AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1332

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lut 2012, 22:38

Czytałeś, co o nim ostatnio Taiwo powiedział? Ciekaw jestem, na ile jest to prawda.
Czytałem i wiesz, już od jakiegoś czasu miałem podobne odczucia że Zambro szczególnie w ważnych meczach jest pierwszym wyborem Maxa nawet gdyby zjawił się w Milanello na wózku. Oczywiście Taiwo opisywał to ze swojej perspektywy jednak jak zawsze w takich historiach coś może być.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 lut 2012, 22:40

Niestety te odpowiedzi w ogole mnie nie satysfakcjonuja. Otoz mialem nadzieje, ze sznowne eksperckie kolo kibicow Milanu udzieli mi odpowiedzi omawiajacej aspekty taktyczne badz personalne przemawiajace na korzysc jednego lub drugiego zespolu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 22:42

Zresztą idiotyczne szukanie optymalnej "11" Milanu nie ma sensu bo przez tak ogromną ilość kontuzji najpewniej każdy z nas wymieniłby inną 11 a Max tym bardziej.
W tym też masz rację, tyle że przy takiej okazji wychodzi ignorancja takich użytkowników jak Loczkerson. Można się tylko zastanawiać, czy wynika ona z niewiedzy, czy ignorowania pewnych faktów, byle udowodnić wyższość swojego klubu.
Tak czy siak wychodzi na to, że wbrew zamiarom Allegriego i obserwacjom wielu kibiców na gracza podstawowego składu wyrasta Boateng, który by nim nie był, gdyby nie fala urazów. Albo Nocerino, którego się tyczy to samo. Fakt, oni wiele zyskali na kontuzjach, ale nadal nie sposób brać ich pod uwagę w poszukiwaniu 11 najlepszych graczy w składzie.

Na szczęście wszystko wskazuje na to, że od lipca będziemy mieć na San Siro sztuczną murawę i skończy się łapanie urazów na kartoflisku. Pecha (czy też, jakby to stwierdził Loczkerson, błędów sztabu szkoleniowego) w postaci kontuzji Cassano i Gattuso to nie zlikwiduje, ale już urazy Merkela, Boatenga, Yepesa, Pato, Flaminiego i wiele innych nie będą się już tak często powtarzały. Pozostawiając obecny sztab medyczny, który bardzo dobrze funkcjonuje, można będzie odchudzić znacznie kadrę, bo taka sytuacja nie powinna się powtórzyć.
Czytałem i wiesz, już od jakiegoś czasu miałem podobne odczucia że Zambro szczególnie w ważnych meczach jest pierwszym wyborem Maxa nawet gdyby zjawił się w Milanello na wózku.
Zambrotta jest od jakiegoś czasu zdrowy, więc nie wiem, czemu nie dostaje żadnych szans. Nie martwi mnie to, ale coś się u Allegriego pozmieniało. Jestem bardzo ciekaw, co. Może postawa w derbach to była kropla, która przelała czarę?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lut 2012, 22:45

Wilmore pisze:Ale po co? Opisujesz taktykę Milanu, która będzie zupełnie inna, bo w tamtych meczach była kreowana pod mocno okrojony skład. Po co mi komentować wynurzenia o taktyce, której już nie będzie?
W takim razie jaka będzie ta nowa taktyka Milanu? Bo ostatnio pełnym składem graliście chyba w finale LM w 2007 roku więc zapomniałem... Taktykę Juve znasz, Conte na pewno swojego stylu gry nie zmieni, więc odnieś się w swojej wypowiedzi też do niej.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lut 2012, 22:45

