Liverpool (zbiorczy) - Strona 375

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 31 gru 2011, 12:30

Aaaa a co do drugiej sprawy. czy Liverpool bez Gerrarda i Lucasa zawsze tak wygląda w środku boiska?
Bywa jeszcze gorzej. Henderson po raz kolejny zagrał beznadziejnie, jak za kogoś takiego można dać 16 mln?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 gru 2011, 18:22

Wilson wypożyczony do Blackpool.

http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary ... ssion.ashx

Nie pamiętam jak to się tam profesjonalnie nazywa, nazwijmy to opisem konfliktu Evra vs Suarez.

Najważniejsze:
5. The FA's case, in short, was as follows. In the goalmouth, Mr Evra and Mr Suarez spoke to each other in Spanish. Mr Evra asked Mr Suarez why he had kicked him, referring to the foul five minutes previously. Mr Suarez replied "Porque tu eres negro", meaning "Because you are black". Mr Evra then said to Mr Suarez “say it to me again, I’m going to punch you”. Mr Suarez replied "No hablo con los negros", meaning "I don't speak to blacks". Mr Evra continued by saying that he now thought he was going to punch Mr Suarez. Mr Suarez replied "Dale, negro, negro, negro", which meant "okay, blackie, blackie, blackie". As Mr Suarez said this, he reached out to touch Mr Evra's arm, gesturing at his skin. Mr Kuyt then intervened. When the referee blew his whistle and called the players over to him shortly after the exchanges in the goalmouth, Mr Evra said to the referee "ref, ref, he just called me a ******* black".

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2011, 18:35

Biedny Suarez powinien na kolanach dziękować FA, że dostał tylko 8 meczów jeśli to wszytsko prawda. A jak teraz wyglądają wszyscy ci, którzy jeździli po Evrze, nie wspominając już o żenujących koszulkach wspierających Urugwajczyka. Kompromitacja.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 02 sty 2012, 18:16

OptaLiverpool Opta Liverpool
5 - Jose Enrique has been dribbled past only 5 times this season, compared to Ashley Cole (21), Patrice Evra (16) and Gael Clichy (10). Bull

Statystyka.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 02 sty 2012, 20:10

Nikica Jelavić podobno blisko Liverpoolu. Kojarzy ktoś tego gracza?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sty 2012, 20:25

Biały pisze:Kojarzy ktoś tego gracza?
"Janop" zapewne :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 sty 2012, 16:23

Nikica Jelavić blisko Liverpoolu? Bzdura. Póki co wiadomo tylko tyle, że klub go obserwuje. Jak już przy transferach jestem, to m.in. Tony Barrett pisze o zainteresowaniu Luukiem de Jongiem i Juniorem Hoilettem. Ciekawi gracze, których można sprowadzić za rozsądne pieniądze (szczególnie tego drugiego, któremu za pół roku kończy się umowa). Mniej wiarygodne źródła łączą z Liverpoolem Marcosa Reusa czy Gastona Ramireza, których ponoć obserwował Comolli.

Bellamy znowu pokazał klasę w spotkaniu z Newcastle. Strasznie żałuję, że Benitez go sprzedał po tym incydencie z kijem golfowym. Klasę pokazał również Spearing, który naprawdę godnie zastąpił Lucasa i zagrał znacznie lepiej niż Adam i Henderson razem wzięci. Najbardziej cieszy jednak powrót do gry Gerrarda, który ma niesamowity wpływ na całą drużynę. Mam nadzieję, że dzisiaj z City zobaczymy go od początku.

Widzę, że rozmawialiście o sprawie Suareza, ale muszę nadrobić zaległości i poczytać wszystkie newsy z tym związane, bo nie jestem na bieżąco.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 sty 2012, 16:25

Marco Reusa, nie Marcosa. :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 sty 2012, 16:43

Byłem przekonany, że to Marcos. :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 sty 2012, 16:44

Jeśli nie kosztowałoby to z wiele to działacze Liverpoolu nie powinni się nawet zastanawiać nad kupnem de Jonga. A najlepiej jeszcze mu brata dokupić do towarzystwa.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 sty 2012, 16:48

Chyba jeszcze nie padła żadna konkretna cena za Luuka. Nie mniej jednak poważni ludzie piszą o zainteresowaniu tym graczem, także coś pewnie jest na rzeczy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 sty 2012, 16:55

Wypowiedź samego de Jonga:
- Oczywiście w przyszłości chciałbym grać w angielskiej Premiership. Czytałem o zainteresowaniu, ale sam osobiście na ten temat nie wiele wiem. - powiedział młody napastnik Twente.

- Premier League to naprawdę mocne rozgrywki z futbolem pasującym do mojego stylu gry, z dużą ilością długich podań i dośrodkowań. Wiele zespołów gra defensywnie stąd mało miejsca jest na boisku.

- Spekulacje to tak naprawdę docenienie mojej pracy. Póki co zamierzam jak najlepiej wykonywać swoją pracę w Twente po zakończeniu przerwy zimowej - dodaje.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2012, 16:56

@Damianie

W skrócie :

- decyzja została wydana na podstawie rozmów ze świadkami oraz materiałów dostarczonych przez stacje telewizyjne, które nie zostały publicznie udostępnione
- Suarez kilkukrotnie zmieniał swoją wersję wydarzeń, Evra od początku trzymał się jednej wersji
- Suarez zwrócił się kilkukrotnie do Evry per "negro", jak również powiedział "nie rozmawiam z czarnymi"
- oczywiście kłamstwem okazały się wywody Suareza na temat tego jak to zdziwieni byli zawodnicy United reakcją Pata. Anderson, Nani, czy Valencia poszli nawet razem z Francuzem i Fergusonem do sędziowskiego pokoju, żeby wspierać kapitana United.
- Daglish już po meczu uciekał się do żenujących tekstów w rozmowe z sędziami sugerującymi, że Evra w przeszłości już podobne zażalenia składał
- teksty o tym, że Evra powiedział do sędziego "dałeś mi kartkę bo jestem czarny" pochodziły od Kuyta i nikt tego nie potwierdził. Najprawdopodobniej Holender źle zrozumiał Evrę, który tłumaczył Giggsowi oraz arbitrowi, czemu jest tak poddenerwowany po sprzeczce z Suarezem

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 sty 2012, 19:38

Znowu krótko - klub postanowił nie składać apelacji, od dziś gramy bez Suareza.

EDIT: Liverpool: Reina, Enrique, Johnson, Skrtel, Agger, Spearing, Adam, Downing, Henderson, Kuyt, Carroll.

Rezerwowi: Doni, Gerrard, Maxi, Carragher, Shelvey, Kelly, Bellamy.

Bez Craiga, bez Gerrarda, bez Suareza... :lol:

Tak jak byłem nastawiony optymistycznie, tak zobaczenie tego składu mnie przeraziło.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 20:17 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2468

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 sty 2012, 20:16

Liverpool: Reina, Enrique, Johnson, Skrtel, Agger, Spearing, Adam, Downing, Henderson, Kuyt, Carroll. Gerrard & Bellamy on bench.
subs: Doni Gerrard Maxi Carragher Shelvey Kelly Bellamy

Man City team (vs Liverpool): Hart; Richards, Kolo Toure, Kompany, Clichy; Yaya Toure, Barry; Milner, Aguero, Silva; Dzeko

Szkoda że Balo nie ma w pierwszym a Milner gra. Ciekawy mecz i tak się szykuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”