Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 281

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 sty 2012, 13:54

Transfer napastnika to naprawde priorytet dla Bayernu ? Troche to dziwne,bo przeciez na szpicy gra Gomez,ktorego raczej nikt ze sklau nie wygryzie,a Jupp gra jednym wysunietym napastnikiem.

Nie lepiej naskrobac na jakiegos solidnego srodkowego obronce albo defensywnego pomocnika ?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 27 sty 2012, 13:29

Jak sie okazalo ten Bomb striker singing, mialo byc facebookowa forma zartu, a bomb strikerem mieli byc okresleni fani Bayernu... ciekawe czy sa z tego powodu zadowoleni :D

tak to zobrazował goal.com http://www.goal.com/en/news/3947/omar-m ... -backfires

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2012, 18:03

Przecież Hoeness latem gadał z Bazyleą o tym transferze już. Młody mówił, że chętnie by pograł w Bayernie. No a Bayern to, jakby nie patrzeć, wyższa półka od Atletico. W tym tygodniu ma podpisać kontrakt. Kwota w granicach 9 -12 mln.
Przenosze tutaj. Po co gadac w ''Futbolu na luzie" skoro jest odpowiedni do tego temat.

Xerdan to zawodnik najczesciej grajacy na prawym skrzydle,choc rownie dobrze moze byc ustawiany na lewym,a nawet na srodku. To skrzydlowy,ktory lubi sciac do srodka,nie boi sie dryblingow i posiada naprawe dobre uderzenie z dystansu. Taka mlodsza wersja Robbena,ktorego zapewnie bedzie zmiennikiem w Bayernie.

Swietny transfer Monachijczykow o ile dojdzie do skutku. Strasznie chcialem tego chlopaka na Vicente Calderon,zima prowadzone byly nawet jakies rozmowy,ale jak widac dupa z tego wyszla...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 lut 2012, 18:34

Ja wiem jaki to zawodnik, mam nadzieję, że wtedy Robben i Muller będą mieli normalną rywalizację i zepną dupę, bo ich gra, a w szczególności Holendra jest poniżej krytyki.
Trzeba teraz czekać na wzmocnienia do obrony, bo Rafinha to jakiś żart, Lahm też nieogar ma dość mocny. Przydałoby się tak z 3 obrońców i mam nadzieję, że Nerlinger tego nie spierdoli.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 lut 2012, 12:36

http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... cy-with-2m A tu taka ciekawostka, wyborazacie sobie ze Legia pozycza pieniadze Widzewowi albo Wiśle? :p

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 lut 2012, 15:13

Bayern uratował już wiele klubów swoją kasą. Pierwszy z brzegu przykład Unterhaching czy St Pauli. I bardzo dobrze, że tak się dzieje.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lut 2012, 1:42

Ebi,Akarin - cos dla Was <<< http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLBayernMunich

Ja mialem 130/154.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 lut 2012, 23:03

Żałość. Jeśli Kroos snujący się po boisku schodzi w 88 minucie a Ribery który chociaż się stara i coś biega, mimo iż nie ma szczęścia schodzi wcześniej to jest śmiech. Kroos jest świętą krową w tym zespole. Śmiech na sali z taką grą. Zarząd może być dumny, że mamy prawego obrońcę popierdółkę, który nie jest słaby w obronie i przeciętny w ataku. Dwie osoby grają coś w tej obronie. Boateng i Lahm. Alaba fajny chłopak, ale na wypożyczeniu wiecej by skorzystał. Tymoszczuka grę ciężko komentować. Gomez...drewniany i zamiast podawać lepiej wychodzącym kolegom woli leciecieć sam na pałę.
Zajęcia taktyczne to chyba sie nie odbywały na obozie przygotowawczym albo każdy dostał pałę, bo przeciwnik się ustawi za każdym razem tak samo i za każdym razem dupa z naszej strony. Żal na to patrzeć.
Dziury w środku pomocy tworzone z meczu na mecz za pomocą różnych zawodników wyglądają fatalnie. I nic się z tym nie zmienia jak nie ma Schweinsteigera. Alaba to jeszcze nie ten poziom, gubi się, Tymoszczuk z Gustavo rywalizują kto zagra gorzej, Kroos pomysły zgubił chyba jak zwiedzał Bruj Khalifa w Dubaju.
Robben jest cieniem samego siebie, gra źle, ale gorzej, że Muller po dwóch meczach wrócił na poprzedni poziom z jesiennej rundy. Czyli na poziom zero.
Wynik 1:0 dla Basel nie jest dla nas najgorszy, ale najlepszy też nie. Nie można stracić bramki, ale patrząc na taką grę wydaje się to trudne.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lut 2012, 0:26

[ch**] kompletne. Jutro może coś więcej napisze, bo dopiero com wrócił z pubu i po piwkach jestem. Wkurw straszny nie jest, bo [ch**] grali a i frustratem nie jestem, ale cienizna jakiej dawno nie widziałem. [k****].