To, że ktoś popisał się brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem nie oznacza, że trzeba rozmowę o derbach rozpoczynać na nowo. :wink:
oho ja się popisałem brakiem czytania ze zrozumieniem, dobre. Juz zacytowałem twoje wpisy pomeczowe, a teraz się okazuje, że z cytatu pt.
Potrafiliśmy przegrać z Interem będąc przez cały mecz o wiele lepsi od rywali grając bez wielu graczy,
podpisujesz się pod stwierdzeniem
nter się większość meczu bronił a Milan kopał się w czoło, strzelili przypadkową bramkę i wygrali derby, koniec historii
Znakomite, nadal nie potrafie czytać ze zrozumieniem co?
Oczywiście, że ten cytat również jest brednią niby dlaczego Inter strzelił przypadkowego gola, bo Abate zjebał? To w takim razie Milan strzelił same przypadkowe gole z Arsenalem, bo tam co rusz ktoś z obrony Arsenalu dał dupy :lol:

Inter nie miał żadnej miażdżacej przewagi w tamtym meczu, ale jak napisał Loczek dobrze się bronił i wykorzystał swoje szanse, bo jeszcze im nie uznali prawidłowego gola. Wynaturzenia o jakiejś ogromnej przewadze Milanu są dobre może dla dzieciaków które trenujesz i którym tylko należy współczuć. Zresztą jak już wykazałem po meczu równiez twoje zdanie było lekko zgoła odmienne i nigdzie nie pisałeś o ogromnej przewadze, a teraz myślałeś sobie, że napiszesz swoje kolejne kłamstewko by poprzeć swoje śmieszne tezy i nikt nie zaaraguje? To się pomyliłeś.

Fajno, że dostałem WP, mam nadzieję, że użytkownik Rezus również został takowymi poczęstowany, bo nie widzę, pod jego postem adnotacji?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lut 2012, 22:47

Zambrotta jest od jakiegoś czasu zdrowy, więc nie wiem, czemu nie dostaje żadnych szans. Nie martwi mnie to, ale coś się u Allegriego pozmieniało. Jestem bardzo ciekaw, co. Może postawa w derbach to była kropla, która przelała czarę?
Ja to się nawet ciesze że nie gra bo popadł już w taką przeciętność że przyjście Mesbaha z Lecce okazuje się na tą pozycję sporym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lut 2012, 22:49

Wilmore pisze:
Zresztą idiotyczne szukanie optymalnej "11" Milanu nie ma sensu bo przez tak ogromną ilość kontuzji najpewniej każdy z nas wymieniłby inną 11 a Max tym bardziej.
W tym też masz rację, tyle że przy takiej okazji wychodzi ignorancja takich użytkowników jak Loczkerson. Można się tylko zastanawiać, czy wynika ona z niewiedzy, czy ignorowania pewnych faktów, byle udowodnić wyższość swojego klubu.
Widzisz Wilmore wszystkim zarzucasz brak zdolności czytania ze zrozumieniem, a sam masz z tym duże problemy. Ja podałem odniosłem się do 11 podstawowej a nie optymalnej. Tą podstawową sprawdzić bardzo łatwo, wystarczy zobaczyć ile kto miał występów. Ta optymalna to jedynie wasze jałowe gadanie pozbawione podstaw.

Potem oczywiście można zrobić nagonkę, że jestem ignorantem i idiotą, ale fakt pozostaje faktem, że ja podałem bardzo konkretne przesłanki przemawiające za JUVE, a wy zamiast się do nich odnieść robicie burdel.

Dyskusji o pressingu też pewnie nie zaczniemy, bo ty nie bardzo wiesz, ilu graczy JUVE idzie do krótkiego krycia. A potem piszesz, że Milan też ma graczy wybieganych. Oczywiście, że ma, ale też ma graczy, którzy w grze obronnej nie biorą udziału (Zlatan), albo mają wkład symboliczny przez braki kondycyjne (Seedorf). W JUVE zasuwają wszyscy nawet włączając Vucinicia co jest sporą nowościa.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lut 2012, 22:55

