FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1513

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 lut 2012, 11:48

138/165
Punkty za Michael Reiziger, Belettiego czy Gio straciłem przez błędy w pisowni, ale jak mogłem zapomnieć O Ludo czy Zlatanie :rotfl4: :angry2:
Gabriego chciałem wpisać, ale zapomniałem w ferworze walki :wink:
Poza tym zapomiałem o Bakero(uuu, wtopa)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2012, 16:27

151 trafiłem, reszty grzechów nie pamietam :P zapomniałem m.in o Figo, Savioli, czy Zendenie :lol:

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 08 lut 2012, 11:39

No, już tylko kilka godzin dzieli nas od meczu z Valencią, zapowiada się świetny pojedynek. W przewidywanych składach raczej żądnych niespodzianek nie ma. Oczywisty jest brak Busquetsa, Iniesty i Pedro, którzy leczą kontuzje. A oto ten przewidywany skład: Valdes-Abidal,Pique,Puyol,Alves-Thiago,Mascherano,Xavi-Alexis,Cesc,Messi.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lut 2012, 12:26

Messi sie ogolil wiec bedzie dobrze.
Od czasu remisu w derbach to wlasnie mecze cdr przynosza mi satysfakcje. Wydaje mi sie ze puchar jest ciekawszy od ligi. licze na dorby futbol i awans Barcy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2012, 12:42

Bienias pisze:Messi sie ogolil wiec bedzie dobrze.
A co? Będzie bardziej aerodynamiczny?
Bienias pisze:Od czasu remisu w derbach to wlasnie mecze cdr przynosza mi satysfakcje. Wydaje mi sie ze puchar jest ciekawszy od ligi. licze na dorby futbol i awans Barcy.
Hmm, a mi w sumie ryba, bo po kilku meczach w wykonaniu Bilbao chciałbym, aby to Baskowie wygrali cdr. Nawet kosztem mojej Valencii, która zapewne dziś sobie nie poradzi, ale i tak będę trzymał kciuki.

Bramkarze: Alves, Guaita.
Obrońcy: Bruno, Miguel, Víctor Ruiz, Ricardo Costa, Rami, Mathieu.
Pomocnicy: Jordi Alba, Albelda, Éver, Tino Costa, Dani Parejo, Feghouli, Bernat, Piatti.
Napastnicy: Jonas, Aduriz, Soldado

Z tych powołań zapewne nie jest problem wykrystalizować pierwszy skład.

Alves - Miguel, Ricardo Costa, Rami, Mathieu - Tino, Ever - Feghouli, Piatti, Alba - Soldado

Ja bym to tak widział, choć Emery może zagrać dwoma DM, zadzając Banegę na ławie, postawić na AMR na kogoś z dwójki Piatti - Feghouli, a na mediapuncie ustawić Jonasa (który wg mnie jest obecnie bez formy, więc nie widzę sensu wpuszczać go od 1 minuty).

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 lut 2012, 12:55

a czemu bys wstawil ricardo coste,kosztem dobrze (?)spisujacego sie víctora ruiza ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2012, 13:05

jordan20 pisze:czemu bys wstawil ricardo coste,kosztem dobrze (?)spisujacego sie víctora ruiza ?
Akurat sądzę, że tutaj przydałby się taki mały element zaskoczenia. Costa gra bardzo mało, teraz wraca, a jak patrzę na Dealberta, który próbuje zawojować skład, to mnie krew zalewa. Ruiz nie jest świetny, ale jest systematyczny. Obrona będzie składała się raczej z pary Ruiz - Rami, ale ja szczerze mówiąc wolałbym zobaczyć dzis tam Costę, gdyż jeśli któryś z naszych podstawowych DC wypada, to może warto ograć Ricardo, a nie wciskać tam na siłę Dealberta, który co chwila jedzie z salwą w trybuny...

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 08 lut 2012, 13:06

bartbuks pisze:
Bienias pisze:Messi sie ogolil wiec bedzie dobrze.
Nie o to chodzi. Chodzi o to że odkąd Messi przestał się golić to mniej więcej w tym samym czasie zaczęła mu spadać forma i kibice jak to kibice lubią dopowiadać różne fakty i wymyślili sobie że to właśnie przez to słabo gra bo nie zgolił brody.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 08 lut 2012, 13:44

