Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 651

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 gru 2011, 22:40

Tak. Do 5 mln tak bo z plecami Rio i polamanym zawsze Evansem nie zajedziemy daleko a Jons niech sobie gra w pomocy.Chyba bedzie trzeba wywalic kase na Angola bo widok Carasa na srodku bywa dziwny choc zagrał znakomita partie

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2011, 23:02

I jak to potem widzicie, np. w następnym sezonie? Vidic, Rio, Smalling, Evans, Cahill i Jones, zakładając, że Ferguson nie zrobi z niego CMa jeśli Clev stanie na wysokości zadania. 5-6 środkowych obrońców, reprezentantów bądź ex-reprezentantów swoich krajów na 2 pozycje? 5 mln za reprezentanta Anglii w dobrym wieku to są oczywiście śmieszne pieniądze biorąc pod uwagę obecne ceny na rynku ale nie wyobrażam sobie gdzie mielibyśmy go upchnąć nie sprzedając nikogo latem.

Evans wypada na 2 tygodnie ale nie wiadomo ile potrwa absencja Rio, Smallinga i Jonesa, może część wróci już na Blackburn. Mamy pecha z kontuzjami, chorobami i w tym sezonie dotykają nas wyjątkowo mocno ale nie wariujmy.

Sam mecz na plus. Skandaliczne decyzje sędziego ale podejrzewam, że jesteśmy teraz w na tyle dobrej formie, że i tak byśmy ten mecz spokojnie wygrali kilkoma bramkami. Bardzo fajnie, że Fergie dał szansę pokazać się Gibsonowi i Berbie, oby nie była to tylko próba podbicia ceny przed zimowym okienkiem. Na plus znowu cała drużyna może oprócz Machedy, który zaliczył kolejny słaby występ. Co prawda Dowd nam dzisiaj ułatwił grę dając czerwo totalnie z dupy ale kolejne dobre spotkanie w naszym wykonaniu. Swoją drogą nie mam pojęcia co ten koleś ma zrobić żeby wywalili go do sędziowania klasę niżej, praktycznie w każdym meczu się kompromituje.

WBA zrobiło nam piękny prezent, było wiadomo, że City w końcu się potkną i wypada się cieszyć, że zdarzyło się to jeszcze przed PNA. My gramy w Sylwestra, City dopiero w Nowy Rok, wygrywamy z Blackburn na OT i w 2012 wchodzimy na fotelu lidera :mrgreen:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 gru 2011, 23:12

Morrow troche o tym myslalem.

Na Black podobna ma wrocic Jones z Rio a jesli nie to nie mamy kim juz tam grac.Chyba ze z Evry zrobimy srodkowego :mrgreen:

Czytalem dzisaj zestawienie, City 12 kontuzji my 40. Przebijamy Arsenal chyba o 5 :roll:

Trzeba jasno powiedziec ze Rio powinien miec status Kinga(z totkow) jak jest to super ale liczyc nie idzia bo to plecy to stopa to lewa powieka.Evans jak gra tez sie czesto lamie.Wiec Cahil opcja glupia nie bedzie za dobra kase.O blizniakach zapomnijmy bo oni sa fajni na 1-2 mecze gdzie sie lamia.Potrzeba chyba tego cahila by MC gral w pomocy gdzie tez mamy duzo kontuzji.

Zostajemy wiec ze szklanym Rio i Evansem ktory tytanem nie jest plus szklanymi bracmi na boku.Przychodzi mecz ligowy i zostajemy z Evra w srodku LAV na prawej i MC w srodku..nie robmy jaj.Myslalem ze ten Cahil to dla jaj ale jak czytam o stopie Rio i SAF o plecach(z ktorymi ma problem wieczny) to wiem ze trzeba kupic kogos i tyle.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2011, 23:28

No dobra, kontuzje nas niszczą w tym sezonie ale taki stan jaki mamy w tej chwili potrwa tydzień może dwa. Przynajmniej mam taką nadzieję, od biedy jest jeszcze Fryers, którego można postawić na środku. W lidze po raz pierwszy i być może ostatni zdarzyła się taka sytuacja w tym sezonie, że Carrick musiał grać w obronie z powodu kontuzji. Nie panikujmy.

