AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1299

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 20:12

Według najnowszych doniesień oczekiwania City zmalały z 8 milionów za wypożyczenie do 5, przy czym nadal to ma być to absurdalne 18 miesięczne wypożyczenie, przy czym teraz nie podano charakteru wypożyczenia (koło południa pisano o oczekiwaniach City jako o 8 milionach euro za wypożyczenie z opcją wykupu, nie wiadomo, czy się opcja zmieniła w obowiązek). Jutro z samego rana Galliani ma zadecydować, czy leci do Londynu domknąć transfer.

Za pół godziny mecz z Lazio o półfinał pucharu Włoch:
MILAN: Amelia; Abate, Bonera, Mexes, Mesbah; Merkel, van Bommel, Nocerino; Seedorf; El Shaarawy, Robinho.
LAZIO: Marchetti; Diakite, Stenkevicius, Dias; Konko, Gonzalez, Matuzalem, Lulic; Hernanes; Rocchi, Cissé.
Cholernie jestem ciekaw postawy Merkela, Mesbaha i Faraona. Zwłaszcza postawy lewego obrońcy, bo mówiąc szczerze nie oczekuję od niego niczego dobrego, więc może mnie zaskoczy. Zgrania z drużyną mieć na pewno nie będzie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 sty 2012, 20:31

Na jakim kanale polskim puszczają meczyk? Albo jakiś link do tego zacnego spotkania :)?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sty 2012, 20:35

Rai Due pokazuje spotkanie, ale z tego co zauważyłem to zawsze blokują kanał na czas meczu także w internecie trzeba będzie poszukać strima.

Zwycięstwo będzie dla mnie miłym zaskoczeniem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 20:38

Puchar Włoch nie jest puszczany w polskiej telewizji, a włoskie kanały na ten czas są kodowane.
Prawdopodobny link jak zawsze tutaj: http://t.co/m7IbBdXR
W międzyczasie można było obejrzeć pamiętne starcie Bari z Milanem na San Siro. Dotąd o tym meczu tylko czytałem. :wink:
Zwycięstwo będzie dla mnie miłym zaskoczeniem.
Dołączam się do tych oczekiwań, nie przekonuje mnie zła passa Lazio, z Interem już nie powinni byli przegrać gdyby nie pomoc sędziego, więc nie sugerowałbym się przewidywaniami mediów.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 sty 2012, 20:53

Co tam się stało :?: :|

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sty 2012, 20:54

Bonera z Mexesem się popisali, taka dziura na środku, że głowa mała.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 sty 2012, 20:57

Cisse strzelił we Włoszech 2 bramki bodajże i obie Milanowi :)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 sty 2012, 21:05

Już remis, ciekawy początek, a ja po tej bramce Cisse sobie pomyślałem, że to Lazio bardziej chce, bo to w końcu przepustka do pucharów jest, a tu remis już hehe, to sobie znów pomyślałem, że Milan gra o potrójną koronę :P , tak to już jest, nie wiadomo czego oczekiwać, ale mecz warto oglądać. A ogólnie to dzięki za link :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sty 2012, 21:06

Ja myślałem, że Clarence na takie mecze lage kładzie :P .

17 minut meczu, ale rezerwy ACM na bardzo spory plus, jedziemy dalej.

e : Faraon zaczął akcję na 1:1 + świetna asysta do Seedorfa.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 26 sty 2012, 21:11

Jedna z najlepszych interwencji Amelii jakie widziałem, ależ parada:]

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 sty 2012, 21:34

Moim zdaniem Amelia dzisiaj elegancko broni, dwie takie wyciągnał, że szok. Ja oglądam tutaj mecz http://www.rojadirecta.me/goto/sport4free.org/ od chwil paru, bo tego araba już nie umiałem ścierpieć :(.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2012, 21:36

Nie spodziewałem się, że mecz Milanu w Coppa Italia będzie tak ciekawy. Robinho wraca do wysokiej dyspozycji co cieszy. Razem z Ibrą się im świetnie gra, więc dobry prognostyk przed najbliższymi meczami. Faraon po raz kolejny pokazuje jaki w nim potencjał drzemie. Asysta + udział przy pierwszej bramce. Jeszcze trochę chaotyczny, ale za rok czy dwa jeżeli wszystko pójdzie dobrze to będzie grał za napastnikami.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sty 2012, 21:37

Jest lepiej niż myślałem - jeśli chodzi o wynik i o grę, ale chyba najpierw od najsłabszych elementów :

Defensywa nie ogarnia - przy bramce nie wiem jak Bonera z Mexesem się podzielili, ale wyszło tak, że cały wolny środek został, ogólnie rzecz biorąc to straszny minus bo każda akcja Lazio to strzał na Naszą bramkę, tez znamienne, że gdzie dzieje się źle dla Milanu tam jest Bonera, non stop spóźniony.Amelia jak wyciągnął tę główkę, świetna interwencja, po wolnym też niczego sobie.

Natomiast gra w ofensywie mnie na prawdę zaskakuje, nawet pokuszę się o stwierdzenie, że lepiej jak w lidze - trio Faraon [ asysta i start akcji na 1:1 ], Robson [ strasznie mobilny, szkoda, że nie szedł na karnego z Marchettim ] i Seedorf [ wymiana piłki ] świetnie rozkulało Nasze przody i bardzo się przyjemnie ogląda Milan.

Druga linia niewidoczna, ale fajnie jakbyśmy utrzymali wynik i grę bo są ku temu możliwości, na razie ACM zaskakuje na plus.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sty 2012, 21:40

Byłem bardzo ciekaw występu Merkela i Shaarawy'ego . Egipcjanin świetnie, świetna asysta przy golu Seedorfa ale ogólnie również dużo pokazuje się do gry. Aż szkoda gadać że na pozycji trequartisty grał Urby a młody siedział na trybunach. Drzemie w nim wielki talent i pomalutku zaczyna pokazywać to w koszulce Milanu. Merkel nie źle, bez błysku ale jest jeszcze druga połowa. Mesbah dużo się podłącza i widać chęć pokazania się. W obronie nie obeszło się u niego bez błędów ale ogólnie dzisiaj na sporo pozwalamy Lazio. Bardzo dobrze Robinho, wraca do formy z poprzedniego sezonu.

Na tle mocnego jak na realia włoskie Lazio nasze rezerwy wyglądają świetnie. Oby tak dalej

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 21:42

Robson [ strasznie mobilny, szkoda, że nie szedł na karnego z Marchettim
I dobrze, że tak nie zrobił, bo by była powtórka sprzed paru tygodni, gdy Boateng został ewidentnie podcięty przez bramkarza rywali, a kibice Juventusu nawet nie oglądając meczu, tylko czytając, że Boateng z własnej woli dał się sfaulować, uznali cały mecz za przekręcony.
Przynajmniej ominęła nas kolejna bezcelowa dyskusja. :wink:

Wynik na razie więcej niż zaskakujący, ale z ocenami wstrzymam się do drugiej połowy. Na razie powiem tylko, że najbardziej ze wszystkich podoba mi się Merkel, choć gra na pozycji bardzo tłumiącej jego błyskotliwość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”