A tutaj Hoennes, który się emocjonuje zmianą Ribeyr'ego i fatalną sytuacją w drużynie,.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2012, 10:58

Ebi pisze:[ch**] kompletne. Jutro może coś więcej napisze, bo dopiero com wrócił z pubu i po piwkach jestem. Wkurw straszny nie jest, bo [ch**] grali a i frustratem nie jestem, ale cienizna jakiej dawno nie widziałem. [k****].
myślalem, ze będziesz zadowolony, w końcu lubisz niespodzianki, w stylu- faworyt przegrał :P

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 26 lut 2012, 20:39

Czyżby coś się szykowało, że Benitez był w studio pomeczowym na Allianz Arenie? :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lut 2012, 21:28

Na pewno nie, jeśli jakiś trener zastąpi Juppa to będzie to ktoś kto mówi po niemiecku ;) a na razie nic się nie zmieni i Juup będzie dalej trenerem. Dzisiaj całkiem dobry mecz z Schalke. Napisałbym, że dobry, ale postawa Gomeza jest porażająca. Właściwie to przerażająca. Robben się starał, widać pewności siebie mu brak, inaczej by coś zasadził. Było zdecydowanie lepiej niż ostatnio (właściwie lepiej niż ostatnich kilka razy), ale jest jeszcze wiele do nadrobienia. W kilku pojedynczych akcjach widać było, że drużyna ma potencjał, żeby klepać jak jesienią a nawet i lepiej. Jeden mecz niczego nie zmienia, trzeba to potwierdzić za tydzień kolejną wygraną.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 mar 2012, 17:25

Dno i sto metrów mułu. Jak się nie wykorzystuje 300,400 procentowych sytuacji to skutki widać w wyniku. Może i nie było takiej kichy jak z Basel, ale porażka boleśniejsza, bo własnie te sytuacje zaważyły na takim rozstrzygnięciu. Sezon kompletnie stracony, odczekać go do końca, wejść do LM i wreszcie porządnie zreorganizować drużynę aniżel wypychać ją Mullerem bez form, szrotem Rafinhą czy innymi van Buytenami. Dziękuję, zapadam w wiosenny sen i niechże Bawarczyki same se radzą - beze mnie, ja w tym nie chcę uczestniczyć, bo taka gra to strata mojego czasu niestety.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 mar 2012, 17:34

Od początku tej rundy.
Problemem jest to, że z 30 możliwych sytuacji/strzałów totalnie genialna ofensywa nie jest w stanie strzelić nic. Albo się sami przypalają albo...nie wiem jak to opisać, ale wygląda to naprawdę źle. Drugim problemem jest brak środka pola. Bo Alaby z Gustavo/Tymoszczukiem nie nazwę środkiem pola, bo w tym momencie ciężko mi ich nawet nazwać piłkarzami. Trener wystawiający Gomeza z automatu, gdzie on snuje się po boisku i nie ma z niego żadnego pożytku. No i jeśli chodzi o letnie transfery...Rafnhę zapakowałbym z bananami i wysłał do Brazylii.

Ciężko mi przychodzi pisanie czegokolwiek po takim meczu, bo wyjazd brzmi jak zaklęte słowo w głowach tych piłkarzy. Mistrzostwo to odległe bardzo słowo, powinno w ogóle się na razie nie pojawiać, tylko zostać zastąpione zwrotem "porządna gra". Na nieszczęście tak się nie dzieje. Kopią się w głowę, widać, że chcą, ale nie mogą. Mają taką blokadę jak stąd do Irkucka przynajmniej.

Nie chcę się wyżywać na nich, ale zajęcia taktyczne to chyba ostatni raz mieli w podstawówce. W każdym bądź razie na pewno nie w Dubaju podczas przygotowań. Czy coś sie zmieni to trudno powiedzieć, bo tak na pierwszy rzut oka nie ma co zmieniać w składzie, bo niby jest ok. Niby. A w praktyce jest jak jest, czyli ujowo, bez owijania w bawełnę. Co dwa tygodnie Hoeness wygląda jakby miał się zaraz przebrać, wejść na boisko i wszystkich w około zapierdolić gołymi rękoma. Na jego twarzy spokojnie można gotować jajko, wodę czy cokolwiek. Temperaturę wrzenia dawno już przekroczył.

Jeszcze jedna sprawa to taka, że zimą zarząd chce zrobić wzmocnienia a trener mówi, że nie. Van Gaal też tak mówił. Czas chyba, żeby kupili zimą dobrego gracza, bez słuchania trenera, bo jak widać on niezbyt się zna.

edit: fieldy, przenieś do tematu Bayernu ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 mar 2012, 20:09

Heh, jeśli fani Bayernu mają zapadać w sen, to fanom Interu pozostało chyba tylko zbiorowe samobójstwo :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”