Liverpool (zbiorczy) - Strona 368

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2011, 21:39

Ciekawe ze Ci sami fajni sie cieszyli jak Rio za niestawienie sie na testy dostał 8 miesiecy :lol: albo Roo za przeklinanie 2.

Wg obliczen Suarez wroci na mecz z MU :lol: najbardziej żałośni są Fani którzy dalej bronią swojego rasisty, oczywicie to wina Evry :mrgreen:

Licze jeszcze że zobacza co pokazał fanom Fulham....bo każdy gracz MU byłby za to skazany lekko na 5 meczy

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 21:42

emdżej pisze:Na podstawie kar dla Suareza można wywnioskować, że rasizm i tak jest łagodniejszym przewinieniem niż ugryzienie rywala
Wiesz, UEFA i FIFA walczą z rasizmem na stadionach, więc rasizm wśród piłkarzy jest im niepotrzebny. Ciekawe czy tak samo odezwałby się do kolegi z zespołu, Glena Johnsona?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 21:43

bartbuks pisze:Duch może mu zmniejszą karę? Cholera wie, ale jeśli udowodniono mu rasistowskie odzywki, to wybacz, ale trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów.
Problem w tym, że nie mają żadnych dowodów. Inaczej jest w sprawie Terry'ego, którego rasistowskie zachowanie w stosunku do Ferdinanda uchwyciła kamera. Jak nie dostanie przynajmniej tyle samo, to będą niezłe jaja.
Arwin pisze:Skoro Rooney dostał dwa mecze za przekleństwo do kamery, to jak Ci się wydaję, ile Suarez powinien według Ciebie dostać, za pokazywanie obraźliwych gestów do kibiców Fulham i rasistowskie słowa do Evry? 3 mecze? 4 mecze? A no tak, dostał 8 więc teraz będzie męczennikiem, ofiarą FA, spisek wobec Liverpool'u.
Dochodzenie nie obejmowało jego zachowania w meczu przeciwko Fulham.
Marco_Van_Basten pisze:W sumie za te symulki i aktorstwo powinni go dożywotnio ukarać.
Tobie za głupotę powinni dać dożywotniego bana na tym forum.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 gru 2011, 21:43

Jak dla mnie to jest to sprawiedliwa kara pod warunkiem, że każdy inny przypadek będzie karany dokładnie tak samo. Konsekwencja jest w tym najwazniejsza.
Jak nie dostanie przynajmniej tyle samo, to będą niezłe jaja.
z tym się w pełni zgadzam.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2011, 21:46

Troszke sie Damianie mylisz bo świadkowie są cholernie ważni jeśli nie kluczowi w rozprawach a tutaj świadkiem był Marriner ktory napisał o tym w raporcie pomeczowym.Masz słowo przeciwko słowu ale słyszał to też sędzia. Jestem rozbawiony reakcja, oczywiscie Suarez jest niewinny :lol: .

Rio dostał 4 mecze bana po niby walnieciu Folana z Hull.Sam poszkodowany chciał zeznawać że nic tam nie było ale ..4 mecz. Mascherano identycznie walnął kolesia z Leeds i nie dostał ANI jednego meczu kary.Czy wtedy też płakałeś na forum?
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 21:48 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 gru 2011, 21:47

Arwin pisze:Skoro Rooney dostał dwa mecze za przekleństwo do kamery, to jak Ci się wydaję, ile Suarez powinien według Ciebie dostać, za pokazywanie obraźliwych gestów do kibiców Fulham i rasistowskie słowa do Evry?
Tu nie chodzi o samą karę, ale o pewien schemat głupoty jaka przejawia się w działaniach FA. Piłkarz przeklnie do kamery - ban. Rzuci faka do kibiców - ban. Kopnie kogoś i uderzy w głowę - luzik. Złamie komuś nogę - odpoczniesz 2-3 spotkania.

Oskarżenie o rasizm to naprawdę poważna sprawa. I jeśli Suarez wyzwał Evrę o murzyńskich kutasów i jeszcze gorszy, to ok, kara jest w porządku, ale jeśli tak padło tylko słówko "negro", to proszę was, nie mówmy o tym, że Luis jest wielkim rasistą i strzela lotkami do tarczy z Billem Cosbym na tapecie.

Co do faka na CC. Jeśli kibice jadą cię cały mecz, to jest ok. Jak im odpowiesz takim gestem jak Suarez, to jesteś be i trzeba cię ukarać. Jeśli jednak ta sama publiczność wyzywałby cię od murzynów i rzucała w ciebie bananami, to byłaby afera na pół Europy i pewnie wielkie kary dla samego klubu. Tak to wygląda.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 21:49 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 gru 2011, 21:48

Daaaamian pisze:Pierdolone FA. Czekam na decyzję w sprawie Terry'ego.

