Ogólna dyskusja o polityce - Strona 203

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2011, 23:39

chcieliście znać moje zdanie odnośnie Ziobry to po dzisiejszym już się mogę wypowiedzieć. Wypierdolić natychmiast. Nikt mnie nigdy nie przekona, że pranie brudów w mediach jest dobrą metodą uzdrawiania czegokolwiek. Takie rozmowy odbywa się za zamkniętymi drzwiami, jak się nie dochodzi do konsensusu to się np. wychodzi z partii mówiąc, że nasze wizje odnośnie przyszłości się różnią, albo czeka się na wybory prezesa partii i wówczas przedstawia się alternatywny plan co do jej prowadzenia. Pisanie jakiś listów medialnych jest żenujące. Out.

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 01 lis 2011, 10:50

Takie rozmowy odbywa się za zamkniętymi drzwiami,
Z tego co wiem to Ziobro chciał to zrobić ale Prezes głosu zabrać mu nie pozwolił...
Więc niby gdzie i jak ma rozmawiać?

Osobiście dla mnie to ta cała PISowska banda żerująca na śmierci etc... mogłaby się sama jak to powiedziałeś wypier...ć... w powietrze...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lis 2011, 14:56

Może im pomożesz? Dał Ci przykład Ryszard C. jak to się robi.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lis 2011, 16:09

Tylko odejscie Ziobry bedzie bardzo bolesne dla Pisu. Wiadomo-Kurski Cymanski elektorat Radia Maryha(ok 1 mln) to poważne argumenty.Zawsze chcialem by na Polskiej prawicy(mimo lewicowych pogladow) powstala partia ludzi Kaczynskiego bez niego samego, coz chyba cos zaczyna sie polowi rodzic, zauwazyli ze z Kaczorem jest pewne 25-30% ale na wygrana nie ma co liczyc.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 01 lis 2011, 17:08

robin zwrocka pisze:
Takie rozmowy odbywa się za zamkniętymi drzwiami,
Z tego co wiem to Ziobro chciał to zrobić ale Prezes głosu zabrać mu nie pozwolił...
Więc niby gdzie i jak ma rozmawiać?

Osobiście dla mnie to ta cała PISowska banda żerująca na śmierci etc... mogłaby się sama jak to powiedziałeś wypier...ć... w powietrze...
Na szczęscie w tym kraju nigdy nie będziasz miał wpływu na żadne ważne decyzje :wink:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 lis 2011, 10:04

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... rosze.html
Szybkie przyjęcie nowych regulacji jest konieczne, jeśli Polska– wzorem Norwegii – ma czerpać potężne zyski z wydobycia gazu łupkowego. Zagraniczne koncerny, które prowadzą prace poszukiwawcze, nieoficjalnie przyznają, iż pogodziły się z planami wprowadzenia opłat górniczych wyższych niż obecne (średnio 2,5 proc.). Po cichu jednak liczą, że rząd nie zdąży szybko wprowadzić ustawowego cennika i będzie udzielał koncesji na wydobycie na obecnych zasadach. Dlatego podczas zagranicznych prezentacji, na których szukają wspólników do inwestycji w polskie łupki, firmy podają właśnie 2,5-proc. stawkę.

2,5 procent :rotfl:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lis 2011, 12:19

MGiggs pisze:Tylko odejscie Ziobry bedzie bardzo bolesne dla Pisu. Wiadomo-Kurski Cymanski elektorat Radia Maryha(ok 1 mln) to poważne argumenty.Zawsze chcialem by na Polskiej prawicy(mimo lewicowych poglądow) powstala partia ludzi Kaczynskiego bez niego samego, coz chyba cos zaczyna sie polowi rodzic, zauwazyli ze z Kaczorem jest pewne 25-30% ale na wygrana nie ma co liczyc.
Nie sądzę, tzn nie musi to być cios, po którym PiS straci powiedzmy 10%. Wyborcy prawicowi sie straszeni wizją lat 90-tych, czyli podzielonej prawicy, a Ziobro nie ma gdzie się wcisnąć. Między PiS a ścianę ? Bo na centrowca to on nie wygląda i nie jest to jego elektorat :wink:
Natomiast Rydzyk zawsze popiera silniejszego, dlatego puścił kantem LPR swego czasu czy Jurka.