Rio oczywiście nie jest najmłodszy i zgadzam się, że łamie się bardzo często ale co zrobimy kiedy kupimy Cahilla i w sierpniu wszyscy będą zdrowi? Evans i Cahill albo Rio nie będą się łapać do kadry meczowej? 6 (albo 5 jeśli Jonesa przesuwamy na CMa ale wtedy zapominamy o transferze pomocnika) środkowych obrońców, z których każdy ma aspiracje grać to trochę za dużo, nawet na taki klub jak MU. Pewnie, że za taką kasę możemy kupić Cahilla, to bardzo dobra cena w stosunku cena/jakość nawet biorąc pod uwagę słabe mecze Garego w tym sezonie ale w takiej sytuacji kogoś z naszych środkowych obrońców bądź bliźniaków musimy się pozbyć w lecie czego nie uważam za dobry ruch. Ale innej opcji nie widzę w przypadku transferu Anglika.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 23:31 przez Morrow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 gru 2011, 23:29

. Wreszcie chwycił byka za rogi, co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Być może zobaczył, że odejście Paula Scholesa stworzyło mu okazję, do zostania głównodowodzącym w środku pola.
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... -carricka/

Szczerze mówiąc o tym samym pomyślałem w ostatnich dniach, a jeszcze nie zdązyłem przelać tego na forum i Fergie powiedział to za mnie. Tak sobie pomyślałem, że z jednej strony to wiadomo od takiego geniusza jak Scholes, można się wiele nauczyć z drugiej to ktoś taki z takimi umiejętnościami onieśmiela, patrzysz na gościa i sobie myślisz, no kuźwa ja przy nim to jestem ciulowy :mrgreen: Zresztą to nie pierwszy przypadek gdy odejście wielkiej gwiazdy powoduje, że dzięki temu wypływają innni wyczuwając swoją szansę, czując że teraz jest ich czas i oni muszą jak to ujął Fergie chwycić za rogi, także oby i tak było w przypadku Michaela i poza pewnymi okresami gdzie wiadomo będzie nieco w słabszej formie to jednak permanentne staną się takie występy jak ostatnimi czasy :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 gru 2011, 23:50

I znowu panika. I znowu gadka o transferach...

Na chwile obecną nie wiemy jak poważne są urazy Ferdinanda, Jones i Smallinga. Niewykluczone, że dwóch z nich będzie już gotowych na kolejny mecz z Blackburn, więc nie wiem o co cała szopka. Nawet jeśli w takim spotkanie jak te z Rovers na CB zagrac będzie musiał Carrick to tragedii nie będzie. I tak zanim nowy zawodnik by się zgrał z resztą drużyny to byłoby po pladze kontuzji...

A dzisiaj poszło nadspodziewanie łatwo i to musi cieszyć. Na minus chyba jedynie Hernandez. Brawo :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2011, 23:58

red85 pisze:Na minus chyba jedynie Hernandez
A Macheda? :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 gru 2011, 0:02

Od Machedy ustawionego na skrzydle wiele nie wymagam. W ogóle od Machedy ostatnio wiele nie wymagam :mrgreen:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 gru 2011, 0:13

Mnie redzie info o plecach Rio stawiaja na czuja. Blizniaki wiecznie polamane wiec Small Jones tam beda grac...Vidy nie ma,Evans juz chyba 3 kontuzja w sezonie a Rio z plecami ma problem od paru lat.

Cahil ale do 5 mln,inaczej nie ma sensu. Gibson zatacil strzal bo mial 3 dobre okazje i oddal 3 slabe strzaly,chyba mial 1 dobry.

Teraz 1 pytanie.Danny czy Berba :mrgreen: po tym co pokazal berba to chyba on,Czicza wypada na dzokera,jak widze jego gre w ataku pozycyjnym to jest tragedia.