Widzisz Wilmore wszystkim zarzucasz brak zdolności czytania ze zrozumieniem, a sam masz z tym duże problemy. Ja podałem odniosłem się do 11 podstawowej a nie optymalnej. Tą podstawową sprawdzić bardzo łatwo, wystarczy zobaczyć ile kto miał występów. Ta optymalna to jedynie wasze jałowe gadanie pozbawione podstaw.
Ty poważnie :?: A jak Zlatan nie będzie grał przez 3 miesiące bo urwie dwugłowy to przez brak występów nie jest graczem podstawowej "11". Może źle zrozumiałem, ale Ja właśnie odnosiłem się do tej twojej "11" i ty szukałeś ludzi ilu by było gdyby wszyscy byli zdrowi to podałem Ci pozycję na boisku gdzie jakakolwiek dyskusja na temat personaliów nie ma sensu bo jest tyle kontuzji że ciężko wskazać gracza za tydzień do podstawowej "11" na np. pozycję lewego obrońcy, o środku pola nie wspominając.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 lut 2012, 22:56

Kamil232 pisze:To w takim razie Milan strzelił same przypadkowe gole z Arsenalem, bo tam co rusz ktoś z obrony Arsenalu dał dupy :lol:
Widzisz Milan strzelił 4 przypadkowe gole, wWielki Manchester United strzelił tych przypadkowych goli 8.Nie ma co dyskutować. Jeden drugiemu nie przegada.

I jeszcze coś. Jak na moje to Juve powinno obawiać się każdego rywala z którym gra poza Turynem. Pewnych fanów Milanu zaślepia 4:0 z Arsenalem, ale fanów Juventusu zaślepia sezon bez porażki ligowej.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lut 2012, 23:00

Widzisz Milan strzelił 4 przypadkowe gole, wWielki Manchester United strzelił tych przypadkowych goli 8.Nie ma co dyskutować. Jeden drugiemu nie przegada.
NIe bardzo wiem o co się spinasz i włączasz w to wszystko United, próbując we mnie uderzyć z marnym skutkiem. Chyba nie zrozumiałeś dyskusji. To Rezus pisał coś o przypadkowym golu Interu, który nijak przypadkowości nie miał, więc ja po prostu napisałem, że idąc tym tropem dedukcji i myślenia, to i gole Milanu były przypadkowe. A ty teraz wjeżdżasz na mnie, próbując nie wiem co pokazać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lut 2012, 23:03

gilardino11 pisze:
Ty poważnie :?: A jak Zlatan nie będzie grał przez 3 miesiące bo urwie dwugłowy to przez brak występów nie jest graczem podstawowej "11". Może źle zrozumiałem, ale Ja właśnie odnosiłem się do tej twojej "11" i ty szukałeś ludzi ilu by było gdyby wszyscy byli zdrowi to podałem Ci pozycję na boisku gdzie jakakolwiek dyskusja na temat personaliów nie ma sensu bo jest tyle kontuzji że ciężko wskazać gracza za tydzień do podstawowej "11" na np. pozycję lewego obrońcy, o środku pola nie wspominając.
Chronologicznie:
Wilmore pisał o tym, że JUVE dwa razy wygrał z rezerwowym Milanem. Podałem 11 z tego meczu, żeby udowodnić, iż to jest 11 bardzo zbliżona do podstawowej. Po przez podstawową mam na myśli taką, która gra w tym sezonie gra najczęściej. To nie był żaden Milan B, a po prostu Milan z tego sezonu. Co tu jest jeszcze niezrozumiałe?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:07