Ta, go zawsze tłumaczą ... raz jest chory, raz się zatruł, teraz prze bródka przeszkadzała ... Ronaldo w Realu nikt nie usprawiedliwia, jest bez formy, to potrafi go skrytykować trener a także kibice, ale Messi akurat zawsze coś przeszkadza, bo on sam jest bez skazy. Oczywiście rozumiem co masz aQer na myśli, ale sądzę także, że zawodnik jest też zbyt eksploatowany i powinien mieć szanse odpocząć, w takich meczach jak o Puchar Króla, powinien zagrać ktoś inny np. przestawić na jego pozycję Alexisa Sancheza lub kogoś z nowych wychowanków, nie wiem co tam dolega Afellayowi... Messi może i mimo wszystko strzela i asystuje, bo pomimo, że ostatnio nie wykorzystał karnego czy zmarnował kilka setek, to jednak swoje zanotował... Ale czy naprawdę powinien grać w każdym meczu ? Zwłaszcza, teraz, gdzie widać pewne przestoje w jego grze ? Myślę, że odpoczynek chociaż od jednego meczu, dobrze by mu zrobił... Czy Guardiola uważa, że ma tak słaby skład, że Messi jest niezbędny ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lut 2012, 13:53

Bienias napisał(a):Messi sie ogolil wiec bedzie dobrze.

smieje sie z katalonskiej prasy.

Hmm, a mi w sumie ryba, bo po kilku meczach w wykonaniu Bilbao chciałbym, aby to Baskowie wygrali cdr. Nawet kosztem mojej Valencii, która zapewne dziś sobie nie poradzi, ale i tak będę trzymał kciuki.
Nie rozumiem twojego podejscia. Jak kibic/fan moze chciec zeby jego druzyna przegrala?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2012, 14:20

Bienias pisze:Nie rozumiem twojego podejscia. Jak kibic/fan moze chciec zeby jego druzyna przegrala?
Powiem Ci tak. Nie widzę szans, abyśmy dalej awansowali, bo widzę co prezentujemy. Bilbao ten puchar sie należy jak mało komu (nie wiem czy oglądasz ich mecze, ale jeśli dziś Barca wybrałaby się na San Mames, to zaliczylaby lanie), więc chyba dalsze moje tłumaczenie nie ma sensu. To mnie poraża u fanatyków wielkich, bogatych klubów. Ciśnienie, bo trzeba wygrać to trofeum. Ja znam możliwości Valencii i naprawdę nie widzę nas w finale. Każdy inny wynik niż wygrana Barcy będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem. A jeśli awansowalibyśmy do finału? No to Bilbao nas zgwałci...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lut 2012, 14:31

Widzialem Bilbao i wiem ze Bielsa robi tam kawal dobrej roboty. Jednak na efekty przyjdzie czas. Jeszcze nie teraz. Poza tym w tym momencie na tym konkretnym etapie przygotowan nie spodziewam sie swietnej Barcy a tylko wynikow. Ach te slynne mikrocykle chyba staja sie powoli legendarne ;)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 08 lut 2012, 14:38

Ewentualny finał CDR będzie w maju. Nie jestem pewien czy to dobra wiadomość dla Bilbao. Na pewno będą dzisiaj za Valencią.

Despite images of prototypes being spread on the internet, Nike says they didn't yet made a decision on next season's Barcelona shirt. [md]
Jest nadzieja :wink:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 08 lut 2012, 14:43

bartbuks pisze: Powiem Ci tak. Nie widzę szans, abyśmy dalej awansowali, bo widzę co prezentujemy. Bilbao ten puchar sie należy jak mało komu (nie wiem czy oglądasz ich mecze, ale jeśli dziś Barca wybrałaby się na San Mames, to zaliczylaby lanie), więc chyba dalsze moje tłumaczenie nie ma sensu.
Mirandes, Mallorca, Albacete - to drabinka Athletic
Osasuna, Real, Valencia - to drabinka Barcy

z tym laniem to też bez przesady.
To mnie poraża u fanatyków wielkich, bogatych klubów. Ciśnienie, bo trzeba wygrać to trofeum. Ja znam możliwości Valencii i naprawdę nie widzę nas w finale. Każdy inny wynik niż wygrana Barcy będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem. A jeśli awansowalibyśmy do finału? No to Bilbao nas zgwałci...
Finał jest w maju. Do tego czasu Athletic może jeszcze znaleźć się w strefie spadkowej. zapewniony awans do LE już mają

Odnośnie meczu. jeśli zachowamy minimum skuteczności i przestaniemy się wygłupiać w obronie to nie powinniśmy mieć problemów. Valencia żeby awansować potrzebuje strzelić bramkę.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 lut 2012, 14:48

Professor Chaos pisze:
Despite images of prototypes being spread on the internet, Nike says they didn't yet made a decision on next season's Barcelona shirt. [md]
Jest nadzieja :wink:

Nie wykluczam możliwości, że wypłynęly prawdziwe projekty koszulek i Sandrusco walnął pięścią w stół. Co jak co, ale liczyć kasę to on potrafi i szybko doszedł do wniosku, że takie szkarady to marketingowy strzał w stopę :roll:
Kto jak kto, ale Barca nie powinna brać z pocałowaniem reki wszystkiego, co Nike jej wciśnie.
Juz w tym sezonie nam podpadli produkując zatrzymujące wodę koszulki :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”