kilka towarzyskich wypadow do Moniki Olejnik, wcisaknie kitu, ze gospodarka jest najwazniejsza, kilka tanich skandali ku uciesze antyklerykalnych wyborców, byc moze takze zabranie na Wiejska pajaca Biedronia,a na koniec kadencji promocja nowej ksiazki.
Berele Lewartow słusznie prawisz.

Jednak należy pamiętać o kilku innych, istotnych punktach programu rpp takich jak:

- branie kasy za dobre miejsce na listach wyborczych
- promocja kryminalistów i dewiantów
- fundamentalny program reformy edukacji: „wibrator, wolna konopia i świński ryj w każdej podstawówce!”
- odpowiadanie na podstawowe potrzeby Polaka poprzez obowiązkową prenumerate inteligenckiego i oświeconego periodyku „NIE” dla każdego obywatela.
- Order Orła Białego dla Jurka Urbana! Należy mu się jak psu zupa!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 wrz 2011, 16:53

franz pisze: - fundamentalny program reformy edukacji: „wibrator, wolna konopia i świński ryj w każdej podstawówce!”
- odpowiadanie na podstawowe potrzeby Polaka poprzez obowiązkową prenumerate inteligenckiego i oświeconego periodyku „NIE” dla każdego obywatela.
- Order Orła Białego dla Jurka Urbana! Należy mu się jak psu zupa!
Cholera zacheciles mnie. Dzieki Franz :)
Madrego to i warto posluchac.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2011, 17:11

Chlopaczek pisze:Cholera zacheciles mnie.
Widzisz jak dobrze Cie znam.

Przyznaj się co Cie bardziej skusiło:

- Wizja naćpanych trawka młodych dziewcząt (chlopcow?) bawiących się wibratorem od Pana Janusza?

- Czy świeżutkie „NIE” w skrzynce pocztowej, pełne pikantnych historii o klerykach?

Na Order Orła Białego dla Urbana nie stawiam, to takie „martyrologiczne”, „przaśne” i „małomiasteczkowe”.
Chlopaczek pisze:Madrego to i warto posluchac.
Proste. Ciężko nie przyznać Ci racji.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 wrz 2011, 17:23

Chyba jasne ze to pierwsze. NIE jest latwo dostepne a cpanie duzo bardziej kosztowne. Darujmy sobie jednak te wibratory. Not maj stajl.

I po co czytac programy? Chodzic na jakies przemowienia? Ogladac debaty i programy informacyjne? Franz jest jak przyjaciolka zawsze doradzi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 wrz 2011, 17:28

Nie chcemy kolejnego Ryszarda C. czy Breivika! Nie-chce-my! Nie-chce-my! Cytujac pana Waszczykowskiego "Nie zabijacie nas" (nas w tym wypadku lewakow przyp. Babel).

Franz, tak naprawde by odsunac klechow od koryta nie trzeba az tak radykalnych posuniec, ale skoro takie przewidujesz to moze jednak cos jest na rzeczy :wink: . Nic to, czas klechow jest juz policzony przez Najwyzszego, niezaleznie od Ruchu Palikota, ruchu planet, czy od preferencji smoka wawelskiego. Wracajac do meritum to trzeba nadmienic, ze Palikotowi zdecydowanie blizej do FiM, bo zdaje sie ze redaktor naczelny tegoz periodyku kandyduje z jego list, a sam Palikot ma tam zdaje sie stala rubryke. Zdaje sie tez, ze sam Urban jak i cala "betonowa" lewica jest sceptyczna (co majac na uwadze przeszlosc Palikota ma swoje podstawy logiczne, choc nawet sam Grzegorz Napieralski by wpadł na to ze im wiecej Palikota, tym mniej zebow Grzesia Dyndały w TV) co do jego Ruchu tudziez ruchu jego poparcia, wiec nie wiem skad Ci sie to wzielo z tym "NIE" i Urbanem. Zakladam, ze to jedyna rzecz o ktorej (jeszcze) nie wiedziales, wiec sluze rada bracie. Choc generalnie przekaz zrozumialem: Palikot ssie, lewica ssie tak samo jak zwykle. Grunt, ze skoro zrozumialem to przedstawiles to w sposob przystepny dla lewicowej tłuszczy. :ok:

Nie wiem na kogo zaglosuje, znow nie mam ochoty na nikogo. Jesli na Palikota to na zasadzie pokerowe "sprawdzam". Natomiast wasze posty, pełne miłości i braku pogardy dla człowieka, coraz bardziej mnie don przekonuja. Wszakze jaka róznica czy w Sejmie RP znajdzie sie pajac Hoffman, pajacowa Kempa, pajac Węgrzyn, pajac Wiklinski czy pajac Biedron?

Nie-chce-my! Nie-chce-my! Nie-chce-my!

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”