Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 283

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 gru 2011, 19:35

Dziwne zachowanie Yaya,nie spodziewałem się tego po nim.Gdyby to był 'Mariano Italiano' to rzekłbym normalka :lol:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 16 gru 2011, 12:50

W 1/8 finalu Ligi Mistrzów Chelsea zagra z Napoli :) Musze przyznać, że nie mieliśmy szczęścia w losowaniu. Chciałem, aby Chelsea uniknęła zespołów włoskich, które w moim odczuciu są najmocniejsze ze wszystkich, które znajdowały się w 2 koszyku. Zresztą, nie tylko Chelsea źle trafiła, ale także Arsenal... coś nie pomyślnie układa się sezon angielskim zespołom w Europie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 gru 2011, 13:49

Mam ochotę na makaron!

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 16 gru 2011, 14:01

Na początku losowania nie chciałem Milanu, Lyonu i właśnie Napoli! ;/
No niestety, najciekawszy mecz to oczywiście Arsenal - Milan, ale Chelsea - Napoli też będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 16 gru 2011, 14:26

Dzięki temu dwu meczu z Napoli może zarząd Chelsea przekona Edinsona Cavani'ego i Marka Hamsika na transfer na Stamford Bridge( podobno Chelsea od dłuższego czasu jest nimi zainteresowana) :) Chociaż osobiście wolałbym Lukę Modrica i Gabriela Agbonlahora w niebieskiej koszulce zobaczyć :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 gru 2011, 14:44

romantyk_emil pisze:Dzięki temu dwu meczu z Napoli może zarząd Chelsea przekona Edinsona Cavani'ego i Marka Hamsika na transfer na Stamford Bridge( podobno Chelsea od dłuższego czasu jest nimi zainteresowana) :) Chociaż osobiście wolałbym Lukę Modrica i Gabriela Agbonlahora w niebieskiej koszulce zobaczyć :)
A co ma mecz do przenosin piłkarzy? Jeśli Napoli ogra Chelsea, to raczej nie przeniosą się do Londynu,a jeśli już to jedynymi możliwymi na ten moment klubami do których Cavani i Hamsik mogą trafić to City i Real.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 gru 2011, 14:49

Hamsik raczej prędko z Napoli nie odejdzie. Przywiązał się chłopak do miasta, jest uwielbiany przez kibiców i na dniach ma podpisać nowy kontrakt. Szkoda, bo powinien już przejść do lepszego klubu. Z Cavanim może być podobnie. Z Napoli trudno jest wyrwać czołowego gracza i piłkarze się nie kwapią do odejścia z Neapolu. Choć zobaczymy co się stanie jeżeli Niebiescy nie zakwalifikują się do przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 gru 2011, 14:53

Tylko oza bardzo nie wiem gdzie Marek i Cavani mieliby grać w Realu czy City :wink: City będzie miało skład totalny jak kupią światowego formatu obronće ktory będzie grał obok Kompanego , tak na każdej pozycji są super mocni, Real też. Cavani byłby zbawieniem dla Chelsea przy wieku Drogby i jakości nowego Torresa.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 gru 2011, 14:58

A Marek moglby znakomicie zastapic Lamparda :wink:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 16 gru 2011, 14:59

Arwin pisze:A co ma mecz do przenosin piłkarzy? Jeśli Napoli ogra Chelsea, to raczej nie przeniosą się do Londynu,a jeśli już to jedynymi możliwymi na ten moment klubami do których Cavani i Hamsik mogą trafić to City i Real.
To było takie wtrącenie ostatnich plotek transferowych z tym dzisiejszym losowanie :P Transfery tych zawodników raczej nie mają nic wspólnego z tym meczem. Jedynie ten dwu mecz będzie dodatkową okazją na negocjacje między zarządami obydwóch klubów, jeżeli faktycznie Ci zawodnicy znajdują się na orbicie zainteresować Chelsea. Bardzo wątpliwe jest pozyskanie ich w styczniu, natomiast w czerwcu czemu nie ? ;>