W takim razie jaka będzie ta nowa taktyka Milanu? Bo ostatnio pełnym składem graliście chyba w finale LM w 2007 roku więc zapomniałem...
Marna napinka.
Milan gra inaczej z Boatengiem (za przykład służy mecz z Arsenalem) niż z Robinho (mecz z Udinese) lub z Emanuelsonem (dzisiejsze spotkanie) na ofensywnym pomocniku. To jest trójka różnych graczy przyzwyczajona do operowania w różnych sektorach boiska, najbliżej jest Robinho do Urby'ego, ale zagra prawdopodobnie Boateng, więc gra (przy 3-5-2 siłą rzeczy) będzie bardziej nastawiona na środek pola. Dodatkowo wreszcie będzie do dyspozycji Aquilani, ale ciężko powiedzieć na ile. Nie wiadomo, ilu graczy będzie dostępnych na środku pola (czy wróci Flamini i będzie w stanie usiąść na ławce, czy może Allegri nie będzie ryzykował), a także czy wróci Ibrahimović z zawieszenia (jeśli nie, to będzie dużo więcej gry na skrzydłach ze strony napastników).
Nie mam więc pojęcia, jak Milan dokładnie zagra. Na pewno jednak zaprezentuje się inaczej, niż w meczu pucharowym (na ofensywnym pomocniku Seedorf, chyba najgorsza opcja dla dystrybucji piłek) czy w meczu październikowym (właściwie brak opcji w ofensywie, bo albo gracz świeżo po urazie, albo zajechany).
Co jest kluczowe, bo w zamyśle Maxa ustawienie napastników determinuje ustawienie pomocy, w zależności od linii ataku Allegri odpowiednio ustawi pomoc (Nocerino z lewej lub z prawej strony, Aquilani, Emanuelson lub drugi defensywny pomocnik?), by wyciągnąć z ataku jak najwięcej. W miarę pewnym można być tylko ustawienia obrony, ale i tam nie wiadomo, czy grać będzie Nesta czy Mexes, co zmienia wysokość gry Abate.
Oczywiście, że ma, ale też ma graczy, którzy w grze obronnej nie biorą udziału (Zlatan), albo mają wkład symboliczny przez braki kondycyjne (Seedorf).
Ale widziałeś jakiś mecz Milanu w tym sezonie, tak?
Bo jeśli w Juventusie za gracza pracującego w obronie uznajesz Vucinicia, to tym bardziej rozgrywający piłkę na 40 metrze Ibrahimović nakładający pressing na obrońców rywali podpada pod tę kategorię.
A nie, wróć. Dla Ciebie nie podpada, bo jest graczem Milanu, w Juventusie pewnie by był tytanem obrony?
Ja podałem odniosłem się do 11 podstawowej a nie optymalnej. Tą podstawową sprawdzić bardzo łatwo, wystarczy zobaczyć ile kto miał występów.
Czym później prowadzisz do wynaturzeń, jakimi są Twoje posty. Pogratulować rozsądku. W takim razie w podstawowym składzie Milanu powinien grać Seedorf (przed sezonem głęboka rezerwa), który występuje przez to, że alternatywy na jego pozycji są kontuzjowane. W efekcie zaliczył 9 przedział minut w zespole, podczas gdy w optymalnej sytuacji miałby pewnie 19.
Ciekawe, czy to samo byś pisał jakiś czas temu, gdy Buffon był długi czas kontuzjowany i stracił sezon, a jego kosztem wybili się rezerwowi, którzy mimo dobrej gry nie prezentowali sobą tyle, ile potrafi Buffon.
Potem oczywiście można zrobić nagonkę, że jestem ignorantem i idiotą
Ależ nie trzeba robić nagonki. Wystarczy wypunktować parę rzeczy z Twoich postów. Sam widzisz, do jakich kuriozalnych wniosków dochodzi - sztab szkoleniowy Milanu zawalił przygotowania, bo zespół po miesiącu był przemęczony (pal sześć przyczyny, idziesz po najmniejszej linii oporu), Seedorf czy Zlatan nie biorący udziału w defensywie, Seedorf w podstawowym składzie Milanu, co tam jeszcze popełniłeś?
Pewnych fanów Milanu zaślepia 4:0 z Arsenalem
Ponawiam pytanie - kto tu się zachłystywał 4:0 z Arsenalem? Bo ja czytałem same komentarze tonujące nastroje i punktujące, że to bardziej Arsenal był beznadziejny, niż Milan wielki.
Co tu jest jeszcze niezrozumiałe?
Że bez urazów ci gracze by nie grali na murawie? Nie mówiąc o tym, że zdrowych i zdolnych do gry na maksa było ledwie paru, większość albo po urazach, albo przemęczona grą co parę dni.
Jak nisko musiał upaść Juventus, żeby z taką euforią podchodzić do zwycięstwa nad Milanem w mocno rezerwowym składzie (jeden z czterech obrońców dla przykładu) na własnym boisku?
Bologna z nami zremisowała, też u siebie, i to w sytuacji, gdy Milan miał więcej graczy dostępnych. Chciałbym widzieć fana Bolonii idącego tym samym tropem, co Loczkerson - dobry wynik świadczy o równości sił, pal sześć jakieś braki u rywali, jest remis. Czyli obie ekipy są co najmniej równe sobie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lut 2012, 23:10

