Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 81

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
mateoaka
Junior
Junior
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mateoaka » 21 lut 2012, 6:31

Dokładnie, grają ciekawie... Oby tylko Lewy strzelił w końcu - okazje ma, ale brakuje wykończenia.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 21 lut 2012, 7:08

W ostatnim meczu Lewy zagral bardzo dobrze, jak na swoja nienaturalna pozyjcje, zagral 2-3 prostopadle pilki po ktorych bylo bardzo duze zagrozenie, raz ladnie uderzyl z woleja wychodzac na wolne pole no i ta glowka cud malina, tylko niewiarygodnemu refleksowi Krafta zawdzieczali Berlinczycy to, ze Lewy nie wpakowal pilki do siatki, ale co sie odwlecze to nie uciecze i dobitka Grosskreutza byla juz skuteczna.

Awatar użytkownika
czorny1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czorny1990 » 21 lut 2012, 8:58

Lewy jest rozliczany z goli i szkoda, że nie grał na szpicy. Do końca sezonu daleko ale BVB ma bardzo spore szansę na obronę mistrza przy takiej grze..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2012, 11:35

Szkoda urazów Gotze i Kagawy, bo Lewy przez to musi grać pod Lucasa, który jest bez formy...
Ostatnio brakuje mu bramek, bo gra dobrze nawet w ostatnim spotkaniu przesunięty ze szpicy wyglądał lepiej niż Barrios.
Z taką grą może być spokojny o miejsce w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 lut 2012, 11:48

czorny1990 pisze:Po serii meczów z bramkami Lewy nam trochę przygasł. Musi w najbliższym meczu strzelić coś koniecznie.
Koniecznie strzelić to musi coś Torres :lol: u Lewego to tylko chwilowy przestój :wink:

Awatar użytkownika
czorny1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czorny1990 » 21 lut 2012, 13:10

KajoFC pisze:
czorny1990 pisze:Po serii meczów z bramkami Lewy nam trochę przygasł. Musi w najbliższym meczu strzelić coś koniecznie.
Koniecznie strzelić to musi coś Torres :lol: u Lewego to tylko chwilowy przestój :wink:

No tak Lewy Euro ma na pewno, Torres może na nie nie pojechać .. ;) Ogólnie to fajnie to wygląda trzech graczy BVB zagra na Euro z Polski. Fajna promocja Polaków w Dortmundzie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lut 2012, 16:13

uba kurcze też już słabiej
:shock: Przecież Błaszczykowski po tamtej rundzie, w której nawet znajdywał się na trybunach, w tej prezentuje się w porównaniu do wiosny wybornie Parę asyst, bramka. Jak na razie wg. mnie w 97% wykorzystuje szansę jaką stała się dla niego kontuzja Gotze i zastępuje go bardzo dobrze. Pamiętajmy, że w tamtej rundzie był nawet w składzie za Perisicem, a to on w tej rundzie wybiega cały czas w podstawowej jedenastce.
Konkludując nie bardzo wiem skąd Ci się bierze to słabiej.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 23 lut 2012, 14:31

Zla wiadomosc dla fanow BVB, rozmowy dot. nowego kontraktu dla Kagawy upadly, a sam Watzke mowi ze Dortmund musi pogodzic sie z utrata kilku zawodnikow przeciagu nastepnych 5 lat.

Awatar użytkownika
czorny1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czorny1990 » 26 lut 2012, 19:25

Uuu piękny mecz Polaków! Brawo Lewy i Kuba forma rośnie u Kuby i oby była na Euro największa.
Lewy bardzo ważne gole zdobył bo meczach bez bramek.
Kuba potwierdził że jest na gazie i dla niego prawa flanka jest.
Piszczek.. cóż klasa sama w sobie.

W końcu Polacy mają w dobrym klubie kilku POLAKÓW GRAJĄCYCH W 1 SKŁADZIE BA GRAJĄCYCH ŚWIETNIE!!!

