Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: stary rupieć » 10 lut 2012, 11:43

Na początku sezonu powinien być wytypowany stadion na finał pucharu króla. Wtedy ani Barca, ani Real nie mogłaby robić cyrku tylko mogli grać u siebie w przypadku dojścia do finału, albo udostępniać swój obiekt komuś innemu w tym największemu wrogowi.

Neymara nie chcę, wolałbym aby zderzył się z europejską piłką w jakimś innym klubie. Skoro Alexis, grający wcześniej we Włoszech nie potrafi od razu pokazać się z najlepszej strony to tymbardziej dzieciak wyjęty z brazylijskiej ligi. A tani nie będzie. Doniesień o zainteresowaniu Bale`m jakoś nigdy nie traktowałem poważnie. Myślę, że pozostanie w lidze prawdziwych twardzieli. Thiago Silva jest ok, ale obrońcy z ligi włoskiej lepiej niech grają w lidze włoskiej, bo po przejściu do Hiszpanii często nie potrafią pokazać pełni umiejętności.

To tyle jeśli chodzi o tych, których nie chcę. Chciałbym Jordiego Albę i Robina van Persiego. Tego pierwszego chyba nie muszę argumentować, natomiast ten drugi to piłkarz, który mógłby rozwiązać nasz problem w ataku. W sprzedaż Villi w tym roku nie wierzę, no chyba że trafiłaby się jakaś super oferta. Pozostaje więc nam Messi, Pedro, Alexis i Villa + piłkarze tacy jak Tello, Deulofeu, Cuenca którzy w sezonie powinni dostawać minuty, ale całą trójkę zastąpiłbym takim RvP.

Jeszcze ciekawą opcją jest ściągnięcie Torresa, ale to na razie science-fiction.

Wróć do „Hiszpania”