8 spotkań to jakieś jaja.
Prezes FA jest fanem Chelsea więc nie liczył bym na to ;)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 gru 2011, 21:48

Większość osób piszę w tym temacie, że kara jest sprawiedliwa, ale nasz Damiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanek jako jedyny w tym towarzystwie ślepo broni nurka - rasisty. Za głupotę trzeba płacić Damianie. Tak jak symulowanie jest zaprzeczeniem idei rywalizacji sportowej i powinno być karane (jest bardzo rzadko, tym lepiej dla Suareza), tak obrażanie piłkarzy za kolor skóry również jest skurwysyństwem (i mówię to ja forumowy "faszysta"). Ja Ci wybaczam, bo idą święta poza tym rozumiem że jako fan LFC bronisz swojego zawodnika, chociaż nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia. I jeszcze jedna sprawa:
Argumentum ad personam w takim wykonaniu wbrew pozorom nie świadczą o mojej głupocie, tylko kogoś innego. Pomyśl o tym.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 21:55

Daaaamian pisze:Problem w tym, że nie mają żadnych dowodów. Inaczej jest w sprawie Terry'ego, którego rasistowskie zachowanie w stosunku do Ferdinanda uchwyciła kamera. Jak nie dostanie przynajmniej tyle samo, to będą niezłe jaja.
Nie no chyba nie ukarano go ot tak. Chyba nie wierzysz w jakieś teorie spiskowe typu bo Evra jest z United. :roll:
Duch pisze:Tu nie chodzi o samą karę, ale o pewien schemat głupoty jaka przejawia się w działaniach FA. Piłkarz przeklnie do kamery - ban. Rzuci faka do kibiców - ban. Kopnie kogoś i uderzy w głowę - luzik. Złamie komuś nogę - odpoczniesz 2-3 spotkania.
Nie no ok, masz w tym trochę racji, jednak ciężej udowodnić, że ktoś komuś przylutował specjalnie, bądź złamał nogę z premedytacją, niż ukarać kogoś za rasizm, jeśli masz na to świadków.
Duch pisze:Co do faka na CC. Jeśli kibice jadą cię cały mecz, to ok. Jak im odpowiesz takim gestem jak Suarez, to jesteś be i trzeba cię ukarać.
Trzeba. Zauważ, że na całym świecie jest zasada, iż sportowiec w dużym stopniu jest autorytetem dla młodzieży, dzieci. Takie zachowanie nie przystoi. Pamiętasz jak Fowler dostał karę za pozorowanie wciągania amfy?
MVB pisze:Za głupotę trzeba płacić Damianie. Tak jak symulowanie jest zaprzeczeniem idei rywalizacji sportowej i powinno być karane (jest bardzo rzadko, tym lepiej dla Suareza), tak obrażanie piłkarzy za kolor skóry również jest skurwysyństwem (i mówię to ja forumowy "faszysta").
Ja już kiedyś tutaj napisałem - czy nazywasz sie Suarez, Ronaldo, Messi, Soldado, czy też Kaka, to nie ma znaczenia. Chamskie i żenujące symulki dla mnie powinny być karane tak samo jak czerwone kartki. Dostajesz bana, jak nie potrafisz rywalizować w duchu idei fair play.
MVB pisze:Ja Ci wybaczam, bo idą święta poza tym rozumiem że jako fan LFC bronisz swojego zawodnika, chociaż nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia. I jeszcze jedna sprawa:
Wg mnie taka postawa świadczy tylko źle o broniącym. Taka sprawa powinna ukazać czy jesteś obiektywny czy nie, czy potrafisz rozdzielić pewne idee i fakty. Niestety jeśli Damian twierdzisz, że to jakiś spisek i LS nie zasłużył na karę, to sorry ale wg mnie musisz jeszcze dojrzeć do pewnych spraw.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 21:59

MGiggs pisze:Troszke sie Damianie mylisz bo świadkowie są cholernie ważni jeśli nie kluczowi w rozprawach a tutaj świadkiem był Marriner ktory napisał o tym w raporcie pomeczowym.Masz słowo przeciwko słowu ale słyszał to też sędzia. Jestem rozbawiony reakcja, oczywiscie Suarez jest niewinny :lol: .
Pokaż mi, w którym miejscu napisałem, że Suarez jest niewinny. Śmieszy mnie po prostu rozmiar tej kary. 8 meczów na podstawie zeznań i słowa "negrito", które równie dobrze może mieć również wydźwięk pozytywny.
KajoFC pisze:Prezes FA jest fanem Chelsea więc nie liczył bym na to ;)
A sam Terry Anglikiem.
Marco_Van_Basten pisze:Większość osób piszę w tym temacie, że kara jest sprawiedliwa, ale nasz Damiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanek jako jedyny w tym towarzystwie ślepo broni nurka - rasisty.
Krytykujesz moje wycieczki osobiste, a sam robisz to samo. Hipokryzja w najczystszej postaci.
Marco_Van_Basten pisze:Pomyśl o tym.
A Ty pomyśl, zanim dasz komuś dożywotniego bana. :wink:
bartbuks pisze:Niestety jeśli Damian twierdzisz, że to jakiś spisek i LS nie zasłużył na karę, to sorry ale wg mnie musisz jeszcze dojrzeć do pewnych spraw.
Następny mądry. Nie uważam, że to spisek. Uważam natomiast, że kara 8 meczów to przesada, o czym napisałem wyżej w tym poście.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 gru 2011, 22:02