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 26 lut 2012, 19:44

Ehh, żeby tak Smuda miał głowę na karku i umiał odpowiednio oprzeć grę kadry na zawodnikach z Dortmundu... Znając życie, to potencjał tych zawodników będzie inaczej się prezentował pod okiem Smudy - od dawna Polska nie miała tak dobrego napastnika z przodu, tak kreatywnego i skutecznego zarazem, nie było dawno takiego bocznego obrońcy jak Piszczek, od dawna liderem kadry jest Błaszczykowski - do tego nie tak jak Krzynówek np. przed mundialem w Niemczech, był sadzany na ławce, teraz, dzięki kontuzji Gotze, Błaszczykowski ma szansę pokazać się trenerowi, prawdopodobnie to nic nie da gdy wróci Gotze i Niemiecki talent z powrotem wygryzie Błaszczykowskiego, ale nie zmienia to faktu, że Polak ma okazję się pokazać co ważne zarówno dla trenera Smudy jak i przyszłych pracodawców Kuby. Lewandowski wydaje się, że ma mocną pozycję w klubie, zwłaszcza, że po sezonie pewnie odejdzie Barrios, wówczas Lewy był by zdecydowanym numerem jeden w talii trenera Dortmundu, tyle, że mówi się o transferze Lewandowskiego i wcale się tego tak do końca nie wyklucza, o czym wspomina agent Roberta, że są oferty a kilka z nich jest poważnie rozważana, z tego co wiem, to Liverpool jest mocno zmotywowany do pozyskania Lewego - Ale moim zdaniem, Robert nie powinien zmieniać klubu, zwłaszcza, że gra u mistrza Niemiec i jak sam się wypowiedział, gdy okazało się, że interesuje się nim Bayern, stwierdził - "Co mnie interesuje zainteresowanie Bayernu ? Gram u aktualnego mistrza Niemiec a gdzie jest Bayern ?" - Kto by pomyślał, że kiedykolwiek Polski piłkarz publicznie obnaży Bayern Monachium i ich zapędy na jego pozyskanie.
Dzisiejsze dwie bramki Lewandowskiego, do tego postawa Kuby i Piszczka - ehh, jestem za tym by Jurgen Klopp poprowadził kadrę Polski :wink:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 lut 2012, 20:07

Kesz pisze: Dzisiejsze dwie bramki Lewandowskiego, do tego postawa Kuby i Piszczka - ehh, jestem za tym by Jurgen Klopp poprowadził kadrę Polski :wink:
Niemiec prowadzący reprezentacje Polski? Nie ma szans. I tak jest lincz, jak bierzemy niemiecki szrot do kadry.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 26 lut 2012, 20:08

Arwin pisze:
Kesz pisze: Dzisiejsze dwie bramki Lewandowskiego, do tego postawa Kuby i Piszczka - ehh, jestem za tym by Jurgen Klopp poprowadził kadrę Polski :wink:
Niemiec prowadzący reprezentacje Polski? Nie ma szans. I tak jest lincz, jak bierzemy niemiecki szrot do kadry.
Mam nadzieje ze przedstawisz mi lepszego defensywnego pomocnika od Polanskiego w Polsce

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 lut 2012, 20:09

Gall pisze:
Arwin pisze:
Mam nadzieje ze przedstawisz mi lepszego defensywnego pomocnika od Polanskiego w Polsce
Wolę słabe mecze na Euro, mierne wyniki ale osiągane przez Polską kadrę niż przez farbowanych lisów z Niemiec i Francji.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 26 lut 2012, 20:09

Ja pije do zwrotu szrot, a nie do polityki Smudy wzgledem farbowanych lisow

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 lut 2012, 20:11

Gall pisze:Ja pije do zwrotu szrot, a nie do polityki Smudy wzgledem farbowanych lisow
No szrot z niemiec to jest Boenisch i Polañski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”