Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6614

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 27 gru 2011, 12:46

(L)oczkerson pisze:mam identyczne zdanie w temacie i super by było gdyby Seba wrócił już w styczniu, ale to strasznie ciężkie do zrealizowania.
Skoro Parma zainteresowana jest i Mottą i Iaquintą i Tonim i kim tam jeszcze, to taki deal można by przybić. Dla nas idealnie, dla nich chyba też, bo w zamian za zawodnika robiącego im całą grę w tym sezonie dostaną kilku naprawdę fajnych graczy, którzy na poziomie Parmy powinni sobie poradzić. Nie jest to deal w stylu Zidane ---> Buffon i Nedved, ale można im coś takiego wkręcić.
Berele Lewartow pisze:Poza tym, Conte woli grac na boku ataku jednym bardziej 'defensywnym' zawodnikiem(Pepe/Estigarribia), nie sadze, zeby grał z przodu trójka Vucinic-Matri-Quagliarella.
Nie jestem pewien, czy tu chodzi o umiejętności defensywne. Wystawianie Estigarribii bardziej wygląda mi na szukanie kreatywności w ataku. Pepe jest jak na razie, przy wszystkich swoich wadach, nie do ruszenia, a że on sam jakoś demonem podań nie jest, to ciężar gry trzeba przenieść na drugą stronę. Esti przy dobrych wiatrach potrafi zagrać fajną piłkę (np w meczu z Udinese do Marchisio), ale to nie jest to, co pokazywał Vucinić. Ciekaw jestem, jak słaby musi być Elia, skoro nawet nie dostaje szans na grę w końcówkach.

Wróć do „Włochy”