Zachowawczy działacze tzn miernoty by Jadwiga Staniszkis za wszelką cenę nie chcą dopuścic do fermetu w partii, bo może i nie wygrywa, ale znowu ma te 30 %, 150 posłów itp, ogólnie święty spokój. A Kaczyński nie chce mieć "wizjonerów" tylko wykonawców tudzież klakierów i potakiwaczy, żeby tworzyli fikcje demokracji partyjnej.
Wizję i pomysły ma mieć tylko on a z wiekiem coraz bardziej zazdrośnie strzeże władzy.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lis 2011, 12:56

grzegorzfcb pisze:MGiggs napisał(a):
Tylko odejscie Ziobry bedzie bardzo bolesne dla Pisu. Wiadomo-Kurski Cymanski elektorat Radia Maryha(ok 1 mln) to poważne argumenty.Zawsze chcialem by na Polskiej prawicy(mimo lewicowych poglądow) powstala partia ludzi Kaczynskiego bez niego samego, coz chyba cos zaczyna sie polowi rodzic, zauwazyli ze z Kaczorem jest pewne 25-30% ale na wygrana nie ma co liczyc.

Nie sądzę, tzn nie musi to być cios, po którym PiS straci powiedzmy 10%. Wyborcy prawicowi sie straszeni wizją lat 90-tych, czyli podzielonej prawicy, a Ziobro nie ma gdzie się wcisnąć. Między PiS a ścianę ? Bo na centrowca to on nie wygląda i nie jest to jego elektorat
Natomiast Rydzyk zawsze popiera silniejszego, dlatego puścił kantem LPR swego czasu czy Jurka.

Zachowawczy działacze tzn miernoty by Jadwiga Staniszkis za wszelką cenę nie chcą dopuścic do fermetu w partii, bo może i nie wygrywa, ale znowu ma te 30 %, 150 posłów itp, ogólnie święty spokój. A Kaczyński nie chce mieć "wizjonerów" tylko wykonawców tudzież klakierów i potakiwaczy, żeby tworzyli fikcje demokracji partyjnej.
Wizję i pomysły ma mieć tylko on a z wiekiem coraz bardziej zazdrośnie strzeże władzy.
No coz... Prezes Jaroslaw dziala bardzo podobnie do... Stalina :/ (jak sie ktos wybija zanadto to go trzeba do reszty dorownac, a jak sie nie da to kopa w d...) Troche to masakra, ale czasami mam wrazenie, ze gdyby tylko mogl to by sie dalej w tych dzialaniach posunal...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lis 2011, 15:24

No coz... Prezes Jaroslaw dziala bardzo podobnie do... Stalina :/ (jak sie ktos wybija zanadto to go trzeba do reszty dorownac, a jak sie nie da to kopa w d...) Troche to masakra, ale czasami mam wrazenie, ze gdyby tylko mogl to by sie dalej w tych dzialaniach posunal...
Cóż jeszcze? do Stalina? zwykle się go porównuje chyba do Hitlera.
Pewnie, żeby się dalej posunął jakby mógł to wszystkich was by zamknął do obozów koncentracyjnych i spalił :haha:

Ciekawe, że jak Tusk robi to samo Gilowska, Piskorski, Rokita, Olechowski teraz Schetyna to rzecz jasna nikt go do Stalina nie porównuje, no ale wiadomo Kaczyński państwo policyjne, państwo Stasi...to, ze dowodów na to nie ma to cóż, takie "mam wrażenie".... CYRK.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2011, 15:33

Uściślając, żeby ktoś naiwny nie wziął tego, co pisze Kamil, na poważnie:
Nigdy nikt z PiS nie został wyrzucony w stylu Ziobry czy Jakubiak. Wszystkie podziały przypominały odejście Dorna, dlatego też do odejścia PJN z PiS nie było takich komentarzy, jakie pojawiły się po fakcie: partia wodzowska, czystki stalinowskie w partii, brak dyskusji.
Oczywiście, z PO odchodziły osoby ważne, często fundamentalne, ale nigdy nie był im odbierany głos, zawsze mogły do samego końca krytykować partię bez konsekwencji, problemem ich było to, że zwyciężyła inna - Tuska - koncepcja. Nie dziwię im się, że odeszli, to były jednak (tak jak i rozłam Polski Plus) odejścia z klasą po obu (PiS i stronnictwo Dorna) stronach. Przy rozdziale PJN ludki Jakubiak jeszcze trzymały fason, a teraz jest po prostu brutalna walka na niskie chwyty z obu - Kaczyńskiego i Ziobry - stron.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lis 2011, 15:38

Tylko nikt z odchodzacych z PO nie mial takiej sily jak obecnie Ziobro a PO nie przegrało 6 wyborów.Dla mnie pachnie to rozłamem.Kiedys Ziobro tez pokazywał pazurki to go wysłali do Brukseli teraz niestety uciszyc sie nie da.Ciekawe rzeczy sie dzisaja po tej prawej stronie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2011, 15:41

Jak napiszę, ze zarówno w PiS jak i w PO szefowie mają za dużą władzę, to też zostanę wyszydzony ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2011, 15:53

