NOTTS COUNTY

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

NOTTS COUNTY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 14 lut 2012, 16:42

W tym temacie będziemy toczyć dyskurs o klubie NOTTS COUNTY.
Jest to najstarszy klub na świecie, istniejący nieprzerwanie od 1862 roku.
To tu, na rzeką Trent, narodził się współczesny futbol.

Ponoć MAjowie znali podobną grę, grając ludzkimi głowami ale nie są to potwierdzone fakty lecz tylko spekulacje historyczne.
A więc to właśnie w Notingham, urodziła się gra, którą tak bardzo ukochałem.
Obecnie Sroki grają w Legaue One, a wiec nie wiedzie im się najlepiej i sportowo i finansowo ale kazdy kibic, sympatyk futbolu, winien choć raz w życiu odwiedzić Notinhgham, stanąć na murawie Meadow Lane i ucałować ją.
Ja tego jescze nie uczyniłem ale gdy tylko pozwola mi na to srodki finanoswe, wybiorę się do Anglii i to uczynie.

Zapraszam do dyksusji o Notts County.
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Re: NOTTS COUNTY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 lut 2012, 16:57

Coś więcej jesteś w stanie napisac o tym zespole? Nottsi grali przecież na inaugurację stadionu Juventusu i bardzo ciepło wyrażają się o tym klubie, czasami z tego co widziałem nawet na stronie facebooka (to chyba oficjalna klubu, nie jestem pewny) piszą coś o wynikach Turyńczyków. Ciężko jest mi coś powiedziec o zapatrywaniach włoskich kibiców (tym bardziej, że po Heysel nie trawią raczej wszystkich angielskich zespołów), ale z tego co słyszałem kibice Nottsów zostali bardzo ciepło przywitani w Turynie, o czym zresztą sami pisali dziękując za to.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 14 lut 2012, 17:09

FIFA uznaje za najsatarszy klub SHEFIELD FC ale jest to klub amatorski i wiele razy był rozwiązywany i powoływany na nowo.
Notts County istnieje nieprzerwanie od 1862 roku; treningów nie przerwała nawet II Wojna Swiatowa, chociaż oczywiscie liga nie grała ale klub trenował i gral mecze towarzyskie.

Juventus prawdopodobnie wzorował sie własnie na Srokach, jezeli chodzi o stroje bo mają identyczne, tak jak Barcelona wzięła srroje od Bazylei.

Źródła po angielsku
Universally recognised as the Oldest League Club in the World. Notts County F.C. was formed in 1862 and was a founder member of the English Football League in 1888.

The Formation of Notts County Football Club took place in 1862 with the Nottingham Guardian of November 28th 1862 saying:-

"The opening of the Nottingham Football Club commenced on Tuesday last at CremorneGardens. A aide was chosen by W.Arkwright and Chas. Deakin. A very spirited game resulted in the latter scoring two goals and two rouges against one and one." Official formation came in 1864 as the 'Notts. Foot Ball Club'.
http://www.nottscountyfc.co.uk/page/His ... 24,00.html
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 17:12 przez Obserwator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 lut 2012, 17:11

Nie do końca tak. Juventus miał grac w różowych strojach, ale ktoś z dostawców się popieprzył i zabrał biało-czarne trykoty. I bardzo dobrze :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 lut 2012, 17:43

maciek_88 pisze:Nie do końca tak. Juventus miał grac w różowych strojach, ale ktoś z dostawców się popieprzył i zabrał biało-czarne trykoty. I bardzo dobrze :)
Co się odwlecze to nie uciecze.

Obrazek

Chociaż przestały mnie już razić. I mocno się zdziwiłem, jak na SS wyszliśmy w trzecim zestawie, zeszłoroczne wyjazdówki były piękne.

lessins
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lessins » 14 paź 2012, 10:37

Mnie te stroje zawsze raziły nie wiem nie umiem się do nich przekonać. To chyba przez ten kolor ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”