Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 19 lut 2012, 20:44

Wszedł i dzięki zderzeniu jak z filmu komediowego dwójki graczy Ceseny natychmiast wyszedł na super okazję, ale na pełnej prędkości przeniósł piłkę nad bramką. Wydaje mi się, że z większym doświadczeniem by zdołał strzelić, ale błysnął szybkością. Poza tym nie miał wiele okazji, bo zespół w końcówce znacznie się cofnął, jakby oszczędzał siły.
Wydaje mi się, że Faraon przy tej akcji trafił w bark Antonioliego. Wszystko zrobi dobrze oprócz strzału, ale tak jak pisałem wydaje mi się, że pechowo trafił w bramkarza. Nie w jego tułów a w bark.
Jak pisał mete - bardzo wartościowy rezerwowy się z niego zrobił, ale lepiej rozejrzeć się za kimś, kogo nie będzie strach wystawiać w Lidze Mistrzów.
Jako o rezerwowym pisałem w kontekście właśnie ligi. Zresztą zagrał dobrze z Arsenalem i wydaje mi się, że gdyby Seedorf pozostał na boisku to nie musiałoby się skończyć tak dobrze. Oczywiście Arsenal słaby, ale nie zmienia to faktu, że Urby uczynił spory postęp. Najlepszy jest na prawej pomocy. Jeżeli utrzyma równą formę do końca sezonu to jestem za jego pozostawieniem z kilku powodów:
1. Może zagrać w meczach ze słabszymi rywalami na lewej obronie gdy trzeba gonić wynik lub walczyć o bramkę.
2. Rozgrywa dobre mecze w środku pola.
3. Za napastnikami przeciwko słabszym rywalom może grać w przypadku kontuzji, zawieszeń, rotacji, itp.
4. Nie zarabia wiele, nie robi problemów gdy nie gra, prawdopodobnie ciężką pracą na treningach zdobył uznanie trenera.
5. Potrzebujemy poważnych wzmocnień i to powinno być priorytetem, a nie zmiennicy.

Taki gracz to skarb w zespole. Tylko tak jak pisałem - trzeba go obserwować do końca sezonu. BTW - dzisiaj nawet wykonał podanie prawą nogą :D

A co do Muntariego to po jego przygodzie w Udinese każdy wie jakie ma umiejętności. Na transferach z Interem wychodziliśmy zazwyczaj dobrze (poza Manicnim). A nóż zyskamy dobrego gracza za darmo. Pewnego poziomu już nie przeskoczy, ale zaryzykuje stwierdzenie, że ma większe umiejętności zarówno w defensywie jak i w ofensywie od Nocerino, którego bardzo cenie.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 20:49 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”