Jak napiszę, ze zarówno w PiS jak i w PO szefowie mają za dużą władzę, to też zostanę wyszydzony ?
Nie, to jest prawda. ;) Też mi się to nie podoba, choć z drugiej strony kolektywna partia bez lidera - PJN - mimo całkiem niezłego kapitału społecznego nie weszła do sejmu, choć ludzie mają POPiS-u dość. No i pamiętajmy, że Tusk to mniejszy satrapa od Kaczyńskiego, parę tygodni temu było bardzo blisko przewrotu.
Chciałem jednak podkreślić fakt, że jest olbrzymia różnica między wywalaniem wiceprezesa przy pomocy mediów, odcinając się od kontaktu z nim, pozbawiając go prawa do wypowiedzi na łonie klubu, nie dając mu szansy walki w demokratycznych wyborach (Kaczyński jako jedyny ma prawo zgłaszać kandydatów na szefa klubu, nie dał kontrkandydata Błaszczakowi), a wywalaniem z partii Rokity odmawiając realizacji jego koncepcji politycznej (POPiS) czy nie spełniając postulatów Gilowskiej.
Tylko nikt z odchodzacych z PO nie mial takiej sily jak obecnie Ziobro
Nie wiem, czy to były Twoje czasy zainteresowania polityką, ale Rokita miał w PO w swoim czasie jeszcze większe poparcie, a partia była na jeszcze większej krawędzi. Mówiąc szczerze nie mam pojęcia, jak się wtedy Tuskowi udało uratować przywództwo.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lis 2011, 16:05

Kamilu zwroc uwage, ze Kaczynski wypowiedzial sie, ze on nie widzi w tym momencie mozliwosci zeby sie spotkac i porozmawiac z Ziobra (wypowiedz czytalem z tydzien temu, moze cos uleglo zmianie od tego czasu)... Natomiast z PO zanim ktos odszedl (bo nie pamietam, zeby byl wyrzucany) to zawsze byly dosc dlugie rozmowy i "negocjacje".
Do tego dodam, ze Schetyna mial juz wyleciec ze dwa lata temu a mimo to caly czas sie jakos dogaduja... Oczywiscie walka o wladze walka o wladze, normalne, ze Jarek nie chce tej wladzy oddawac (podobnie jak nie chce Donald), ale zachowac wladze mozna albo w wyniku negocjacji, czy weryfikacji, albo w wyniku czystek...

Zwlaszcza w sytuacji, ktora mamy w tym momencie w PISie, bo tutaj idzie o najwazniejsze obok Kaczynskiego nazwiska w Partii. I to nie jedno a przynajmniej dwa: Ziobro i Kurski to sa prawdziwe kola zamachowe, obaj maja ogromne poparcie. Takiej sytuacji nie bylo od Dorna. Zreszta nawet Dorn chyba nie byl az tak wazny jak Ziobro teraz. (Zreszta i Ziobro i Kurski sa w czworce najabrdziej nielubianych przezemnie politykow... :)

Zeby nie bylo! Ja nie porownuje Kacyznskiego do Stalina! Ani ich pogladow oczywiscie!
Obaj jednak maja podobne metody dzialania (moim zdaniem). Stalin mial inne "narzedzia". No i obaj (rowniez moim zdaniem) kompleks nizszosci. Podstawowa roznica jest taka, ze Stalin byl niezrownowazony psychicznie, nieudolny i glupi, Kaczynski zadnej z tych cech nie ma, wiec trudniej mi wytlumaczyc skad sie takie metody u niego wziely.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lis 2011, 16:07