Berba 4 gole i kazdy z nich sliczny,nawet ten karny.Oj ma SAF bol glowy w przodzie.Niesamowite dni ma LAV...ile to asyst rajdow przez pare meczy...jeszcze ten gol.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 gru 2011, 0:27

Rio i inne kontuzje

Wszystko prawda, ale poczekajmy przed panikowaniem na jakieś info. Mam nadzieję, że Rio jednak szybko się wyleczy bo jak jego zabraknie to i tak żaden transfer nam nie pomoże. Bliźniaki kiedyś będą gotowe. Myślę, że z biegiem czasu będzie tylko lepiej, a nie zapominajmy że na prawej z dobrym skutkiem grywa Valencia.

Gibson

Dzisiaj po raz kolejny pokazał, że warto go mieć w razie w. Bardzo solidny występ, dobre rozegranie a do tego asysta. Strzały nie siedziały, ale pewnie kwestia braku rytmu meczowego.

Danny vs Berba

Uwielbiam Berbę, to świetny zawodnik, ale wydaje mi się że z Dannym w ataku prezentujemy się lepiej. Raz, że gramy na większej szybkości, a dwa - Anglik wykonuje kawał roboty nękając obrońców i pomocników rywali pressingiem.

PS patrzę na takiego Hendersona i wolę tam naszego Gibbo. I to jeszcze nie musieliśmy dawać tylu funciaków.

Yanki
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 27 gru 2011, 10:34

Podobał mi się występ Valencii, hasał na tym skrzydle i wypracowywał kilka akcji dla MUFC. Evans jak zwykle, klasa światowa :jupi:

No a ten faul Sammona, czy też reakcja arbitra to porażka :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 gru 2011, 13:13

Rio dla Sky powiedział, że czuje się dobrze i powinien zagrać przeciwko Blackburn. Jeszcze niech Small albo Jones się podkurują i w sobotę walczymy o lidera :-)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 gru 2011, 13:20

Rio podobno czuje się świetnie, niech jeszcze będzie Jones i Rafa i będzie pogrom :wink:

Berba chwyta forme i na OT przyjeżdża Black :smile2: powtorka z zeszłego sezonu mile widziana.

1. An Arsenal fan on Twitter
“Berbatov is Manchester United’s fourth choice striker. Chamakh is our second choice striker. This fact makes me want to cry.”

Giggsy zagrał dzisiaj w wyjściowej "jedenastce" United po raz 756. Wyrównał tym samym dotychczasowy rekord Sir Bobby'ego Charltona.
:jupi:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2011, 11:39

Ciekawa sytuacja. Media donoszą (co prawda średnio wiarygodne), że latem na Old Trafford trafi Rasmus Elm, 23-letni reprezentant Szwecji, środkowy pomocnik i kapitan AZ Alkmaar. Cena o jakiej się mówi to 7,5 mln Euro. Sytuacja o tyle ciekawa, że tydzień temu szwedzkie media informowały o dokonanym i pewnym już transferze Elma ale do Tottenhamu. Co do samego piłkarza to ciężko powiedzieć czy to odpowiedni poziom i czy będzie w stanie sprostać oczekiwaniom w takim klubie jak Manchester United o ile do nas trafi. Ma bardzo fajne stałe fragmenty gry, niezły przegląd pola, potrafi też nieźle się podłączyć ale sam nie wiem co o myśleć o tym chłopaku. Częściej od Alkmaar oglądam Ajax, PSV i Twente i uważam, że tam są ciekawsi zawodnicy do wyjęcia.

Interesujący jest też fakt poważnego zainteresowania Spurs tym zawodnikiem. Nie wydaje się on potrzebny do świetnie już obsadzonej linii pomocy Kogutów a jakby nie patrzeć, sprawia wrażenie niezłego następcy Modrica, to na pewno nie ta klasa ale nie zdziwiłbym się gdyby w Tottenhamie powtórzyła się historia z Ronaldo w United, kiedy zatrzymano go jeszcze przez jeden sezon żeby przygotować pole po jego odejściu rok później. Być może z Chorwatem będzie podobnie tyle, że to niestety wskazywałoby na transfer do Chelsea.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 gru 2011, 18:42

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”