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 gru 2011, 18:06

Szkoda, że nie mogłem oglądać losowania, został mi wtedy w akcie desperacji telefon... którego w sumie użyłem :lol: Ciężki mecz się zapowiada, Napoli pokazało, że włączyli spinę na Ligę Mistrzów zostawiając w tyle Man City w formie i Villarreal (może słabe Villarreal, ale jednak zawsze Villarreal). W lidze zatrzymali Juventus, zremisowali z mocnym Lazio, pokonali Udinese, zgwałcili Inter (nie wiem czy to nie było jeszcze za Gasperiniego), na początku pokonali Milan. Co jak co, ale motywacja na silne ekipy nie jest im obca. Naprawdę nie chciałem losować ekipy z Neapolu. Na pewno będzie ciekawie, Hamsik na pewno wykorzysta ewentualne błędy naszej defensywy, jest jeszcze skuteczny Cavani no i Lavezzi. Najbardziej z naszej strony liczę na defensywę oraz magię Maty i Daniela.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 gru 2011, 18:23

romantyk_emil pisze:W 1/8 finalu Ligi Mistrzów Chelsea zagra z Napoli :) Musze przyznać, że nie mieliśmy szczęścia w losowaniu. Chciałem, aby Chelsea uniknęła zespołów włoskich, które w moim odczuciu są najmocniejsze ze wszystkich, które znajdowały się w 2 koszyku. Zresztą, nie tylko Chelsea źle trafiła, ale także Arsenal... coś nie pomyślnie układa się sezon angielskim zespołom w Europie.
Nie tylko Chelsea i Arsenalowi nie poszło w losowaniu,Porto,Ajax i Valencia to nie będą łatwi przeciwnicy dla kolejno City,United i Stoke...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 gru 2011, 20:21

Cech to taki paralityk że aż żal oglądać, Cesar czasem sadził babola, ale to co wyprawia Cech to już kpina dla takiej firmy jak Chelsea

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 gru 2011, 21:44

Fakt Cech popełnił duży błąd przy utracie bramki, ale za taki wynik obwiniłbym całą drużynę i Boasa. Po pierwszej połowie wiedziałem, że ciężko będzie o dobry wynik. Niby Chelsea atakowała, naciskała na Wigan, ale nic z tego nie wynikało. Zawodnicy byli za bardzo stateczni i za mało ruchliwi. Wigan od końca 1 połowy i przez całą 2 połowę było groźniejsze. Zauważyli złą dyspozycję poszczególnych zawodników lub też złe nastawienie i chcieli to wykorzystać.

Boas w mojej ocenie zrobił bardzo złe zmiany. Wprowadzony Kalou pokazał się w 2 akcjach, a przez resztę czasu był nie widoczny, albo tracił piłki. Malouda również nic nie wniósł do gry, a wejście Mikela to już całkowita porażka... Ściąganie z boiska najlepszych w tym meczu (również w tym sezonie) Daniela Sturridge i Juana Maty i wprowadzenie za nich Maloudy i Mikela to śmiech na sali. Zrozumiałbym to jakbyśmy grali z czołowa drużyna w tabeli, a nie z Wigan,które broni się przed stadkiem.
Zresztą trzymanie Torresa cały czas na ławce też jest głupotą biorąc pod uwagę, że Drogba dziś kompletnie nic nie grał.

Starania w meczu z City posły na marne...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 gru 2011, 23:23

http://forum.rojadirecta.es/showthread.php?149571

Tyle na temat tego, że Cech jest najlepszym bramkarzem w lidze. Wielokrotnie natrafiałem na takie opinie i dzisiejszy jego kiks utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że tak nie jest. Co do meczu, to strasznie ciężki do oglądania, mało akcji, murarka Wigan, do tego Chelsea uwaliła mi kupon. Dobranoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”