ło matko, ludzki z PJN trzymały fason? Żarty sobie człowieku robisz. Te pielgrzymki do TVN-u i jazdy po Kaczyńskim dzieki któremu taka jakaś byle sekretarka Jakubiak stała się kimś ważnym? Byle dziennikarzyna jak Kluzik Rostowska była Ministrem?
Przez pierwsze pół roku ich jedynym tematem był Kaczyński, to co on robi jak robi źle, jaki jest straszny, jaki jest okropny, wcześniej będąc w partii jakoś im to nie przeszkadzało, a teraz w ciąu paru miechów, nagle zaczęli gdękać jak reszta, że Kaczyński to największe zagrożenie dla demokracji, trzeba go otoczyć kordonem sanitarnym itd. itp.
Ludzie jak to przyjęli widać ich wynik w wyborach. Kaczyński od rozstania się z nimi nawet słowa w mediach o nich nie wypowiedział, na każde pytanie regował, ze nie będzie o nich rozmawiać, bądź jechał szyderką Koń jaki jest każdy widzi. I to on zachowywał się podle i nie miał klasy :lol:
NIe badź zabawny, chłopie jak dla ciebie to co ludzki z PJN-u robiły to było trzymanie fasonu i klasa, to cóż zrobć, fajne masz standardy. Jedynym który to robił był Kowal i to wszystko.
Ale cóż jak dla kogoś Jaruzelski jest bohaterem narodowym i uratował nas przed rzekomą inwazją Ruskich, to i może dla kogoś takiego być z klasą to co robiły Kluzik, Poncylujsz czy Jakubiak.
Z mojej strony z pewnościa nie. Rzecz jasna, ze obie partie są wodzowskie. I nie wiele jej różni, a w mordowaniu konkurentów do stołków, Tusk jest nawet lepszy od Kaczyńskiego. Bo Partia PIS powstała na bazie popularności Lecha Kaczyńskiego i można powiedzieć, że od początku to była własność braci Kaczyńskich. Tusk z trzech tenorów był najmniej znany, a udało mu się po kolei wykoleić Płażyńskiego, Olechowskiego, potem PIskorskiego,
Gilowską, która go nazywała bratem, o może przy tym przykładzie się zatrzymamy. Za co została wyrzucona Gilowska, za rzekomy nepotyzm. W jej biurze poselskim pracowała jej synowa. Tyle, tylko, że ową synową ona przyjmowała do pracy jak jeszcze jej synową nie była, dopiero w tym biurze tą kobietę poznał jej syn i się z nią ożenił, i co ona miała ją z tego powodu zwolnić z pracy? Tusk o tym od początku wiedział, ale i tak wykorzystano to jako pretekst żeby ją wyrzucić. Gilowska tak relacjonowała ostatnią rozmowę z Tuskiem, po wyrzuceniu z partii.
-Donald przecież ty wiesz o tym jak to było i że ona tam pracowała zanim została moją synową
-Tusk: No i co z tego, ze wiem?
Gilowska rzuciła słuchawkę.
Takie oto wysokie standardy są w PO i takich pretekstów używało się, żeby wyciąć konkurenta z partii. Potem był jeszcze wspominani Rokita, teraz Grześ Schetyna.

To jest właśnie to co mnie najbardziej irytuje, chce ktoś krytykować Kaczyńskiego proszę bardzo, ale nie jakimiś bredniami o Stalinie bo to jest kabaret. I przede wszystkim nie nawidzę jak piętnuje się jedną osobę za coś co jest można rzecz standradem w innych partiach. Kaczyński Stalin bo wycina konkurentów, Tusk robi to samo cisza. Pis popełniło korupcje polityczna, bo chciało dać paru ludziom z Samoobrony za przejście do nich min. Beger stołek w min. rolnictwe. Do PO przechodzą Sikorski za 1 miejsce na liście i min spraw. zagranicznych, Meżydło za 1 miejsce na liście, Borusewicz za Marszałka senatu, ostatnio Arłukowicz za stołek w kancelarii premiera i 1 miejsce na liście, Kluzik za 1 miejsce na liście i co ponownie cisza, nikt nie prawi o korupcji politycznej.
Za Pis państwo policyjne bo dużo podsłuchów i złąpano jakiegoś menala co lżył prezydenta. Za PO liczba podsłuchów jest większa, ABW wbija do gości co prowadzą satyryczne strony śmiejące z władzy Cisza nikt o państwie policyjnym nie gada.
Za Pisu wyrzucili tam paru dziennikarzy z Polskiego radia cenzura mediów, za PO nie ma już w telewizji i w radiu praktycznie żadnego krytycznego dziennikarza który miałby swój program cisza. I tak można pisać, można powiedzieć nawet, że wszystko o co oskarżano PIS w 2007 roku, wcieliła w życie PO, ale rzecz jasna teraz standardy się zmieniły.
Ale cóż już to mówiłem, żeby powtarzać te brednie to trzeba być albo hiPOkrytą, który krytukuje jednych za coś za co innych chwali, albo mieć Kaczyńskofobie, żeby pewnych rzeczy nie zauważać.

Cóż rozpisałem się konkludując obie partie są wodzowskie i to, że mediach międli się tylko non stop o Pisie i o strasznym Kaczyńskim, a nie gada w ten sam sposób o PO i Tusku sprawia, że niektórzy "Mają wrażenie" i na tym to wszystko polega.

Natomiast z PO zanim ktos odszedl (bo nie pamietam, zeby byl wyrzucany) to zawsze byly dosc dlugie rozmowy i "negocjacje".
Do tego dodam, ze Schetyna mial juz wyleciec ze dwa lata temu a mimo to caly czas sie jakos dogaduja... Oczywiscie walka o wladze walka o wladze, normalne, ze Jarek nie chce tej wladzy oddawac (podobnie jak nie chce Donald), ale zachowac wladze mozna albo w wyniku negocjacji, czy weryfikacji, albo w wyniku czystek...
bzdura, absurd, kłamstwo, głupota, kretynizm. Szkoda czasu na dyskusje z tobą widać, że nie masz podstawoej wiedzy. Z PO nikogo nie wyrzucano :rotfl: w PO rozmawiano :rotfl:

Idź lepiej tam poglądaj tvn 24 i miej wrażenie.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”