Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 37

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2012, 21:12

Oj tam, nie jest tak znowu tragicznie z Anglikami. Ewentualnie zestawienie typu

.....Carrick
Wilshere....Parker(Cleverley)

wygląda na papierze całkiem zacnie. tyle tylko, że jest troche znaków zapytania odnośnie zdrowia dwóch z wyżej wymienionych zawodników. Jak dla mnie Scholesy mógłby rozpocząć tą imprezę na ławce i w razie w wejść do akcji :) Taką opcję IMO jednak warto mieć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lut 2012, 21:21

red85 pisze:Jak dla mnie Scholesy mógłby rozpocząć tą imprezę na ławce i w razie w wejść do akcji
no więc własnie. Ja nie wiem jak Kamil sobie wyobraża grę Scholesem jako podstawowym zawodnikiem. Pamietajmy, że to turniej i mecze są co kilka dni. Przecież Scholes by tego fizycznie nie wytrzymał (gdyby miał stanowić o sile Anglików w pomocy w każdym meczu).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2012, 21:26

Tak jeśli nie Scholes to w jego miejsce Jacek. W ogóle jego bym rozpatrywał do gry w jednym z pierwszych wyborów, gdyby nie kontuzja. Facet nie będzie grał cały rok przed Euro, więc jego dyspozycja będzie kompletną nie wiadomą. Cleverley'em jestem zachwycony o czym już pisałem, ale po prostu nie wiem czy będzie w stanie udźwignąć taki cieżar by go już rzucać do pierwszego składu. Tak naprawdę to on w wielkim klubie na wysokim poziomie grał 3 miesiące. Wcześniej niższe ligi i wypożyczenie do Wigan, gdzie zagrał pół sezonu . Jednak jakbym miał przekonanie i pewność widząc go np. na zgrupowaniach żeby dał radę wtedy Stevie G ławeczka. Foruje go jeszcze w przeciwieństwie do Lamparda z powodu paru powodów,. W RPA jako jeden z nielicznych jako tako się prezentował. Dwa z powodu finału w Stambule, wiem było to dawno, ale jednak trzeba być kozakiem żeby w finale LM zagrać na takim poziomie i pociągnąć cały zespół do takiej remontady, trzeba mieć mocną psychikę by móc coś takiego uczynić w tak ważnym momencie i takich grajków chciałbym mieć w składzie. No i trzy dlatego, że grałby u mnie podobnie do tego co w LFC w sezonie 08/09. Tam miał za sobą Alonso, który był odpowiedzialny za rozegranie, wiec nie raczył tymi swoimi długaśnymi piłkami i grając wyżej jego współpraca z Torresem wyglądała smakowicie. Benitez nawet mówił, że Gerrard bedzie kończył karierę jako napastnik. U mnie też by grał właśnie wyżej liczyłbym na jego współpracę z Roo i w momentach kiedy Roo by się nieco cofa lub schodził na skrzydło wbiegałby w pole karne, co mu świetnie we wspomnianym vicemistrzowskim sezonie wychodziło. Od rozegrania były Scholsey do spółki z Carrickiem.
no więc własnie. Ja nie wiem jak Kamil sobie wyobraża grę Scholesem jako podstawowym zawodnikiem. Pamietajmy, że to turniej i mecze są co kilka dni. Przecież Scholes by tego fizycznie nie wytrzymał (gdyby miał stanowić o sile Anglików w pomocy w każdym meczu).
W sumie nie wziąłem tego pod uwagę, ale oszczędzić go w jednym ze spotkań grupowych tym teoretycznie najsłabszych i już jeden mecz odpada:P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lut 2012, 13:04

But United boss Ferguson said: "Rio has become an important figure at the club. He is good with the players. He is good with the young players. At the moment, he is working hard on the boy Pogba and talking to him. The young boy is unsure. But Rio is well regarded." And Ferguson has paid tribute to 34-year-old Ferdinand for altering his own game. "The thing that has been hard for Rio is that having had agility, speed and athleticism when you get to 33 you have lost a bit, maybe 10 or 15 per cent," he said. "So he has to change his game. He does the yoga now which is good. He has to adjust his game. I said your pace is not always going to get you out now so you have to read the game better now and he is doing great. He is doing better than he has ever done. It is all a matter of coping with an ageing player.
To tak tytułem "Rio to kiepski materiał na kapitana"

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lut 2012, 13:12

Ktoś tu kiedyś powiedział, że Ferdinand to kiepski materiał na kapitana?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lut 2012, 13:18

Daaaamian pisze:Ktoś tu kiedyś powiedział, że Ferdinand to kiepski materiał na kapitana?
Tzn co? Też musi puknąć byłą Bridge`a, aby załapać się na opaskę? :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lut 2012, 13:21

Co? Ja tylko pytam, czy ktoś tu kiedyś napisał, że Ferdinand to kiepski materiał na kapitana. Nic więcej.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lut 2012, 13:24

Daaaamian nic, tak tylko się zgrywam w porze obiadowej. Nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że raczej mało można mu zarzucić. Poza delikatnie spedalonym gustem w temacie garderoby to jest ok ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lut 2012, 13:28

Nie siedziałem nigdy w jego garderobie, więc się w tej kwestii nie wypowiem. :wink: Jakby Ferdinand został kapitanem, to byłaby to całkowicie uzasadniona decyzja, bo nadaje się do tej roli bardziej niż znacz część ich obecnej reprezentacji. Nie zmienia to jednak faktu, że Gerrard to najodpowiedniejszy kandydat to tej roli i mam nadzieję, że przyszły trener Anglików wyjdzie z podobnego założenia.