I po była ta cała szopka całej liverpoolowskiej braci? Kompromitacja całego środowiska czerwonych scousersów począwszy od kibiców wyzywających Evrę od kłamców, przez dziennikarzy tworzących mity i skończywszy na Daglishu łamiącym prośbę FA o brak komentarzy w tej sprawie. Było się zachowywać jak sąsiad z Manchesteru i nie spinać się.
I jeśli Suarez wyzwał Evrę o murzyńskich kutasów i jeszcze gorszy, to ok, kara jest w porządku, ale jeśli tak padło tylko słówko "negro", to proszę was, nie mówmy o tym, że Luis jest wielkim rasistą i strzela lotkami do tarczy z Billem Cosbym na tapecie.
Nikt nie mówi, że Suarez jest wielkim rasistą. Dopuścił się jedynie rasistowskich odzywek(Evra mówił bodaj o 10-ciu. To nie był jednorazowy wyskok) i poniósł na nie kare. Dziwne by było gdyby FA, która tak się szczyci, że walczy z rasizmem, odpuściła.
8 meczów na podstawie zeznań i słowa "negrito", które równie dobrze może mieć również wydźwięk pozytywny.
Tak, na pewno tak się mówi do kogoś w kłótni i powtarza to z 10 razy :lol: Suarez przyjechał do ANglii, nie potrafi się dostosować do zasad panujących w tej części Europy? Niech płaci.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 20 gru 2011, 22:02

Marco_Van_Basten pisze:Większość osób piszę w tym temacie, że kara jest sprawiedliwa, ale nasz Damiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanek jako jedyny w tym towarzystwie ślepo broni nurka - rasisty. Za głupotę trzeba płacić Damianie. Tak jak symulowanie jest zaprzeczeniem idei rywalizacji sportowej i powinno być karane (jest bardzo rzadko, tym lepiej dla Suareza), tak obrażanie piłkarzy za kolor skóry również jest skurwysyństwem (i mówię to ja forumowy "faszysta"). Ja Ci wybaczam, bo idą święta poza tym rozumiem że jako fan LFC bronisz swojego zawodnika, chociaż nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia. I jeszcze jedna sprawa:
Argumentum ad personam w takim wykonaniu wbrew pozorom nie świadczą o mojej głupocie, tylko kogoś innego. Pomyśl o tym.
Rozumiem Maciek, że Damian nie jest już twoim ziomkiem?
Arwin pisze:Skoro Rooney dostał dwa mecze za przekleństwo do kamery, to jak Ci się wydaję, ile Suarez powinien według Ciebie dostać, za pokazywanie obraźliwych gestów do kibiców Fulham i rasistowskie słowa do Evry? 3 mecze? 4 mecze? A no tak, dostał 8 więc teraz będzie męczennikiem, ofiarą FA, spisek wobec Liverpool'u.
Dochodzenie nie obejmowało jego zachowania w meczu przeciwko Fulham.
Czyli jest jeszcze szansa, że zwiększą do 10 meczy ? :lol: :rotfl:

Jeju, ten temat nie miał się tak dobrze od jakiś 19 miesięcy :haha:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 22:07

Daaaamian pisze:Następny mądry. Nie uważam, że to spisek. Uważam natomiast, że kara 8 meczów to przesada, o czym napisałem wyżej w tym poście.
A wg mnie to żadna przesada. To nauczka i przestroga dla innych. I nie piszę tego, aby sie mądrzyć, tylko aby przekazać swoje zdanie. Zachował sie jak debil, dostał karę, więc w tej sprawie dyskusja nawet nad jej wysokością jest wg mnie nie na miejscu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 22:10

Red jak zwykle musi przy okazji napisać coś na temat kibiców Liverpoolu. Jakieś kompleksy? Naprawdę mógłbyś to sobie darować.
red85 pisze:Tak, na pewno tak się mówi do kogoś w kłótni i powtarza to z 10 razy :lol: Suarez przyjechał do ANglii, nie potrafi się dostosować do zasad panujących w tej części Europy? Niech płaci.
Jasne, że nie. Po prostu uważam, że wycena słowa "negrito" na 8 meczów to jednak przesada.