To nie był żaden Milan B, a po prostu Milan z tego sezonu. Co tu jest jeszcze niezrozumiałe?
W moim odczuciu rezerwowy, a bardziej zniszczony przez kontuzję był mecz ostatni na San Siro w PW. I tym meczem w żaden sposób nie sugerowałbym się siłą obu klubów bo jedni i drudzy grali nie grali pierwszym składem z różnych powodów. Natomiast owy skład już wtedy był przetrzebiony a po za kilkoma pewniakami ciężko z całą pewnością wymienić czy porównać nawet twoją z tą mityczną podstawową "11" Milanu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 lut 2012, 23:12

Kamil232 pisze:przypadkowym golu Interu, który nijak przypadkowości nie miał
Gol golem. Zgoda. Nie podważam. Jak chłop nie trafia w piłkę czy tez mija się z nią to po części jest gol przypadkowy. Więc druga część zacytowanej wypowiedzi jest błędna. Już pomijając to iż wcześniej Alvarez miał taką setę jakiej Milan za cały mecz nie miał. I do tego nie uznany gol Motty. Więc to co napisał rezus jest dalekie od prawdy, ponieważ Milan na rywalu siedział dopiero od 60 min, a nie cały mecz i zarazem wspomniana druga część twojej wypowiedzi "nijak przypadkowości nie miał" też jest błędna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:15

I tym meczem w żaden sposób nie sugerowałbym się siłą obu klubów bo jedni i drudzy grali nie grali pierwszym składem z różnych powodów.
Dokładnie tak.
Nie zauważyłem, by ktokolwiek cieszył się triumfem Milanu w Udine, choć to było ważne zwycięstwo, a Udinese przegrało u siebie dawno temu. No i jest trzecią ekipą w tabeli, co tam, że osłabioną. Były wszystkie powody, by niektórzy popadli w samozachwyt, ale jakoś nikt tego tu nie robił, kibice zachowali zdrowy rozsądek i nie wciskano tutaj kitu.
Może to przez to, że czasy spadku poza europejskie puchary i lata chude Milan miał dawno temu i kibice nie mają potrzeby odbijać sobie tego takim nadmuchiwaniem ego za wszelką cenę.

Ba, nawet po meczu z Arsenalem, w którym nie było mowy o szczęśliwym zwycięstwie dzięki asyście obrońcy rywali, nikt nie robi z Milanu nagle ekipy zdecydowanie lepszej od Kanonierów, choć przed meczem wielu stawiało szanse obu ekip mniej-więcej na równi, sam nie widziałem w Milanie faworyta i nadal uważam, że Arsenal ma na paru pozycjach graczy lepszych od naszych i pewnie na 10 spotkań parę byśmy przegrali.
Jakoś tylko kibice Juventusu po zaledwie dwóch meczach (poza bezpośrednim meczem mimo słabej rundy Milan byłby liderem) popadają w samozachwyt i robią swój zespół większymi, a rywali mniejszymi. Przy tej okazji Loczkersonie parę słów bliskiego Ci barda, które pasują do sytuacji: "a tłum się cieszy z karła, co chce giganta grać".
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 23:20 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”