Swoją drogą - kto tu kiedyś nazwał Anglików Synami Albinosów? :lol: Pamiętacie?

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 22 lut 2012, 13:42

Ja po prostu uważam, że Scholes nie da rady udupić trzech grupowych meczy, nie te lata. Przy wyjściu z grupy to już w ogóle odleci. Jako wchodzący ok, argumenty o tym, że Gerrard i Lampard przegrali wszystkie turnieje, które mogli przegrać do mnie nie trafia. Bo gdzie wtedy był Scholes? Anglicy udupiają od lat wszystko co mogą i nie ma tu co obwiniać Gerrarda i Lampsa. To samo można powiedzieć o Scholesie, Ferinandzie, Terrym i reszcie ekipy.
Ja chętnie zobaczyłbym w środku Parkera, należy się chłopu za to co prezentuje od dobrych kilkunastu miesięcy.
Ogólnie z rudym niezłe zamieszanie może być. Coś nie halo z Anglikami jest, jak zawsze oczekiwania będą ogromne, a grą kierować ma gość, który wraca z emerytury.
O środek pomocy bym się w sumie nie martwił: Carrick, Parkerk, Lamps, Gerrard, Scholes, Jack - jest z czego wybierać. Mizernie za to skrzydła mogą wyglądać jest Sturridge i Young i długo długo nic. Lennon obniżył loty, grę Theo przemilczę. Ciekawe czy skuszą się na AOC. Podobnie atak - szału nie ma, większość kandydatów obniżyła loty w bieżącym sezonie, a Rooney ma bana.
Fajnie za to wygląda sytuacja w tyłach. W klatce nareszcie jest bramkarz z prawdziwego zdarzenia, mistrzowsko zapowiada się rywalizacja na bokach brony. Walker, Richards i Johnson a po drugiej stronie Cole i Baines. Zdecydowanie jest z czego wybierać.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lut 2012, 13:47

Jeśli chodzi o skrzydłowych, to są jeszcze Welbeck, Milner i Adam Johnson.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lut 2012, 13:47

Bo gdzie wtedy był Scholes? Anglicy udupiają od lat wszystko co mogą i nie ma tu co obwiniać Gerrarda i Lampsa. To samo można powiedzieć o Scholesie, Ferinandzie, Terrym i reszcie ekipy.
Kamil o tym pisał, Scholes nigdy nie był zawodnikiem który miał decydować o obliczu drużyny. Częstokroć był upychany na dziwacznych pozycjach.

A ja po prostu nie wierze, że po tylu niepowodzeniach w przeszłości, na grę Anglików pod kierownictwem tych dwóch panów( czy nawet jednego jednego z nich) w końcu będzie można patrzeć.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 22 lut 2012, 13:49

aaaa fakt o Milnerze zapomniałem.
Johnson to w tym sezonie za dużo niestety nie pograł sobie, więc rozpatruję go raczej jako opcję na ławę. Z kolei Wellbeck z tego co oglądam United w tym sezonie to raczej na stałe w ataku się zadomowił?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 22 lut 2012, 13:51

joedoe pisze:aaaa fakt o Milnerze zapomniałem.
Johnson to w tym sezonie za dużo niestety nie pograł sobie, więc rozpatruję go raczej jako opcję na ławę. Z kolei Wellbeck z tego co oglądam United w tym sezonie to raczej na stałe w ataku się zadomowił?
Fakt, Ferguson stawia bardzo często na Welbecka, 19 razy wystąpił w lidze i dwukrotnie w Lidze Mistrzów.

Tu masz to dokładniej przedstawione:

http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=pilkarz&id=12027

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lut 2012, 13:55

Przy 433 Welbeck i Sturridge mogliby fajnie wyglądać na skrzydłach. Błyskotliwość, kreatywność, technika, przyśpieszenie, drybling i wymienność pozycji - wszystko, czego potrzeba. Na szpicy Rooney, który również mógłby się zamieniać pozycjami z tą dwójką. Za nimi Gerrard, który grając za Torresem pokazał, że wbieganie z głębi pola w szesnastkę rywala świetnie mu wychodzi i jest w takiej grze cholernie niebezpieczny dla rywala. Za Stevenem Parker i Carrick. Tak bym to widział na Euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”