Nic takiego nie napisałem. Tak kategorycznie tego nie postawiłem, to były luźne przemyślenia i rzecz jasna z nich się nie wycofuje. Skoro pies jak jest wkurzony warczy i się broni, potrafi nawet ugryść, a jak jest zadowolony to merda ogonem i ogólnie widać w nim radość. To skoro podczas stosunku z człowiekiem by merdał ogonem to mu się to podoba czy nie? Proste pytanie. I nie bardzo widzę co jest zdrożnego w takim myśleniu, myślmy nowocześnie, nie patrzmy na ogólne normy, jak to ty pisałeś gdyby pare wieków temu się tak nie przyjęło, że ludzie łączą się w pary to by się nie łączyli, bo w ludzkiej naturze jest poligamia. Tutaj podobnie gdyby się tak ogólnie nie przyjęło, że stosunek ze zwierzęciem jest dewiacją, a wręcz odwrotnie to być może twoja partnerką byłby teraz jakaś sabaTak dla przyzwoitosci. Nie bedzie mi pisal o takich rzeczach czlowiek ktory uwaza ze psy chca byc gwalcone przez ludzi bo merdaja ogonem.
Ciskasz się, a nie bardzo wiem o co. Czy ja gdzies pojechałem po Grodzkiej(Grodzkim?) czy coś w ten deseń. Odnosiłem się do czegoś innego, ale jak zwykle próbując we mnie uderzyć strzelasz ślepakami. Jest wiele problemów na świecie i jakoś mi się wydaje, że ważniejszych niż transeksualizm i jakoś one z pieniędzy podatników nie są finansowane, więc dlaczego to ma być? I do tego się odnosiłem do śmiesznego postulatu finansowania tego, a nie oceniałem tej pani(pana?).Widze Yyyntelektualna i oświecona częśc tego forum nic nie wie na temat transeksualizmu i gorąco im życze by ich dzieci nigdy nie miały tego problemu.Nie wiem czy to powinno byc refundowane ale jak czytam teksty terlikowskiego czy wpisy jak tutaj to wiem osoby wypowiadające się g..wiedzą o temacie na ktory się wypowiadają.
Oczywiście biedni pokrzywdzeni wyciągają na nich haki. Kolejne biedactwa po Sawickie, Marczuk Pazurze czy innym doktorze G(Który notabene dostał zarzuty nieumyślnego spowodowania śmierci, ktoś teraz łaskawie przeprosi Ziobre), które nic nie zrobiły.A wlasnie jeszcze sprawa o ktorej wspomnial MGiggs. Nawet tydzien nie minal a juz zaczyna sie zabawa teczkami i oskarzanie ludzi zwiazanych z RPP o wspolprace z SB. Nie ma co zakotlowalo sie w glowach co niektorych. Czas na krucjate
Komu ma oddać tą władzę? Już były rok temu środowisko które parło do władzy i odsunięcia Kaczyńskiego, gdzie teraz są ile dostali procent poparcia 2? Sorry nie jestem ślepo zapatrzony w Kaczyńskiego, ma swoje wady i sam się zastanawiałem nad tym kto mógłby go zastąpić. Ale w tej chwili takiej osoby NIE MA. A zmienianie na siłę by skończyć jak jakieś śmieszne SLD czy PJN do niczego nie doprowadzi, tylko do upadku tej formacji. Tak więc lepszy Kaczyński z 30% niż Ziobro z paroma procentami. A walka o władze w partii to rzecz normalna i w SLD i w PO, problem w tym, żeby zmieniać rozsądnie, to jak w piłce nożnej pamiętam parę lat temu były narzekania na Hajtę, Bąka czy Żewłakowa, trzeba ich wymienić, bo już nie dają rady, trzeba ich odsunąć na boczny tor, dać szansę młodym, a teraz wszyscy by marzyli by w obronie był taki Hajto co grał w vicemistrzu Niemiec czy inny Bąk, za tych kaleków co są na środku. Zawsze w pierwszej kolejnośći przy zmianie trzeba się zastanowiać jeśli nie on to kto, i czy ten ktoś da więcej niż on.Dodatkowo Kaczyński wladzy oddac nie chce mimo ze przegrywa wybory raz za razem, w tyle nie widac nastepców tylko samych klakierów Kaczyńskiego, ci którzy mieli inna wizje partii juz ich w niej nie ma, Ziobro odsuniety na drugi tor w Brukseli. Nie wierze ze jestes az tak naiwny, ze nie widzisz walki o władze w partii której jestes zwolennikiem? Poza tym dwie kadencje to długi okres czasu, to pokazuje ze i tak Kaczyński jeszcze sporo moze nabalaganic.
Stary jak wbijasz do kogoś do domu i tam wisi krzyż i tobie się to nie podoba to co mówisz, że ma zdjąć? Stary nie podoba Ci się to wyjazd. Tutaj podobnie wiekszość społeczeństwa czy uczestniczy w Mszach Świetych czy nie, jest Chrześcijaniami jesteś w mniejszość jak Ci się nie podobają Krzyż na ulicach jak ci się nie podobają krzyże np. pod Stocznią to nikt nie będzie ich stamtąd usutwał bo paru typów ma problem z nimi. To Ty masz się dostosować do tej tradycji, a nie ona do Ciebie. Jak ci się nie podoba droga wolna.Ja np. wyzej cenie kromke z dżemem, ale nie bede narzucał innym ze najlepsze co moze ich spotkac w zyciu to kromka z dżemem. Niech kazdy decyduje co dla niego jest wazne, ok? Sa miejsca w których mozna nabyc dzem i sa miejsca w których mozna kontemplowac, modlic sie i radowac sie swoja wiara. Sejm RP zdecydowanie nie jest takim miejscem. Patrz, jest tam nawet kaplica w której wierzacy moga sie modlic. Tam wisi krzyz.
To chyba ty nie zrozumiałeś nie bronię Kościoła jako instytucji, ale bronię wartości moralnych które głosi Chrześcijaństwo. I jakoś mi się wydaje, że nawet jak jest więcej podobnych osoób do mnie, którzy zaprzestali uszczeszczania do Kościoła w związki z niechęcią do Czarnych to jednak bliższe im są nadal te wartości niż różne inne dziwactwa.Sam sobie strzelasz w kolano kolejnymi zdaniami. Wiesz, ze Krk jest w odwrocie jesli chodzi o liczbe wiernych? Teraz wiesz gdzie kryje sie irracjonalizm tego co piszesz? Tak, kwestia lat jest ze Kościoł i wierzacy beda mniejszoscia. Zrozumiales czy bede musiał Ci to wkleic za kilka lat (mam nadzieje, ze jednak mnie tutaj juz nie bedzie)?