Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

komuch
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: komuch » 27 lut 2012, 17:44

Dr.Football1 pisze:
komuch pisze:Offtop
Nie to żebym miał cokolwiek do Atletico, ale mimo mojej nieukrywanej niechęci do Barcelony to kibice Atletico zachowali się wczoraj poniżej jakichkolwiek standardów. Jeszcze przed golem słychać było rasistowskie okrzyki, a już po golu i po faulu na Felipe Luisie wyszło totalne chamstwo i buractwo z ich strony. Oczywiście wszystkie wyzwiska były skierowane właśnie do Alvesa.
Tak więc pewnie z kibicami Lazio po meczu poszli na piwo i wymienili doświadczenia ze wspólnych przyśpiewek.
Nie to,zebym Ci nie wierzyl,ale moze jakies linki ?

Z kibiami Lazio raczej nie poszli na piwo,bo przez caly mecz spiewali ''Lazio vaffanculo''.

No i ciekawe dlaczego nie dostaje sie czarnoskorym pilkarzom Atleti skoro kibice to tacy rasisci. A Perea to w ogole niemal juz legenda klubu i jeden z ulubiencow trybun na VC :roll:

Jakby co to odpisz w temacie Atleti.
Żadnym linkiem Ci nie udokumentuje, bo niby jak? mecz oglądałem w canal plus. To teraz musiałbym ściągać cały mecz, obejrzeć kilka razy i powycinać fragmenty. Może i do zrobienia, ale nie dysponuje taką ilością czasu. Mogę Ci powiedzieć tylko jak to było.
Przed golem gdy Alves był przy piłce to były gwizdy dużo większe niż przy innych zawodnikach i słyszałem też odgłosy naśladujące zwierząt. Po strzeleniu gola co rozsierdziło kibiców oprócz gwizdów, zaczęły się odgłosy naśladowania małpy prawie przy każdym kontakcie z piłka, bardzo dużo wyzwisk hiszpańskich i tak samo po faulu na Felipie Luisie. Bardzo dobrze je słyszałem mimo, iż mój hiszpański jest na przeciętnym poziomie (może to trochę dziwne, że znam wyzwiska w tym języku :lol: ) negro hijo de puta, mono negro, puta negra itd. Były one wyraźnie słyszalne, nawet przy uroczym komentarzu Wolskiego :D

To może "niedzielni rasiści" :boruta:

Wróć do „Hiszpania”