Tak mi się jeszcze przypomniały zeznania Suareza, który stwierdził, że oburzenie Evry zdziwiło nawet jego kolegów z drużyny, którzy również tak na niego mówią.
Arwin pisze:Czyli jest jeszcze szansa, że zwiększą do 10 meczy ? :lol: :rotfl:
Teoretycznie tak. :lol:
bartbuks pisze:A wg mnie to żadna przesada. To nauczka i przestroga dla innych. I nie piszę tego, aby sie mądrzyć, tylko aby przekazać swoje zdanie. Zachował sie jak debil, dostał karę, więc w tej sprawie dyskusja nawet nad jej wysokością jest wg mnie nie na miejscu.
Dla kogoś, kto nazywa Suareza pseudo-profesjonalistą to na pewno nie jest przesada. Odnieś się jeszcze do tego:
Niestety jeśli Damian twierdzisz, że to jakiś spisek i LS nie zasłużył na karę, to sorry ale wg mnie musisz jeszcze dojrzeć do pewnych spraw.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 gru 2011, 22:14

Oświadczenie klubu. Na czerwono najciekawsze fragmenty.
lfc.pl pisze:Liverpool Football Club jest bardzo zaskoczony i rozczarowany decyzją angielskiej federacji, która uznała Luisa Suareza winnym stawianych mu zarzutów. Z niecierpliwością oczekujemy upublicznienia argumentów komisji. Kiedy to nastąpi klub się z nimi zapozna i podejmie działania odpowiednie do zaistniałej sytuacji.

Wyjątkowo nieoczekiwanym jest fakt, że Luis został ukarany jedynie na podstawie słów Patrice'a Evry, podczas gdy nikt inny z obecnych wtedy na boisku – włączając w to jego partnerów z Manchesteru United oraz czwórkę sędziowską - nie potwierdził jego wersji wydarzeń, że rzekoma wymiana zdań między tymi zawodnikami miała w ogóle miejsce.

Klub traktuje wyjątkowo poważnie walkę z wszelkimi formami dyskryminacji i przy każdej okazji stara się wspomagać walkę z rasizmem. Jesteśmy przywiązani do idei równości wszystkich ludzi, niezależnie od ich pochodzenia.

Liverpool uważa rasizm w jakiejkolwiek formie za niedopuszczalny, bez wyjątków. Po zapoznaniu się z wszelkimi faktami przedstawionymi w tej sprawie jesteśmy przekonani, że Luis Suarez nie dopuścił się aktu rasizmu. W naszej opinii również oskarżenie wystosowane przez tego piłkarza, biorąc pod uwagę jego wcześniejsze, nieudowodnione oskarżenia, nie jest wiarygodne.

Kluczowy jest również fakt, że sam Patrice Evra w swoim oświadczeniu w tej sprawie powiedział „nie uważam, że Luis Suarez jest rasistą”. Angielska federacja w uwagach wstępnych zaakceptowała, że Luis Suarez nie jest rasistą.

Sam Luis ma rasę mieszaną, jako że jego dziadek był czarny. Piłkarz od mistrzostw świata w 2010 roku był osobiście zaangażowany w charytatywny projekt zachęcający do solidarności między ludźmi odmiennych ras. Głównym założeniem projektu było uświadamianie, że kolor skóry nie ma znaczenia i wszyscy jesteśmy w jednej drużynie.

Zawodnik zarówno w narodowej drużynie Urugwaju, jak również w multikulturowym Ajaksie Amsterdam grał i przyjaźnił się z wieloma piłkarzami o różnym pochodzeniu.

Niezrozumiałym jest dla nas fakt, że gracz o mieszanej rasie może zostać oskarżonym i uznanym za winnego na podstawie przedstawionych dowodów. Nie zgadzamy się z takim przedstawieniem Luisa Suareza.

Wygląda na to, że FA była zdeterminowana by postawić zarzuty przeciwko Suarezowi jeszcze zanim piłkarz został przesłuchany na początku listopada. Nic, co usłyszeliśmy w trakcie przesłuchań nie zmieniło naszego przeświadczenia, że Luis Suarez jest niewinny. Piłkarz otrzyma od klubu wszelkie możliwe wsparcie by oczyścić jego imię.

Chcielibyśmy również wiedzieć, kiedy FA zamierza oskarżyć Patrice'a Evrę o czynienie obraźliwych uwag w stosunku do swoich przeciwników, skoro on sam przyznał się do wulgarnego obrażania Luisa Suareza w języku hiszpańskim.
Marriner w końcu to słyszał czy nie?
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 22:16 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”